Remontti update

Pitkään aikaan en ole päivitellyt tänne blogin puolelle mitään remonttiin liittyvää, joten ajattelin, että nyt olisi hyvä hetki pienelle remonttipäivitykselle! Tuntuu ihan hassulta, että todellisuudessa olen ihan joka päivä jonkin asian tiimoilta remontin kanssa tekemisissä, mutta eiväthän ne kaikki päivitykset luonnollisesti tänne blogiin päädy. Haluaisin päivittää enemmän, mutta se legendaarinen AIKA tulee aina vastaan.

”Miten teidän remonttinne etenee?” Tätä meiltä kysytään jatkuvasti, johon aina vastaan: ”Hitaasti, mutta etenee”. Voin rehellisesti myöntää, että itselläni alkaa olla pientä kisaväsymystä havaittavissa projektimme kanssa. En olisi ikinä uskonut, kuinka paljon aikaamme tämä projekti kokonaisuudessaan vie. Kuinka paljon se hetkittäin turhauttaa ja kuinka monta kertaa asiat eivät mene niin kuin ajattelimme. Tai sitten olen vain niin kokematon tällä saralla, etten vain yksinkertaisesti osannut varautua tällaiseen hullunmyllyyn. Toisaalta taas ymmärrän, että kun kyseessä on massiivinen projekti ja valtavasti erilaisia liikkuvia osia ja ihmisiä, niin aika oletettavaakin on, että kaikenlaista sattuu ja tapahtuu matkan varrella. Silti aina odotan ja toivon parasta, joten tipun joka kerta korkealta ja kovaa, kun jokin vastoinkäyminen iskee… Taitaa olla vähän minun ”luonnevika”, etten osaa olla kovin pessimistinen, vaan suhtaudun aina asioihin (liiankin) toiveikkaasti. Onneksi nyt kuitenkin aletaan olla jo vahvasti voiton puolella ja tuntuu, että ehkä tämä meidänkin ikuisuusprojektimme vielä joskus valmistuu. Nyt pitäisi vain jotenkin jaksaa kaivaa itsestään esiin vahvuus puristaa tämä projekti kunnialla maaliin. Tiedän, että kiitos seisoo lopussa ja voin vain kuvitella, kuinka ärsyttävää olisi sitten kodin valmistuessa, jos olisi jättänyt joitain asioita puolitiehen.

Remontti update

Mutta nyt itse remonttipäivitykseen. Tällä hetkellä kaikki suuret tilat on suunniteltu ja materiaalit päätetty. Olen erityisen innoissani tulevasta keittiöstämme, josta uskon ja toivon tulevan hieno. Tein viime elokuussa keittiöpostauksen (voitte kurkata sen halutessanne täältä), mutta tässä reilun puolen vuoden aikana suunnitelmat edistyivät tuosta pisteestä vielä aika lailla. Keittiössä halusimme erityisesti panostaa sen visuaalisesti kauniiseen ulkonäköön, toiminnallisuuteen sekä laadukkaisiin materiaaleihin ja kodinkoneisiin.

Kipsikoristeet tulevat olemaan näyttävässä osassa uutta kotiamme. Tykkäämme molemmat mieheni kanssa upeista kipsikoristeista, joiden avulla luodaan haluttua pariisi-tyyliä asuntoon. Olemme löytäneet loistavan tekijän kipsikoristeille, joten olemme äärimmäisen innoissamme tulevasta! Erilaisten kipsikoristeiden määrät ja paikat alkavat pikkuhiljaa hahmottumaan, mutta on näiden suunnitteluun on jo vierähtänytkin hyvä tovi. Haluamme tiettyihin huoneisiin enemmän volyymia ja näyttävyyttä kipsikoristeiden avulla, kun taas osassa huoneissa mennään pelkistetymmällä tyylillä. Erityisen innoissani olen asunnon erilaisiin oviaukkoihin tulevista ryhdikkäistä karmeista ja koristeista, jotka luovat näyttävän ”sisääntulon” huoneisiin.

Kylpyhuoneiden osalta tilanne on aika lailla 50/50. Laatat on valittu, kylpyammeet sekä kaikki hanat on valittu. Vielä puuttuu allaskaappien valinta sekä osa käsienpesualtaista. Meidän pitäisi myös määrittää kylpyhuoneisiin ja vessoihin tulevien valaisimien paikat (muut kuin spottivalot katossa) sekä tehdä mittatilaustyönä jokaiseen kylpyhuoneeseen peilit. Jos teillä on vinkata hyvistä tekijöistä peilien suhteen, niin laittakaa ihmeessä viestiä kommenttiboxin puolella! Meillä meni asunnon hanojen valitsemiseen about miljoona vuotta, koska jatkuvasti ilmaantui jotain uusia asioita, minkä vuoksi aikaisemmin valitsemamme hanat eivät sopineetkaan enää tilaan. Meille on osaan kylpyhuoneista tulossa malja-altaita käsienpesualtaiksi, joka asettaa tietyt raamit hanoille. Myöskin bide-suihkut vaikuttavat jostain ihmeen syystä myös samassa tilassa oleviin käsienpesuhanoihin, joten suunnitelma on mennyt senkin osalta uusiksi. Ja sitten vielä kylpyammeiden yhteyteen ei joko mahtunut tai saanut sellaista haluamaani siroa hanaa, koska ilmeisesti näissä juoksuputken vedenvirtaus oli liian hidas. Ja ja ja… kaikkea muutakin tässä matkan varrella on hanojen kanssa väännetty. Nyt pitäisi kaikki olla kuitenkin kunnossa, mutta… let`s see.

Etsimme tällä hetkellä puuseppää, joka osaisi toteuttaa meille kauniin kaapiston takkahuoneeseemme. Ajatuksena olisi kiinteä kaapisto, jossa osa kaapistosta (alaosa) olisi suljetuilla kaapinovilla ja yläosassa puolestaan olisi avohyllyjä. Jos teillä on vinkata hyviä tekijöitä, kuulisin niistä mielelläni 🙂

– Lattia tulee olemaan parkettilattia, joka ladotaan chevron-tyyliin. Tein aikaisemmin blogissa lattia-aiheisen postauksen, jonka voitte halutessanne lukea täältä. Pidin instagrammissa aikaisemmin kyselyn lattialankun paksuudesta ja melkein 80% teistä äänesti paksumpaa lankkua. Päädyimme kuitenkin aavistuksen kapeampaan lankkuun, joka mielestäni sopii paremmin tähän haluttuun pariisi-henkeen. Paksumpi lankku on mielestäni upea esimerkiksi modernimmassa kodissa. Ja nämähän on tietysti mielipideasioita, joissa ei ole oikeaa tai väärää. Toivottavasti päässäni oleva visio lattiasta tulee näyttämään yhtä hienolta todellisuudessa. Vielä pitää käydä tarkistamassa ammattilaisten kanssa lattian ladotasuunta (valon suuntaan vai kulkusuuntaan) ja sitten lattiasuunnitelmat ovat valmiit.

– Vaatehuoneen suunnittelu on ollut hieman tauolla, sillä työmaalta pitää saada vielä ihan tarkat mitat ennen kuin toteutus voi alkaa. Siihen asti meillä on vielä aikaa pohtia vaatehuoneen väriä. Pohdin tällä hetkellä valkoisen ja vaalean tammen välillä. Valkoinen on ehkä omaan silmääni vähän tylsä, mutta ikkunattomassa vaatehuoneessa ehkä kuitenkin toimivin. Vaalea tammi olisi kaunis, mutta onko äkkiä tunkkainen vaatehuoneessa, jossa tosiaan ei ole ikkunoita?

– Seuraavaksi pitäisi aloittaa irtokalusteiden miettiminen ja hankinta. Ajattelin odottavani tätä vaihetta kaikista eniten, mutta kuten postauksen alussa sanoin, pientä kisaväsymystä alkaa olla havaittavissa. Vähän kuitenkin olen jo aloittanut suunnittelemaan erilaisia hankintoja. Minulla ei kuitenkaan ole kiire saada joka ikistä nurkkaa valmiiksi välittömästi, vaan sisustaa voi myös ajan kanssa ja rauhassa. Toki ilman ruokapöytää tai jotain muuta oleellista tavaraa ei voi olla, joten paljon hankintoja on tehtävä aika piakkoin.

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa. Jos teitä jäi mietityttämään jokin asia tai tosiaan jos heräsi mitään ajatuksia / vinkkejä, saa niitä mielellään laittaa tulemaan. Teidän joukosta saa aina niin loistavia ideoita ja vinkkejä – kiitos jo valtavasti etukäteen.

Iloista viikon jatkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Sanni 07.04.2021

  Mittapuulle mittatilauksista iso suositus! Itse en löytänyt tekijää omalle projektille juuri mistään, mutta Mittapuu sanoi että heillä onnistuu! Iso iso suositus ?

  Vastaa
 2. Stina R 07.04.2021

  Lasitehdas ehdottomasti peilien toimittajaksi, loistavaa palvelua ja laatua!

  https://www.lasitehdas.com/?gclid=EAIaIQobChMI4MOK0ojs7wIVqQZ7Ch1OQgYPEAAYASAAEgIQNPD_BwE

  Vastaa
 3. Essi 07.04.2021

  Heippa,
  Yksi loistava puuseppä on Pasi Ruotsi, joka tekee käsityönä mittatilauskalusteita. Hänellä on verstas Lahdessa ja löydät lisää infoa ja kuvia hänen töistään hänen kotisivuiltaan puutuotepr.fi.
  Ihanaa kevättä ja tsemppiä remontin loppusuoralle! 🙂

  Vastaa
 4. Aino 09.04.2021

  Valon väreillä pystyy vaikuttamaan paljon tunnelmaan tilassa, jossa ei ole ikkunaa. 🙂 Noin 2500 kelviniä on kelkertävää hehkulampun valoa muistuttavaa valoa, 3000 kelvinin valo raikasta luonnollista, joka toistaa bärit miellyttävästi, 4000 kelviniä muistuttaa päivänvaloa, mutta minusta jotenkin kalvakoittaa monia värejä.

  Kannattaa siis ehdottomasti miettiä, minkä väristä valoa valaisimissa käyttää. 🙂

  Vastaa
 5. Paula 20.04.2021

  Tämä puuseppä meillä ihan huippu: https://www.timbermeister.ee/en/

  Vastaa
 6. Kaisa 14.05.2021

  Hei!

  Mistä olette tilaamassa koristelistat? Näistä olisi mielenkiintoista saada lisätietoja inspiraatioksi.

  Aurinkoista kevättä!

  Vastaa
 7. Luna 09.02.2022

  Olisi tosi kiva kuulla vähän jotain kustannus- / hintatietoja mitä tuollaiset juuri ihanan pariisilaiset kipsikoristeet oikein teetettynä maksavat? Esim. vaikka metrihinta tms. Näitähän Suomessa ei ole hirveästi harrastettu, mutta aivan ihanaa jos vaikka vähän yleistyisivät.

  Vastaa