Minkälainen keittiö meille tulee?

Remontti uudessa kodissa etenee kovaa vauhtia ja ajattelin, että nyt voisi olla sopiva aika avata hieman enemmän suunnitelmiamme tulevan keittiön osalta. Viimeisen reilun kuukauden ajan olemme nimittäin keskittyneet miltei kokonaan tulevan keittiömme suunnitteluun. Osa päätöksistä on vielä jokseenkin auki, sillä edelleen pyörittelemme erilaisia vaihtoehtoja. Nyt olemme kuitenkin saaneet keittiösuunnittelijaltamme Scavolinilta heidän ensimmäiset luonnokset, jotka havainnollistavat paremmin valintoja, joita olemme keittiöömme kaavailleet.

Keittiö on kyllä ehdottomasti yksi kodin tärkeimmistä huoneista – kodin sydän! Toiveena meillä on ennen kaikkea toimiva ja visusaalisesti kaunis keittiö, jossa on otettu huomioon myös lapsiperheen arkeen sopivia ratkaisuja. Materiaalien ja värien suhteen toiveissa on ajatonta klassisuutta sekä eleganttia ylellisyyttä. Ei liian modernia vaan pikemminkin talon aikaan (rakennettu 1800-luvulla) hienosti soveltuvaa tunnelmaa. Tuleva keittiömme ei varsinaisesti ole avokeittiö, mutta se tulee olemaan ruokasalin ja olohuoneen välittömässä yhteydessä, joten haluamme, että keittiö sopisi myös tyyliltään hyvin asunnon muuhun tunnelmaan.

Yläpuolen keittiössä on ihana sävymaailma!

Mitä konkreettisia toiveita meillä on keittiön suhteen?

– Iso saareke, johon emme toivo vesipistettä tai liettä. Vaikka todella monet (melkein kaikki) ovat liettä saarekkeeseen ehdottaneet, meillä ei ole toiveissa liettä eikä allasta saarekkeeseen. Haluamme mieluummin tasaisen ja ”siistin” tason, johon voi laittaa kauniisti vaikkapa tarjoiltavat esille.

– Koko perheen kannalta toimiva keittiö, jossa paljon laskutilaa. Kodinkoneita (kuten esimerkiksi mikro) sijoitetaan keittiössä mahdollisuuksien mukaan sellaiselle korkeudelle, että myös lapset pääsevät niitä käyttämään.

– Ei avohyllyjä. Avohyllyt ovat kyllä kauniita, mutta epäilen niiden toimivuutta. Haluamme, että keittiön saa mahdollisimman helposti siistiksi ja meillä se tarkoittaa sitä, että saa myös tavaroita piiloon 😀

– Mahdollisimman paljon kodinkoneita integroituna tai saarekkeeseen ”piilotettuna”. Kaikki kodinkoneet tulevat integroituna tai piiloitetaan saarekkeen taakse tai aamiaiskaappiin. Ainoa näkyvä ”kodinkone” tulee olemaan täyspitkä viinikaappi, jonka haluammekin olevan esillä.

– Iso aamiaiskaappi. Tänne kaikki keittiön pienet kodinkoneet, kuten esimerkiksi meidän kaikki kolme kahvikonetta. Ja kyllä, käytämme ja tarvitsemme kaikkia näitä kolmea 😀 Halusimme leveän aamiaiskaapin, jonka sisälle mahtuu pienten kodinkoneiden lisäksi myös esimerkiksi astioita tai muita purnukoita. Leveässä aamiaiskaapissa on luonnollisesti myös isot ovet, mutta onneksi löytyi kätevä ratkaisu, jonka avulla aamiaiskaapin ovet saa työnnettyä ”seinän sisään”, jolloin ne eivät ole tiellä.

– Keittiön värisävytoiveena harmahtavaa beigeä, marmoria sekä messinkisiä yksityiskohtia. 

Yläpuolen kuvissa näette ensimmäisiä havainnekuvia siitä, miltä uusi keittiömme voisi näyttää. Nämä kuvat tosin ovat vanhempia havainnekuvia, joihin on tehty vielä uusia muutoksia. Esimerkiksi erilaisten kodinkonevalintojen vuoksi olemme joutuneet pyörittämään keittiötä hieman uudelleen. Halusimme muun muassa leveämmän hellan sekä altaan (molemmat tulee olemaan 90cm leveät) sekä hieman erikoisemman astianpesukoneen, jonka korkeuden vuoksi jouduimme miettimään keittiön uudelleen.

Halusimme tosiaan keittiöön ehdottomasti marmorimaisen tason ja saarekkeen sekä harmahtavan beiget kalusteet. Tässä havainnekuvassa näkyy nyt Scavolinin Dove Carrattere ovet (mattapintaisena) sekä tasot ja välitila, jotka ovat keraamista suurlaattaa Arabescato sävyssä. Toiveena oli näyttävä ja runsassuomuinen marmorikuviointi, joka olisi keittiön keskipiste. Runsassuomuinen kuviointi tarkoittaa tosin, että isolla pinnalla sävy on harmahtava ja nyt pohdinkin, onko se paras valinta beigen kaapiston kanssa? Tuleeko tarpeeksi kontrastia värisävyjen välille? Tässä kuvassa tosin kalusteiden väri on aavistuksen lämpimämmän sävyinen, kuin miltä se luonnossa näyttää. Pitää varmasti käydä vielä laattojen ja mallikappaleiden kanssa asunnossa paikan päällä katsomassa todellinen sävy ennen lopullista valintaa. Tämä meille mahdollisesti tulossa oleva tasojen arabescato laatta on valittu tosin niin, että sen pohjasävy sopii täydellisesti yhteen kaapiston värisävyn kanssa. Tällä hetkellä pohdin myös kuumeisesti sitä, haluammeko tasaiset kaapinovet (1. kuva) vai kehysovet (3.kuva)? Kehysovet ovat mielestäni aavistuksen klassisemmat, kun taas tasaiset kaapinovet tuovat modernia tuntua. Alakaappeihin olemme kaavailleet siroja messinkisiä vetimiä, jotka sopisivat yhteen muiden messingin väristen yksityiskohtien kanssa (kuten esimerkiksi hana, keittiöön tulevat valaisimet, tuolien jalat jne.). Allas tosin ei tule olemaan messinkiä, vaan tasojen kanssa samaa keraamista suurlaattaa. Tästä olen hurjan innoissani – olen nähnyt livenä tällaisen iso marmorialtaan ja se on kerrassaan upea!

Keittiöön halusimme saarekkeen, johon voisi mahdollisesti piilottaa sellaisia kodinkoneita, joita ei voi integroida. Saarekkeeseen tulee siis näillä näkymin sekä uuni että mikro, kuten yläpuolen kuvasta näkee. Saarekkeeseen saa myös loistavasti lisää säilytystilaa. Meille tulee tähän keittiöön myös erillinen ruokapöytä arkiruokailua varten, mutta saarekkeen äärellä on ihana nauttia pikainen kahvi, seurustella kokin kanssa tai vain ihastella ikkunoista upeaa maisemaa. Tämän postauksen kuvissa näkyy myös toivomamme aamiaiskaappi sekä täyspitkä viinikaappi. Aamiaiskaapin ovet saa avatessa ”upotettua” seinään, jolloin aamiaiskaappia voi pitää helposti auki, ilman, että isot kaapinovet olisivat koko ajan tiellä.

 

Pohdimme pitkään haluammeko tehdä keittiön kaapistorivit yhtenäiseksi vai kahdelle eri seinustalle. Yläpuolen ensimmäisessä kuvassa näkyy havainnekuva, jossa kaapistot on jaettu kahdelle eri seinälle, kun taas toisessa kuvassa keittiön kaapistorivit ovat yhtenäisiä. Ehkä alapuolen kuvakulma havainnollistavaa asiaa vielä aavistuksen paremmin.

Tästä kuvakulmasta huomaa vielä paremmin tuon eron kahden eri rivistön ja yhtenäisen kaapistorivin välillä. Tai ainakin meille nämä kuvat nähtyämme päätös oli aika selkeä. Koska huonekorkeus läpi koko asunnon on noin 4 metriä, saattaisi tämä lyhyempi kaappirivistö (jossa liesi ja allas) näyttää liian lyhyeltä ja ”töpöltä”. 😀 Pidempi rivi näyttää ainakin omaan silmääni hienommalta. Näissä havainnekuvissa muuten vielä meille (lue Miklulle) ehdotettu messinginvärinen sokkeli, mutta se meiltä mitä luultavammin jää pois.

Tällaisia keittiöpohdintoja tässä vaiheessa! Kerron blogissa ja jaan lisää kyvia sitä mukaan kun projektimme etenee. Jos teillä heräsi mitään ideoita, ajatuksia tai kysymyksiä, kuulen niistä mielelläni kommenttiboxin puolella!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille 🙂

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 kommenttia

 1. Mermar 26.08.2020

  Tuo taso ilman allasta ja hellaa on ihan ehdoton. En ymmärrä miten joku voi haluta keskelle tasoa esim. tiskialtaan, puhumattakaan hellasta kattiloineen.
  Peilikaapit tai kaapit listoilla ovat ehkä hienostuneemmat kuin pelkät ”levyt” kaapinovina.
  Pääasiahan on ettei tasojen marmorin sävy ja kaapinovien väri/sävy riitele keskenään.

  Vastaa
 2. Keittiössä viihtyvä 26.08.2020

  Hmmm… marmorikuvioon kyllästyy yllättävän nopeasti. Eikö se ole jo vähän tylsä ja aikansa elänyt.
  Kivitasot ovat laadukkaita ja aikaa kestäviä. Melko vähän näyttäisi olevan työskentely ja laskutilaa!?
  Hillityt värit hyvät, klassiset. Kaappien ovet ehdottomasti kehyksillä. Harmaa marmori ja beigeen taittuva ovien väri riitelee.
  Makuasioita.

  Vastaa
 3. Tua 27.08.2020

  Oi miten upea suunnitelma ja kauniit sävyt, ylellisyys ja toimivuus kohtaavat. Itse valitsisin kehykselliset kaapistojen ovet, tuo kalanruoto kuvioitu lattia on hieno, mutta mille näyttäisi keittiön puolella marmorilattia? Siitä olisi helppo pyyhkäistä roiskeet pois ja se kokoaisi keittiön hienosti. Muistan, että Miksi tykkää kullasta ja voin arvata, että hanat ja vetimet tulevat olemaan näyttävät. Onnea suunnitelmiin, elätte ihanaa aikaa?

  Vastaa
 4. Salla 27.08.2020

  Näyttääpä kauniilta! Teidän kodista tulee kyllä varmasti todella upea <3

  Vastaa
 5. Henna 27.08.2020

  Siis olen ehdottomasti kanssasi samaa mieltä siitä, että ei missään nimessä liettä tasolle! Ymmärrän, että monet päätyvät tähän ratkaisuun tilanpuutteen vuoksi, mutta että visuaalisesti tällainen valinta?! No-go! Eli hyvä Metti – pidä vain pääsi ja luota sun pettämättömään tyyliin!

  Vastaa
 6. Sanna 27.08.2020

  Todella kaunis keittiö teille tulossa! Yhtenäiset kaapit ovat minustakin paljon paremmat, tila näyttää niiden kanssa – kirjaimellisesti – yhtenäisemmältä ja vaikuttaisi siltä, että myös tilavammalta. Laajat, yhteneväiset pinnat myös rauhoittavat tilaa ja valitsisinkin kaappien oviksi tasaiset ovet, marmorikuviossa on jo sen verran runsaasti ytyä, että kehysovet voisivat tehdä tilasta jo rauhattoman. Tasaisten ovien seesteinen eleettömyys antaa myös enemmän tilaa huoneen kauniille, omille yksityiskohdille, kuten kaareville ikkunoille. Ja hei, sileät ovet ovat myös huomattavasti helpompi pitää siistinä!

  Rauhallista tunnelmaa puoltavat myös saareke ilman liettä ja vesipistettä sekä aamiaiskaappi, olette tehneet oikein oivia valintoja! Itse en pitäisi pahana, vaikka tasojen ja välitilan sekä kaapistojen värisävyjen välillä ei olisi mitään sen suurempaa kontrastia, kuten aivan ensimmäisistä esimerkkikeittiön valokuvista näkyy, lähellä toisiaan olevat sävyt luovat harmoniaa, mikä taas on mielestäni eleganttia ja tyylikästä.

  Onnea päätöksiin!

  T. Sisustusarkkitehtiopiskelija

  Vastaa
 7. Emilia 27.08.2020

  Hyvältä näyttää! Pidän itse marmorista ja messingistä! Jäin miettimään että mihin te tarvitsette 3 kolmea kahvineitintä ?

  Vastaa
  • Metti 05.09.2020

   Hahah tätä monet kysyvät! 😀 Uskomatonta mutta totta – me ihan oikeasti käytämme kaikkia kolmea konetta! Meiltä tosiaan löytyy kaksi Nespressokonetta (toinen pienille patruunoille ja toinen niille uusille isolle patruunoille) sekä sitten tavallinen kahvinkeitin, jota käytämme esimerkiksi silloin, kun on enemmän vieraita ja haluaa keittää kerralla isomman määrän kahvia 🙂

   Vastaa
 8. Anne-Maria 28.08.2020

  Minkä merkkiset kahvikoneet teillä on?

  Vastaa
  • Metti 05.09.2020

   Meillä löytyy kaksi Nespressoa ja sitten tavallisempi kahvinkeitin, jonka merkkiä en nyt muista! 😀

   Vastaa
 9. Marjut 28.08.2020

  Mielestäni sileät kaapinovet ovat kauniimmat marmorikuvion kanssa. Ja ne on helpompi pitää puhtaana. Taso ilman liettä tai allasta on hyvä ratkaisu. Miten olisi tummahkot harmaat kaapinovet (samaa sävyä kuin marmorin tummempi väri)? Ja miettikää vielä hanojen materiaalia… asuntomessuilla katselin messinkisiä hanoja ja ne näyttivät melko ”likaisilta” jo. Sormen jälkiä, vesitippoja, tummunutta pintaa. Kannattaa kysyä käyttökokemuksia joltakin tutulta, kellä on messinkiset hanat. Ei marmorista lattiaa, tulee liikaa.
  Onnea tekemillenne valinnoille tulevaan asuntoonne!

  Vastaa
  • Metti 05.09.2020

   Kiitos kommentistasi – tosi hyviä huomioita! 🙂

   Tykkään messingin sävystä enemmän kuin sellaista keltakultaisesta, mutta olen tosiaan huomannut saman, että ne likaantuvat aika helposti (tai ainakin näyttvät siltä). Sen vuoksi emme esimerkiksi halua allasta tällä samalla sävyllä vaan marmorilaatalla.

   Hyvä pointti myös nuo keittiönkaapit. Varmasti sävynä harmaakin voisi istua sinne hyvin. Minua vaan kovasti puhuttelee pehmeät värisävyt ja vaaleanbeige / nutrian sävyinen keittiö houkuttelee kovasti.

   Vastaa
 10. KP 07.09.2020

  Hei, ihania suunnitelmia<3 Katsoessani tuota suunnitelmaa niin teidän kokonaistyyliin kehykselliset ovet ovat mielestäni paremmat, koska sileät ovat modernimmat ja asunto henkii muuten "vanhempaa" aikaa. Itse laitoin 5v sitten juuri tuon väriset ovet kodinhoitohuoneeseen ja nyt kadun etten laittanut alkuperäisen suunnitelman mukaan valkoisia ovia, olisivat tyylikkäämmät ja ajattomammat..Nämäkin on toki makuasioita,mutta jos haluat lämmintä niin ehkä valkoinen ei ole oikea väri teille,mutta tuo sävy silmääni kyllä riitelee tuon marmorikuvioinnin kanssa. Tähän on aina niin monta mielipidettä kuin katsojaakin ja itse lopulta päätätte mikä on juuri teidän perheelle oikeanlainen, makuasioista ei voi kiistellä:D Lattiaankin laittaisin sen perinteisen kalanruodon, kun taas mielestäni sopisi teidän asunnon tyyliin paremmin, chevron jotenkin modernimpi omaan silmään, mutta kuten sanoin..
  Siskollani messinkinen hana vaihdettu, kun mennyt niin rumannäkäiseksi, mutta niitäkin varmaan on erilaatuisia, mutta hänkin tykkää sävystä..
  Tsemppiä hirmuisesti päätöksiin, ei ole helppoa!!

  Vastaa
 11. Maariska 08.09.2020

  Vaikuttaa hyvälle ja harmooniselle kokonaisuudelle. Saarekkeeseen saisi kyllä hyvin esimerkiksi kierrätyspisteen kätevästi piiloon. Ajatus aamiaiskaapista on myös loistava ja tosiaan myös siinä on hyvä ottaa lapset huomioon. Kun kaikki astiat yms. tarvikkeet, joita lapset käyttävät ovat alemmalla tasolla, pääsee itse huomattavasti helpommalla. Miten muuten tuo liesi toimii, kun yläkaapisto on kuitenkin noin lähellä? Miten liesituuletin on tuohon suunniteltu?

  Vastaa
 12. Johanna 12.09.2020

  Näyttää ihanalta keittiöltä! Teetimme keittiöremontin noin puoli vuotta sitten ja vaihdoimme lieden ja liesituulettimen malliin, jossa liesituuletin on integroitu itse lieteen. Olen tykännyt kovasti! Tuuletin imee hyvin kaikki höyryt ja hajut, eikä esim. kalaa paistaessa tule inhottavaa ja haisevaa käryä.

  Vastaa
 13. Maria 27.09.2020

  Tykkään kyllä teidän mausta! Ihanaa kun ei pelkkää valkoista ja teette teidän tyylillä eikä vaan niin mikä tällä hetkellä muotia. Omalla miehellä on rakennusfirma (yksinyrittäjiä) ja hän tekee myös tyylikkäitä kylppäreitä ja keittiöitä, just teidän tyylistä usein ? Kun katsoin kerran uusinnan siitä kun Maria Veitola oli teillä yökylässä niin nöin seuraavana yönä unta että olin myös ja teillä oli niin ihanaa etten olisi halunnut lähteä enää kotiin ?

  Vastaa
 14. […] ja toivon tulevan hieno. Tein viime elokuussa keittiöpostauksen (voitte kurkata sen halutessanne täältä), mutta tässä reilun puolen vuoden aikana suunnitelmat edistyivät tuosta pisteestä vielä aika […]

  Vastaa