Lattia pohdintaa

Lattian valinta on osoittautunut tässä vaiheessa remonttia yhdeksi haastavimmaksi valinnaksi uuden kotimme suhteen. Suurena pintana lattia luo perustan koko asunnon hengelle. Meille on ollut alusta asti selvää, että haluamme kuviolattian, joka henkii 1800-luvun arvotalon tuntua. Kevyetkin viitteet laattojen muodoissa ja sävymaailmassa antavat asunnolle ajattoman tunnelman. Kauniit ladontakuviot eivät mielestäni rajoita sisustusvalintoja, vaan pikemminkin tuo ainutlaatuista yksilöllisyyttä ja tyylikkyyttä sisustukseen. Tällä hetkellä pohdimme kahden kalanruotoladonnan välillä – perinteisen kalanruodon sekä chevron -kuvioladonnan välilläKalanruotokuvio tehdään suorakaiteen muotoisista laudoista, kun taas chevron-kuvioon käytettävien lautojen päät ovat viistot.

Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että valitsemme asuntoomme chevron -kuvioladonnan. Chevron-kuviointi sopii mielestäni paremmin vanhan aikakauden asunnon henkeen sekä ylipäätään siihen tyyliin, mitä sisutuksessakin tulevaan asuntoon haemme. Tulevassa kodissa meillä tulee olemaan paljon suuria yhtenäisiä tiloja, jossa chevron-kuviointi pääsee loistamaan näyttävyydellään.

Mutta entäpä parketin sävy? Se on tällä hetkellä vielä kysymysmerkki. Toivoisimme parketin sävyn olevan niin ikään ajaton, tyylikäs sekä klassinen. Sävyissä omaa silmääni viehättävät suhteellisen vaaleat sekä aavistuksen viileänsävyiset värit, vähän tuota tyyliä mitä yläpuolen kollaaseissa näkyy. Monia mallikappaleita meille on esitelty, mutta vielä sitä aivan täydellistä emme ole löytäneet. Eiköhän se kuitenkin ajan kanssa löydy ja onneksi erilaisia sävytteitä on monia!

Onko teillä jakaa jotain hyvin vinkkejä tai kokemuksia lattian suhteen?

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Pitja 06.09.2020

  Chevron on kyllä kaunis, ja mielestäni myös pelkistetympi ja siten modernimpi, kuin klassinen kalanruoto. Viileän sävyisenä näyttää todella tyylikkäältä. Itse pidän vaahteran sävyisestä puusta juurikin sen viileyden vuoksi.

  Vastaa
 2. Kaarin 14.09.2020

  Tuon ikäiseen asuntoon/taloon sopii paremmin perinteinen kalaruoto. Ja värissä ei saa olla liikaa harmautta.
  Suunnitelmienne kuvia katselessa näyttää tulevan aika moderni sisustus.
  Kaunis on kuitenkin varmaan lopputulos. Onnea suunnitteluun !

  Vastaa
 3. […] Tein aikaisemmin blogissa lattia-aiheisen postauksen, jonka voitte halutessanne lukea täältä. Tein instagrammissa aikaisemmin kyselyn lankun paksuudesta ja melkein 80% teistä äänesti paksua […]

  Vastaa
 4. Riika W. 14.04.2021

  Moikka, Jokohan olette lattian valinneet..? 🙂 Siltä varalta, että valinta vielä kesken:

  – Valitkaa laadukas lattia. Timberwise tai Dinesen.
  – Valitkaa paras tekijä!! Todella tärkeää. Ottaisin Timberwisen omat tekijät. Silloin kokonaisvastuu alusta loppuun
  – Valmiiksi käsitelty kestää paremmin, kuin paikanpäällä sävytetty
  – Ehdottomasti sama parketti koko asuntoon!! Myös keittiöön. Siellä pöydän alle matto; ainoa paikka missä tosi kova kulutus. Eteiseen vettä läpäisemätön mittojen mukaan teetetty matto.
  – Huolelliset pohjatyöt on kaiken a ja o. Tällöin ei nitise ja jousta. Meillä on koko asunto tehty myös ilman ainuttakaan kynnystä eli kuvio jatkuu upeasti.
  – Sekä ranskalainen että perinteinen kauniita! Ehkä ottaisin ranskalaisen, koska se sopii harvaan taloon (1800-luvun taloon se istuu kuten kirjoititkin).

  Vitsi tulee upea teidän kodista; tsemppiä!

  Vastaa