Työpukeutuminen – 6. Silkki

Silkki on hyvin elegantti ja kaunis materiaali, joka sopii loistavasti työpukeutumiseen. Silkki luonnonmateriaalina on laadukas, upean näköinen sekä erittäin miellyttävä käyttäessä. Silkki on hengittävä materiaali, joka pitää hyvin myös lämpöä. Näin ollen silkki soveltuu hienosti myös astetta viileämpiin syyssäihin. Itse rakastan silkkiä yläpuolella mainittujen syiden lisäksi nimenomaan sen monipuolisuuden vuoksi – silkkiä ei todellakaan käytetä ainoastaan juhlapukeutumisessa, vaan monet silkkivaatteet soveltuvat täydellisesti moniin erilaisiin tilanteisiin aina arjesta juhlaan!

Yksi koko vaatekaappini käytetyimmistä vaatteista (huom ei vain hameista vaan vaatteista!) on tämä kuvissa näkyvä musta silkkihame. Olen käyttänyt hametta jo monien vuosien ajan lukuisissa eri asukokonaisuuksissa. Silkkihametta olen käyttänyt aina arkilookeista iltamenoihin. Kuvien silkkihame on ollut minulla muun muassa erilaisten bleiserin, nahkarotsin, silkkitoppien, kauluspaitojen, neuletakkien ja vaikka kuinka monien muiden vaatekappaleiden kanssa yhdisteltynä vuosien varrella. Tämän silkkihameen paras puoli onkin juuri se, miten helposti se taipuu lukuisiin erilaisiin tilanteisiin ja asukokonaisuuksiin.

Miten pukea silkkivaate työpaikalle?

Silkkihameen kanssa klassinen kauluspaita olisi ehkä se perinteisin yhdistelmä työpaikalle (tässä asussa olen pukenut päälleni juuri tämän yhdistelmän), mutta todella moni teistä toivoi inspiraatiota nimenomaan rentojen neuleiden ympärille, joten halusin näyttää miten tällainen vaatekappale toimisi silkkihameen kanssa. Koska silkki on materiaalina hienostunut ja ylellinen, sopii se täydellisesti yhteen nimenomaan myös astetta arkisempien vaatteiden kanssa. Silkkipaita on upea suorien housujen parina ja tai esimerkiksi tyylikkään kynähameen kanssa. Nyrkkisääntönä silkkivaatteiden kanssa sanoisin saman kuin nahkavaatteiden kohdalla: yhdistä hienostunut silkkivaate arkisemman ja materiaaliltaan tavallisemman vaatteen kanssa, jolloin kokonaislook pysyy työympäristöön soveliaana. Kokonaisuus on tuolloin äärimmäisen tyylikäs ja elegantti, muttei kuitenkaan liian juhlava.

Silkkivaatteiden huolto:

Monet saattavat arkailla silkkivaatteiden ostoa, sillä niiden huoltaminen koetaan haastavaksi. Silkkivaatteesta saa kuitenkin todella pitkäaikaisen ystävän, mikäli on valmis huoltamaan niitä oikealla tavalla.

– Tuuletus. Silkkivaatteita ei kannata pestä liian usein, vaan monesti pelkkä tuulettelu riittää. Turhilta pesukerroilta välttyy, kun käyttää esimerkiksi aluspaitoja tai muita alusvaatteita silkkivaatteiden alla ja muistaa tuuletella silkkivaatteita jokaisen käyttökerran jälkeen.

– Tahranpoisto & pesu. Jos silkkivaatteeseen on ilmestynyt tahra, kannattaa se poistaa mahdollisimman nopeasti. Tahra kannattaa poistaa paikallisesti, jos vain mahdollista. Jos kuitenkin vaate on pestävä kokonaan voi sen tehdä käsin tai pesukoneen käsinpesu/silkkiohjelmalla. Itse käytän aina silkkivaatteille ainoastaan niille tarkoitettuja pesuaineita. Huomaa myös, etteivät kaikki silkkivaatteet kestä vesipesua, jolloin vaate on vietävä pesulaan. Vaatteen pesulapusta löytyy pesuohje!

Photos: @seippi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. Anni 05.10.2020

  Hei! Mitä mallia aurinkolasisi Chimi Eyewear:lta mahtavat olla? 🙂

  Vastaa
  • Metti 05.10.2020

   Moikka! Nämä ovat se 004 -malli 🙂

   Vastaa
 2. Ada 05.10.2020

  Moikka, onpa ihana asu! Onko kyseinen neule enää myynnissä vai aiemmin hankittu?

  Vastaa
  • Metti 06.10.2020

   Tämä neule on jo varmaan 4 vuotta vanha, että tätä ihan samaa tuskin valitettavasti löytyy… :/

   Vastaa