Työpukeutuminen – 5. Nahkavaate

Monet teistä toivoivat asukuvia, joissa erilaiset nahkavaatteet nousisivat esille, joten ajattelin, että perjantain kunniaksi vähän rennompaa työasua kehiin. Nahkavaate ei ehkä ole se perinteisin työvaate ja joskus se saatetaankin mieltää liian rajuiksi tai rohkeaksi työpaikalle. Mielestäni nahkavaatteet ovat kuitenkin monille työpaikoille oikein sopivaa vaatetusta, kunhan vain muistaa yhdistellä ne oikein. Yleisenä nyrkkisääntönä sanoisin, että maltti on valttia. Nahkavaatteet kannattaa yhdistää mahdollisimman klassisen vaatetuksen kanssa, jotta asukokonaisuus pysyy tyylikkäänä. Nahka jo itsessään on materiaalina mielenkiintoinen, joten kannattaa unohtaa liian monimutkaiset tai ”hektiset” vaatteet ja luottaa yksinkertaisiin ja elegantteihin malleihin ja materiaaleihin nahan parina.

Tällä kertaa yhdistin nahkahousut pehmoisen kashmirpoolon kanssa. Asukokonaisuus on mielestäni rento, mutta kuitenkin puetun tyylikäs. Nahkahousujen pariksi olisin voinut yhdistää vielä puetumman työlookin aikaansaamiseksi esimerkiksi aikaisemmissa työvaatepostauksissa näkyneen klassisen valkoisen kauluspaidan tai bleiserin. Nahkahousut ovat mielettömän helppo vaate, sillä niiden kanssa voi yhdistää melkein minkälaisen yläosan tahansa. Suoralahkeiset nahkahousut soveltuvat mielestäni paremmin nimenomaan työympäristöön, kuin taas tiukemmat skinny-malliset nahkahousut sopivat vapaa-ajalle.

Vaihtamalla oversized-mallisen pooloneuleen vastaavaan tyköistuvampaan malliin, saa hetkessä asukokonaisuuteen puetumpaa ilmettä. Mustien nahkahousujen parina toimii ihanasti myös erilaiset mustat neuleet ja puserot, luoden yhtenäisen kokomustan lookin. Mielenkiinto kokomustassa asussa tuleekin, kun yhdistelee erilaisia materiaaleja keskenään – lumoava nahka kohtaa pehmoisen kashmirin.

Photos: @seippi

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

  1. Helen 04.10.2020

    Kiva asu, tykkään lookista! Ihastuin varsinkin tuohon neuleeseen, sen rentouteen ja laadukkuuteen, joka tulee myös kuvissa ilmi 🙂

    Vastaa
  2. Sirpa Tengström 04.10.2020

    Tosi paljon kiitoksia työpukeutumisen postauksista, näistä sai paljon inspistä omaan työarkeen! Erityisesti pidin siitä, että annoit esimerkkejä miten sama vaate muuntautuu moneen yhdistelemällä sitä eri tavoin.

    Vastaa