Taivaallinen perunasalaatti

Haluan jakaa kanssanne aivan ihanan perunasalaatin ohjeen, joka on saanut valtavaa ylistystä kaikilta ihmisiltä, joille olen kyseistä ruokaa tarjoillut. Kaikkia krediittejä en tosin kyseisestä annoksesta voi itselleni ottaa, sillä bongasin reseptin taannoin foodjunkie -nimisestä blogista. Tein ruokaan pieniä muutoksia oman makuni mukaan, mutta inspiraatio annokseen löytyi tästä kyseisestä blogista. Olen aivan rakastunut tähän uudenlaiseen ja raikkaaseen ”salaattiin”, joka on loistava lisuke esimerkiksi grillatun lohen, kanan tai lihan kanssa. Itse monesti kaipaan nimenomaan raikasta lisuketta mausteisen ja suolaisen grilliruoan pariksi. Tämä ruoka on T A I V A A L L I S E N hyvää ja suosittelen sitä erittäin lämpimästi kokeilemaan, jos kuvien ja raaka-aineiden perusteella yhtään kutkuttaa teidän makunystyröitänne 😉 Lupaan, että se saa kesäisessä tarjoilupöydässä kehuja!

Valmistusohje:

1. Aloita valmistus siivuttamalla perunat. Itse käytän tähän ruokaan aina kuorellisia perunoita, jotka on valmiiksi pestyjä, mutta toki perunat voi halutessaan myös kuoria. Siivutan perunat noin 0,5 cm paksuiksi siivuiksi eli yhdestä perunasta tulee noin 5-8 siivua, perunan koosta riippuen. Yleensä teen perunasiivuja koko uunipellillisen, mutta toki vähempikin määrä riittää, jos syöjiä on vähemmän.

2. Laita siivutetut perunaviipaleet kulhoon ja lisää päälle loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Raasta joukkoon parmesaania. Sekoita hyvin ja kaada maustetut perunasiivut uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Perunoiden paistamisen jälkeen:

3. Lusikoi laajaan kulhoon tai isolle lautaselle turkkilaista jogurttia. Minulla on ollut käytössä 500g purkki Salakis turkkilaista maustamatonta jogurttia. Lado tasaisesti lautaselle jogurtin päälle paistetut perunat.

4. Lisää perunoiden päälle pesto. Sekoitan yleensä itse pienen määrän oliiviöljyä ja pestoa, jotta pestosta tulee juoksevampaa ja näin sen saa helpommin ja tasaisemmin kaadettua perunoiden päälle. Toki pestokastikkeen voi halutessaan tehdä myös alusta asti itse, mutta minä olen aina käyttänyt valmispestoa annoksen valmistuksen nopeuttamiseksi!

5. Pilko punasipuli ja kevätsipuli ja lisää ne perunoiden päälle. Murusta päälle vielä 1/2 -1 pakettia fetaa.

6. Valmista! Erittäin yksinkertainen, mutta niin äärimmäisen herkullinen! Tämä raikas perunasalaatti sopii loistavasti esimerkiksi grilliruoan parina tarjoiltavaksi. Halutessasi voit lisätä perunasalaatin päälle vielä ripauksen suosikkimausteitasi, tuoreita yrttejä tai vaikkapa lorauksen sitruunanmehua oman makusi mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 kommenttia

 1. Tiina Kaskihalme 20.05.2020

  Ihanalta kuulostaa … täytyypi kokeilla nyt alkavan BBQ -kauden kunniaksi tavanomaisen tzatzikin sijaan ! Muuten olisi hauska saada laittaa jokin ”Metin oma hymiö” esim:??‍???????? ? (FB tyylisesti) silloin kun ei ehdi kirjoittaa kommenttia ?? … just saying ???

  Vastaa
  • Metti 22.05.2020

   Hyvä idis! 😉 ja kannattaa tosiaan jossain vaiheessa kokeilla tätä respetiä. Ihanan raikas ja erilainen lisäke just esimerkiksi mausteisen grilliruoan kanssa!

   Vastaa
 2. Mimmu 21.05.2020

  Kuulostaa hyvältä! Käytätkö punaista vai vihreää pestoa?

  Vastaa
  • Metti 22.05.2020

   Olen käyttänyt itse vihreää pestoa, mutta punainen käy tähän varmasti yhtä hyvin 🙂

   Vastaa
 3. […] Jaon tämän uudenlaisen ja ihanan raikkaan perunasalaatin ohjeen blogissani reilu kuukausi sitten ja olen ilokseni saanut huomata, että te olette innostuneet tästä perunasalaatista aivan yhtä paljon kuin minä! Saan päivittäin kymmeniä ja kymmeniä viestejä ja kuvia siitä, kun olette valmistaneet kyseistä ruokaa. Mikään jakamani resepti ei ole koskaan herättänyt yhtä paljon ihastusta ja innostusta. Ja kyllä – tämä perunasalaatti on nimensä mukaisesti taivaallinen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Perunasalaatin reseptin ja valmistusohjeen löydätte kokonaisuudessaan täältä! […]

  Vastaa