Jyväbroiler Fileepihvi – herkku juhannuspöytään

Kaupallinen yhteistyö: Jyväbroiler

Juhannus lähestyy ja tällä hetkellä varmasti monet miettivät herkullisia tarjoiltavia juhannuspöytään. Meillä juhannusruoka kulminoituu aina grillattavien ruokien ympärille. En tiedä parempaa kesäruokaa, kuin ihanat grilliherkut, joiden kanssa tarjoillaan muun muassa varhaisperunoita, erilaisia maukkaita lisukkeita sekä itsetehtyjä kastikkeita. Pääsinkin juhannusruokia miettiessäni tutustumaan Jyväbroilerin maukkaisiin fileepihvi-uutuuksiin. Jyväbroiler on tuonut markkinoille kaksi uutta fileepihvi-makua: Paahteinen Paprika sekä Lime-Korianteri. Jyväbroiler-tuotteet ovat antibioottivapaita ja kauralla kasvanutta suomalaista kanaa, joiden liha on malitillisesti käsiteltyä ja vain yksinkertaisesti pintamaustettuja. Tuotteet ovat myös täysin lisäaineettomia. Tällä kertaa päädyin valmistamaan ruoan Jyväbroilerin Paahteinen Paprika uutuusmausta, jonka ympärille valmistin myös muita makumaailmaan sopivia lisukkeita.

Kesälounaaksi valmistin ihanat Jyväbroiler fileepihvit grillissä sekä tein kanan kaveriksi varhaisperunoita omalla twistillä, raikkaan salaatin sekä kaksi erilaista itsetehtyä kastiketta. Alta löydät helpot ohjeet ja tarvittavat raaka-aineet kokonaisuuden valmistamiseen!

Ohje:

1. Laita varhaisperunat kiehumaan.

2. Aloitetaan ottamalla Jyväbroiler fileepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Fileepihvit voi kypsentää myös uunissa tai pannulla, mutta tällä kertaa valmistin fileepihvit grillissä yhdessä maissien kanssa. Fileepihvejä voi halutessaan maustaa kevyesti oman maun mukaan ennen grilliin laittoa.

3. Valmistetaan raikas avokado-tomaattisalaatti. Kuori ja pilko 2-3 avokadoa sekä rasiallinen miniluumutomaatteja. Sekoita ainekset salaattikulhossa ja lisää joukkoon hienonnettua punasipulia ja tuoretta basilikaa. Lisää joukkoon myös puolikkaan limen mehut ja mausta vielä halutessasi esimerkiksi ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja salaatti on valmis!

4. Kun perunat ovat valmiita ota ne pois kattilasta ja siirrä ne talouspaperille kuivumaan ja jäähtymään. Pilkotaan kesäkurpitsa, pimientos-paprikat sekä punasipuli. Kun perunat ovat hieman jäähtyneet pilko nekin kuutioiksi. Paista kesäkurpitsat, pimientos-paprikat, punasipuli pannulla runsaassa öljyssä ja mausta haluamillasi mausteilla. Itse käytin suolaa, pippuria sekä rouhaisin mukaan hieman myös garlic & pepper -mausteseosta. Kun kasvikset ovat kypsentyneet hetken, lisää pannulle kuutioidut perunat. Kypsennä ja kääntele perunoita varovasti pannulla, etteivät perunat hajoa. Lisää voita tai öljyä tarvittaessa. Lisää lopuksi vielä tuoretta kevätsipulia ja basilikaa ja nosta seos paistinpannulta tarjoiluastiaan.

5. Grilliruoan kanssa täytyy aina olla herkullisia kastikkeita. Tällä kertaa valmistin yhden jogurttipohjaisen ja yhden majoneesipohjaisen kastikkeen. Nämä kaksi kastiketta valmistuu äärimmäisen nopeasti ja helposti sekoittamalla ohjeen ainekset keskenään kulhossa. Mikäli aikaa jää, voit laittaa kastikkeet tekeytymään jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua.

6. Kootaan kaikki elementit tarjoilupöytään ja nautitaan valmiista annoksesta!

Valmis annos on ihanan raikas ja kesäinen. Fileepihvin paprikan maku täydentyy ihanasti, kun muistakin komponenteista löytyy samaa makumaailmaa. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Jyväbroiler Fileepihvi vaihtoehtoihin, kun mietitte kesätarjoiltavia. Tiesitkö muuten, että nämä fileepihvit voi helposti valmistaa myös muuallakin kuin grillissä? Voit myös paistaa ne pannulla tai laittaa uunivuokaan ja kypsentää uunissa.

Jyväbroilerin tuotteisiin pääset halutessasi tutustumaan lisää täällä!

Aurinkoista ja hyvä juhannusta kaikille!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Marjut 23.06.2021

  Ihanaa ruokaa varmasti, mutta mistä siis tämä upea mekko on? ? Sopii sinulle todella kauniisti!

  Vastaa
  • Metti 26.06.2021

   Kiitos paljon 🙂 Mekko on Lindexin!

   Vastaa
 2. Saaga 23.06.2021

  Nää jyväbroiler tuotteet ja juurikin tuo paahteinen paprika on tuttu ja tykätty meidän perheessä. Kiitos vinkeistä näiden suhteen ? Ihanaa juhannusta ?

  Vastaa
  • Metti 26.06.2021

   Kiva kuulla 🙂 Mekin ollaan tykätty tästä kovasti! Ihanaa juhannusta myös sinne 🙂

   Vastaa