UPM ProFi – laadukas komposiittiterassi

*Kaupallinen yhteistyö: UPM ProFi Deck

Minua ja somekanaviani seuraavat eivät varmasti ole voineet olla huomaamatta, kuinka paljon aikaa vietämme mökillämme. Mökki on meille niin erityinen paikka ja sen tärkeys on vain korostunut näinä poikkeuksellisina aikoina. Mökillä tulee vietettyä aikaa aina vuoden ympäri, vaikkakin näin keväällä ja kesällä tuo paikka on ehdottomasti parhaimmillaan. Yläpuolen kuva kiteyttääkin minulle yhden parhaimmista hetkistä mökillä: istua mieheni kanssa terassilla aamukahvi kädessä, jutella rauhassa kahdestaan, samalla lasten leikkejä pihalla seuraillen.

 Mökki on meille paikka, jonne vetäydymme yhdessä perheen ja ystävien kanssa rentoutumaan. Kiireisen kaupunkiasumisen ohella on aivan ihanaa päästä ajoittain rauhoittumaan luonnonhelmaan meren äärelle. Rakastan asua kaupungissa, mutta aina ajoittain huomaan kaipaavani omaa pihaa ja terassia, jonne voisi laskea lapset huolettomasti leikkimään tai mennä hetkeksi itsekin istumaan. Mutta onneksi meillä on tämä ihana mahdollisuus täällä mökillä.

Vajaa kaksi vuotta sitten teimme mökkiremontin, joka tiimoilta uudistimme myös mökin pihapiiriä. Yksi tärkeimmistä muutostoiveista oli rakentaa mahdollisimman paljon, ja moneen eri paikaan, terassialueita. Terassi on nimittäin meille ehdottomasti se paikka, jossa vietämme eniten aikaa – siellä kokataan, syödään, pelataan fudista, rakennetaan majoja, tehdään töitä, istuskellaan, milloin mitäkin. Meille terassia valittaessa olikin ensisijaisen tärkeää terassimaterialiian kestävyys, käyttömukavuus sekä ennen kaikkea helppohoitoisuus, sillä emme kuitenkaan ole jatkuvasti mökillämme harjailemassa tai puhdistamassa terassia.

Näiden kriteerien pohjalta meille valikoitui terassimateriaaliksi UPM ProFi Deck. Kyseessä on äärimmäisen laadukas ja kestävä terassimateriaali, joka on valmistettu kierrätetystä komposiittimateriaalista. Materiaali on Suomessa kehitetty ja valmistuksessa on huomioitu sen soveltuvuus erilaisiin, ajoittain haastaviinkin sääolosuhteisiin. Meille terassin valinnassa laadun ja kestävyyden lisäksi tärkeä kriteeri oli nimenomaan helppohoitoisuus. Vuosittainen terassiin peseminen, lakkaaminen ja muu huolto ei houkutellut – ainakaan silloin, kun tarjolla on paljon helpompi ja huolettomampi vaihtoehto. UPM ProFi Deck terassia, kun ei tarvitse huoltaa mitenkään! Me emme esimerkiksi ole tehneet terassille näiden kahden kuluneen vuoden aikana yhtään mitään. Syksyllä harjattu lehdet pois terassilta, mutta siinäpä se!

Muutaman vuoden terassin käytön jälkeen emme edelleenkään voisi olla tyytyväisempiä valintaamme – se on meille aivan täydellinen. Terassin kestävyydestä olemme erityisen kiitollisia, sillä se ei naarmuunnu ollenkaan, vaikka saisi erilaisia iskuja aina lasten sählypeleistä, pihakalusteiden ja raskaiden kukkaruukkujen siirtämiseen. On myös loistavaa, että pitävän kitkapinnan ansioista terassi ei ole märkänäkään liukas. Näin voi huoletta antaa pikkuisten juosta terassilla säässä kuin säässä.

Ekologinen vaihtoehto

UPM ProFi komposiittilauta on hyvin ekologinen vaihtoehto terassimateriaaliksi. Meidän terassimme materiaalissa on 55% kierrätyskuitua, mutta UPM ProFilta on tullut nyt myös uutuusmateriaali, Piazza, missä on luonnollinen, puunomainen pinta. Se sisältää vieläkin enemmän kierrätysmateriaalia, peräti 75%. Siinä on siis hyödynnetty pakkausten muovijätettä raaka-aineena, eli se on vieläkin ekologisempi vaihtoehto. Tälle materiaalille annetaan jopa 25 vuoden takuu. Komposiittimateriaalin elinkaaren lopussa tämä myrkytön tuote voidaan hävittää talous- ja energiajätteen mukana samalla tavoin, kuin rakentamisessa ylijääneet hukkapalatkin.

Voin todella lämpimästi suositella UPM ProFi Deck materiaalia kaikille, joille terassin rakentaminen on suunnitteilla. Materiaali on kotimainen, laadukas ja vaivaton, sekä sopii loistavasti moniin eri käyttötarkoituksiin. On ollut upeaa huomata, että tämä terassi todella säilyttää upean ulkonäkönsä ilman mitään erityistä huoltoa. Näiden monien upeiden ominaisuuksien lisäksi UPM ProFi komposiittilaudan ekologisuus on myös todella iso plussa.

Mikäli kiinnostuit materiaalista ja terassista, voit tutustua siihen vielä tarkemmin täällä! Mikäli teillä herää mitään kysymyksiä terassiin liittyen, vastailen mielellään kaikkiin kommenttiboxin puolella!

Photos: Niki Strbian

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Emma 22.05.2021

  Hei! Kuumeneeko tämä terassimateriaali paljon kesähelteellä? 🙂

  Vastaa
  • Metti 23.05.2021

   Hei! 🙂 Kyllä tämäkin materiaali lämpenee, varsinkin jos on terassi, johon esimerkiksi paistaa aurinko koko päivän.

   Vastaa
 2. NinniJ 23.05.2021

  Moikka, mistä/minkämerkkinen tuo ihana mintunvihreä mekko on?

  Vastaa
  • Metti 25.05.2021

   Hei! Kiitos, kyseessä on Adoore-merkin mekko 🙂

   Vastaa
 3. Päivi 24.05.2021

  Ihania kuvia ja tosi kiva postaus, Metti! Olisin kysellyt, että onko terassin sävy haalentunut ajan mittaan auringonvalossa vai onko alkuperäinen sävy pysynyt siinä susta hyvin? Mietimme parhaillaan tuota samaa sävyä meille.

  Vastaa
  • Metti 25.05.2021

   Kiitos! Terassin sävy ei ole muuttunut ollenkaan vaan siinä on edelleen ihan alkuperäinen sävy 🙂 Tuolle meidän isolle terassille paistaa vielä lähes koko päivän aurinko!

   Vastaa