Parhaimmat ravintolat Helsingissä

Saan teiltä paljon kysymyksiä suosimistani ravintoloista Helsingissä. Nyt ajattelin tehdä blogiin kunnon listauksen lemppari lounas- ja illallisravintoloista.

Parhaimmat lounasravintolat:

Hoku

Urho Kekkosen katu 1

Hokun Teriyaki lohi taitaa olla jonkin sortin kulttimainetta kantava lounas Helsingissä? Tai ainakin niin monet sitä hehkuttavat – eivätkä suotta! Kyseessä on ehdottomasti yksi suosikki lounasravintoloista, vaikkakin yleensä tänne joutuu aika pitkään jonottamaan.

Suosittelen listalta: Teriyakilohi, riisillä ja perunasalaatilla (klassikko!)

Pamela

Bulevardi 12

Pamela on mukavan rento ravintola, jossa on hyvä ruoka ja kiva meininki kaikin puolin. Päivittäin vaihtuvalta lounaslistalta löytyy sopivasti eri vaihtoehtoja moneen makuun. Lounas tarjoillaan yleensä hyvin nopeasti, vaikka ravintolassa on aina paljon lounasruokailijoita samaan aikaan. Iso plussa Pamelan ihanasta terassista, jossa oli ihana nauttia kesälounaista ja samalla katsella Bulevardilla ohikulkevia ihmisiä. Lounaaseen kuuluu kahvi, joka on tällaiselle kahvin rakastajalle iso plussa myös!

Suosittelen listalta: Olen syönyt Pamelassa ainoastaan lounasaikaan, jolloin tarjolla on vaihtuva lounaslista. Suosikkejani ovat olleet muun muassa halloumilla täytetyt portobellosienet sekä erilaiset lohiannokset.

Penny

Uudenmaankatu 13

Tunnelmallinen ja pieni ravintola keskustan tuntumassa. Penny tarjoilee ainoastaan yhtä lounasannosta päivässä, joten ehkä kannattaa kurkata etukäteen miellyttääkö päivän annos omaa makua. Yleensä kaikki annokset ovat olleet kuitenkin todella maukkaita ja ravintolan suloinen tunnelma on aivan erityinen.

Green Hippo Cafe

Punavuorenkatu 2

Green Hippo Cafesta saa hyviä ja terveellisiä ruokia. Annokset ovat monipuolisia ja annoksen hyvän kokoisia. Yleensä ravintola on hyvin kiireinen lounasaikaan, joten kovin kovalla kiireellä ei tänne kannata suunnata.

Suosittelen listalta: Buddha Bowl – Ready, Steady, Zen.

Lungi

Korkeavuorenkatu 2

Lungi on pieni, mutta ihanan rento kortteliravintola Ullanlinnassa. Täällä käymme perheen kanssa usein syömässä, sillä ravintola on lämminhenkinen, easy-going ja sieltä saa hyvää ruokaa totta kai. Lungissa käymme paljon sekä lounailla, että myös illallisilla.

Suosittelen listalta: Grillattu Teriyaki-lohi salaatti tai grillattu Tom Yam scampi salaatti. Pieneen nälkään Toast Skagen.

Teatterin Deli

Teatterin salaatti on yksi ehdoton suosikkini jo monien vuosien ajan. Maukkaita täytevaihtoehtoja on monia ja salaatit ovat reilunkokoisia. Myöskin salaatinkastikevaihtoehtoja löytyy monia tosi hyviä. Omia suosikkeja on seeasam-soija vinegretti sekä jogurtti-harissa kastike. Tavallisten täytevaihtoehtojen lisäksi valitsen yleensä aina salaattiini vielä joko pähkinäsekoituksen tai maistuvat krutongit.

Suosittelen listalta: Marinoidut katkaravut, feta & oliivi.

Parhaimmat illallisravintolat:

Gaijin

Bulevardi 6

Helsingissä on paljon ihania ravintoloita, mutta Gaijin on yksi pitkäaikaisimmista suosikeistani. Gaijinin ruoassa yhdistyy modernisti Pohjois-Aasialaiset maut. Kaikki annokset ovat aina taivaallisen hyviä, valitsipa listalta mitä tahansa. Gaijinissa on ihana tunnelma ja erinomainen palvelu. Itse varaan pöydän aina mahdollisuuden mukaan baarin puolesta. Siellä meininki on vielä vähän rennompi ja siksi juuri mukavampi.

Suosittelen listalta: Alkuun: Gaijin Pork bun & kimchi, Gaijin Avocado Taco, Softshell black bun & wasabi. Pääruoaksi: Sashimi tasting, Grilled tiger prawns & Togarashi, Seared Scallops, Chiken ´Katsu party´& Red dragon.

BasBas

Tehtaankatu 27-29

BasBas on ihanan tunnelmallinen ja kodikas ravintola Helsingin Ullanlinnassa. BasBas tarjoilee tuoreista raaka-aineista yksinkertaisen hyvää ruokaa. Annoskoot ovat sen kokoisia, että listalta pääsee maistelemaan useita erilaisia annoksia. Ravintola on aukioloajoiltaan hieman poikkeuksellinen, sillä se on auki ainoastaan tiistaista perjantaihin. Ravintola on todella suosittu, eli kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin.

Sushibar + wine

Uudenmaankatu 15

Rakastan sushia ja siksi olenkin onnekas, että Helsingistä saa maailman parasta sushia. Ja ei – en liioittele. Olen käynyt ulkomailla monissa hyvissä sushiravintoloissa, mutta mikään ei ole vielä vetänyt vertoja Sushibarille. Onneksi koko perheemme rakastaa sushia, joten tätä herkkua meillä nautitaan usein.

Suosittelen listalta: Spicy Hotate Nigiri (grillattu kampasimpukka) & jalomaki. Lastemme suosikkeja ovat californiamaki sekä grillattu lohinigiri & edamamet!

Yes Yes Yes

Iso Roobertinkatu 1

Yes Yes Yes on ehdottomasti yksi vakiopaikoista, kun tavataan tyttöjen kanssa dinnerillä. Yes Yes Yes on varmasti monille tuttu vegeravintola, jonka listalta löytyy toinen toistaan kasvisruokia. Tunnelmaltaan ravintola on cool ja ihanan rento.

Suosittelen listalta: Halloumi ranskikset, Avocado & Pistaasi dippi, risotto.

Savoy

Eteläesplanadi 14

Savoy on perinteitä kunnioittava korkeatasoinen ravintola, jonka ruoka loistavaa, tarjoilu ensiluokkaista ja miljöö erityinen ja ihanan rauhallinen. Ruokailu ravintolan upealla terassilla on upea kokemus, sillä sieltä, 8. kerroksesta, avautuu mielettömät näkymät Esplanadin puistoon. Upean ruoan lisäksi Savoyin viinit ovat aivan uskomattomia. Somelier valitsee täydellisesti jokaiseen annokseen soveltuvat viinit, joiden ylistämiseen eivät edes ylistyssanat riitä!

Lily Lee

Erottajankatu 4

Vastikään avattu Lily Lee ihastutti jo ensimmäisellä kerralla, kun siellä viime viikolla kävimme. Todella upeita makuja ja ihania annoksia. Menu on todella laaja ja erilaisia annoksia löytyy valtavasti. Suosittelenkin ensimmäisellä kerralla kääntymään valmiin menun puoleen, sillä se kattaa hyvin erilaisia annoksia ja tuon avulla pääsee laajemmin tutustumaan Lily Leen monipuoliseen tarjontaan. Me söimme ensimmäisellä kerralla Lily Leen menun, joka oli kerrassaan loistava!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *