Rutiinin puutetta arjessa

Reilu pari viikkoa kotikaranteenia takana. Ensimmäinen viikko meni kuin siivillä, toinen viikkokin yllättävän kivuttomasti. Lapset ajoittain ihmettelevät, kun emme voi mennä normaalisti harrastuksiin tai pyytää kavereita meille leikkimään, mutta unohtavat asian kuitenkin melko nopeasti. Vaikka koronatilanne on pelottava ja ahdistava, yritämme löytää ja keskittyä karanteenielämän positiivisiin puoliin. Meidän arkemme kun normaalisti on pitkälle ”läpsystä vaihto” -meininkiä, nautimme tällä hetkellä valtavasti perheen yhteisestä ajasta. Mieheni tekee normaalisti ilta- ja viikonloppu painotteisesti töitä, minkä vuoksi aikaa koko perheelle ei jää kovin paljoa. Siispä keskitymme nykyisessä karanteenielämässä nauttimaan kiireettömistä aamuista, lukuisista ulkoiluretkistä ja ihanista leikkihetkistä kotona, jotka saamme tehdä ihanasti koko perhe yhdessä <3

Vaikka toistaiseksi karanteenielämä ei tuotakaan kovasti ponnisteluja, haastetta päiviimme tuo kuitenkin totaalinen arkirytmin puuttuminen. Meillä ei ole päivisin kovinkaan paljon ns. ”pakollisia” töitä hoidettavana, koska mieheni jalkapallovalmentaminen on hetkellisesti seis ja lapsemmekin ovat vielä päiväkoti-ikäisiä. Lapsilla ei siis ole koulutehtäviä tai muita velvoitteita päivien aikana, jotka automaattisesti rytmittäisivät päiviämme edes jonkin verran. Aikamoinen ”sunnuntai-meno” Forssellien perheessä tällä hetkellä siis. Jäljelle jää ainoastaan minä ja omat työni, joita yritän tehdä milloin missäkin välissä. Inspiroivan sisällön tuottaminen on haastavaa, kun omille töille ei jää nimeksikään aikaa, kun lapset ovat päivät pitkät kotona. Onneksi olette toivoneet paljon arkista sisältöä blogiini, joten sitä varmasti tulossa paljon tulevien viikkojen aikana!

Minun täytyy kyllä nyt ryhdistäytyä ja yrittää kyhätä perheellemme edes jonkinmoista arkirytmiä. Auttaisikohan jos aloittaisin omat päiväni niin, että pukisin kotivaatteiden sijaan ihan normaalit arkivaatteet ja pistäisin naamaan vaikka hieman meikkiä? Somesta olen ainakin huomannut monen tekevän näin, ehkä siitä todella on apua?

Kertokaahan te, miten teillä on onnistunut (vai onko?) pysymään arkirytmi karanteenielämässä? 

(kaikki kuvat otettu reilu kaksi viikkoa sitten, ennen vapaaehtoiseen kotikaranteeniin siirtymistä)

Pictures: @coframee

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. AV 30.03.2020

  ”Lukujärjestys”, vaikka onkin vasta päiväkoti-ikäinen. Noudattelee päiväkodin aikataulua. Aamushow, Ulos, Lounas, Leikkiä, Lepohetki, Välipala, vaihtuva tekeminen (leipominen, askartelu, maalaus, tanssi jne), ruutuaika, illallinen, ulkoilu koko perhe, iltashow.

  Aamulla edes vähän meikkiä, tukan kampaus ja sellaiset rennot vaatteet missä kehtaa avata oven haha.

  Lauantai ja sunnuntai sitten enemmän pellossa.

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Huikee vinkki – kiitos! 🙂 Ja tässähän tämä meidän lukujärjestys valmiina onkin sitten – kiitos 😀

   Vastaa
 2. Johanna 01.04.2020

  Mun on pakko pukea kunnon vaatteet päälle ja laittaa vähän meikkiä. Muuten on just niinku sanoit sunnuntai meno päällä, enkä oo yhtään motivoitunut tekemään mitään 🙂

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Just näin! Kokeilin meikkaamista aamulla ja sillä todella oli vaikutusta! 😀 Oli ihan erillainen draivi päällä haha!

   Vastaa