Me muutetaan!

Muistaako joku, kun postasin noin 3-4 kuukautta sitten instagram-storieni puolella julkaisun, jossa kerroin olevani juuri matkalla yhdessä mieheni kanssa erittäin jännittävään tapaamiseen? Itse muistan tuon julkaisun elävästi, sillä sain sen jälkeen kymmeniä yksityisviestejä, joissa minun arveltiin olevan raskaana. Mutta ei – en ole raskaana. Jotain muuta erittäin jännittävää ja suurta on kuitenkin tapahtumassa elämässämme – me nimittäin muutetaan! 

(Ja ei – tämä ei ole aprillipila, vaikka tämän uutisen näin aprillipäivänä julkaisenkin)

Mieheni on ollut asuntosijoittaja jo yli 20 vuoden ajan ja seuraa tarkasti Helsingin asuntomarkkinoita. Hänen yksi pitkäaikaisimmista haaveistaan on ollut jonain päivänä asua aivan Helsingin ydinkeskustassa. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä mieheni ei ole karsinut asumismahdollisuutta pelkästään tiettyyn asuinalueeseen, vaan sen sisällä vielä tiettyihin kortteleihin tai jopa aivan yksittäisiin taloyhtiöihin. Neula heinäsuovassa? Ehkäpä, siksi en ole sen suuremmin stressaillut ja miettinyt mahdollista muuttoamme. Ajattelin, että sen kun seurailee tarjontaa ja katselee asuntoja, tuskin tulemme kuitenkaan löytämään etsimäämme. Viime vuoden loppupuolella mieheni kuitenkin kiinnitti huomionsa erääseen myyntiin tulleeseen kohteeseen, jota halusi mennä katsomaan. Tämä kohde oli ensimmäinen ja ainoa, mitä olimme koskaan käyneet katsomassa.

Rakastan todella paljon meidän nykyistä kotiamme sekä ylipäätään Kaivopuistoa asuinalueena. Päätös kodin vaihtamisesta ei siis ollut missään nimessä helppo! Puntaroimme ja mietimme usean kuukauden ajan mitä tehdä. Kävimme arkkitehdin kanssa tarkasti läpi mahdollista uutta asuntoa ja pohdimme, miten siitä saisi (vai saisiko siitä?) meille toimivaa kokonaisuutta. Olemme aina Miklun kanssa puhuneet, että jos ikinä ylipäätään päättäisimme luopua tästä nykyisestä ihanasta kodistamme, pitäisi tulevan asunnon täyttää kaikki villeimmätkin unelmat, mitä meillä on kodin suhteen. Pitkän harkinnan (ja monien arkkitehtipalaverien) jälkeen alkoi vähitellen näyttämään siltä, että uudessa kohteessa todella täyttyisi kaikki meille tärkeät kriteerit – myöskin se sijainti, mistä mieheni oli aina haaveillut.

Seuraavaksi piti laittaa oma koti myyntiin. Kotiamme myi kiinteistövälittäjänä työskentelevä äitini. Halusimme varjella yksityisyyttämme asunnon myynnin suhteen mahdollisimman pitkälle, joten oma lähisukulainen myymässä kohdetta oli meille lopuksi ainut valinta. Äitini on paitsi ihana ihminen, myös äärimmäisen ammattitaitoinen ja loistava asunnonvälittäjä. Kävimme mieheni kanssa vahvoja tunteita läpi, kun asuntomme myynti-ilmoitus laitettiin nettiin tämän kuun alussa. Jaiks! Mutta miten siinä sitten kävikään?

En olisi ikinä voinut kuvitellakaan, että asuntomme myytäisiin viikossa! Olin henkisesti valmistautunut, että myymisessä kestäisi ainakin puolisen vuotta, mahdollisesti jopa pidempään. Asuntoa myyntiin laittaessa, muistan pohtineeni, tulemmekohan viettämään tässä kodissa vielä ensi joulun. No, toisin kävi ja lähtö tuli paljon odotettua aikaisemmin.

Nyt kun asunto on todella myyty, asiat konkretisoituvat aivan uudella tavalla. Tähän asti suhtautuminen asiaan on ollut ”sitten jos” ja ”joskus tulevaisuudessa”. Mutta nyt on enää turha jossitella, tämä tapahtuu. Muutto tapahtuu. Olen tästä kaikesta toki hyvin iloinen ja onnellinen, mutta tällä hetkellä tunne on rehellisesti sanottuna haikea. Vedet nousevat silmiini jo pelkästään tätä tekstiä kirjoittaessa ja ajatellessa, että joudumme ihan oikeasti hyvästelemään kotimme. Tämä koti on meille niin uskomattoman rakas <3 Tähän kotiin liittyy valtavasti ihania ja ainutkertaisia muistoja – suurimpana molempien lastemme syntyminen juuri tänne.

Vaikka sydämessäni tunnekin nyt suurta haikeutta ja en saa itkulleni loppua, haluan kuitenkin mahdollisimman pian alkaa fiilistelemään tulevaa. Olemme nimittäin todella innoissamme tulevasta projektista ja tästä isosta muutoksesta elämässämme. Tämän oli tarkoitus mennä just näin <3 Tulen kertomaan blogissani enemmän tulevista suunnitelmista, kun sille on sopiva aika <3

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

32 kommenttia

 1. Katja 01.04.2020

  Onnea uuteen kotiin! ?

  Vastaa
 2. Amanda 01.04.2020

  Onnea! Wau! Oot saavuttanut jo niin paljon ja oot vielä nuori! (Huom Mä oon sua vanhempi, enkä ole löytänyt elämäni miestä, saanut lasta/lapsia, ostanut omaa kotia…jne…) Susta huokuu myös hyvä sydämmisyys ja aitous, ahkeruus ja älykkyys! Sua on ihana seurata blogissa! ❤️ Oon onnellinen et löysin sun blogin koska se on inpiroiva ja sun jutut on viisaita ja hauskoja!

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Wau, kiitos todella paljon <3 Kaikki tapahtuu ajallaan, elämää ei voi suunnitella täydellisesti. Mä uskon siihen, että asiat tapahtuu just silloin kun niillä on tarkoitus tapahtua 🙂 Kiitos todella paljon ihanista sanoistasi - ne piristivät päivääni. Aurinkoista viikonloppua <3

   Vastaa
 3. Emppu 01.04.2020

  Hei! Olisi ollut kiva kuulla asunnon tulevista muutoksista j amitä kriteereitä teillä on 🙂

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Tulen kertomaan näistä myöhemmin lisää 🙂

   Vastaa
 4. Mira 01.04.2020

  Aprillia vai ei aprillia ?

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Ihan totta tämä on! 🙂 Kotikaranteenissa menee päivät ihan sekaisin, enkä yhtään tajunnut tai muistanut, että on aprillipäivä 😀 sori sekaannuksesta!

   Vastaa
 5. Katariina Palvas 01.04.2020

  Onko aprilli? Tosin myynti-ilmoitus on ollut kyllä julkisesti esillä, mutta aprillipäiväajoitus tähän varmaan jollain tapaa liittyy?

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Sori, en yhtään tajunnut tätä postausta kirjoittaessa, että on aprillipäivä 😀 Täällä kotikaranteenissa menee ihan sekaisin päivistä. Ihan täysin totta tämä uutinen joka tapauksessa on! 🙂

   Vastaa
 6. Julia 01.04.2020

  Onnea ihan hirmuisesti! ?
  Kerrothan mitä kriteereitä teillä on uuden kodin suhteen. Mitkä toteutuvat ja mitkä ei. Kompromisseja yms. ?

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiitos paljon! Kerron lisää uudesta kohteesta sitten kun on sen aika 🙂

   Vastaa
 7. Mari 01.04.2020

  Ihanaa! Onnea 🙂 En ole varmaan ainoa joka odottaa lisää fiilistelyä teidän uudesta kodista ja mahdollisista rempoista/sisustuksista! 🙂

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiitos paljon <3 Kyllä - sisustusjuttuja ja inspiraatiota on tulossa valtavasti blogiin! Tein ihan oman kategoriankin blogiin juuri näitä varten 🙂

   Vastaa
 8. Roosa 01.04.2020

  Mietinkin, milloin kerrot tästä blogissa. Iltasanomissa tää teidän myynti-ilmoitus oli jo hetki sitten!

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Halusimme odottaaa siihen asti, että asunto on myyty 🙂 Se, että asunnon myynti-ilmoitus meni nettiin ja lehtiin ei kyllä johtunut mitenkään meistä. Me halusimme pitää asunnon myynnin yksityisasiana, mutta siitä tehtiin julkinen…

   Vastaa
 9. Anna 01.04.2020

  Onnea uuteen kotiin! Tunnistan haikeat fiilikset, kävimme samaa läpi muuttaessamme kodista, johon esikoinen syntyi. Antakaa tunteille aikaa ja ottakaa lapsetkin mukaan muistelemaan kivoja hetkiä vanhassa kodissa. Tsemppiä muuttoon!♥️

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiitos Anna! Sä sanoitat loistavasti mun fiiliksiä <3 Olen samaa mieltä, että pitää antaa myös niille haikeille tunteille tilaa. Tää on "prosessi" mikä pitää käydä läpi, jotta pystyy sitten täysillä ja avoimin mielin ottaa vastaan tuleva! <3 Ihanaa viikonloppua sinne!

   Vastaa
 10. Arja Vauhkonen 01.04.2020

  Onnea ja myös voimaa uuteen tilanteeseen, muutto on iso juttu elämässä!
  Tykkään blogistasi ja ihailen insta-kuviasi mielellään, joten itsekkäästi toivon että ehdit olla täälläkin läsnä ❤

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiitos paljon Arja! 🙂 Tulevan varmasti päivittelemään sekä blogiani sekä instaani suhteellisen normaalin tyyliin muuttohärdellistä huolimatta!

   Vastaa
 11. Ninni 01.04.2020

  Onnea uudesta kodista <3 Asiat loksahtaa elämässä oikeille paikoilleen silloin, kun sitä vähiten odottaa 🙂

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiitos! Just näin! Sellainen tunne meillä on nyt vahvasti 🙂 Hyvä tästä tulee, vaikkakin rakkaasta kodista luopuminen onkin ajoittain raskasta.. <3

   Vastaa
 12. Niina 01.04.2020

  Ihan älyttömästi onnea uuteen kotiin! On haikea luopua jostain niin rakkaasta mutta ihana ottaa vastaan uusia asioita. Ihanaa kevättä!

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiitos paljon Niina! <3 Juuri näin - vaikka tämä nyt tuntuu todella haikealta, niin tämä oli meille kuitenkin sellainen "meant to be" -juttu. Odotan jo innolla tulevaa! Ihanaa kevättä myös sinne! 🙂

   Vastaa
 13. Marjut 01.04.2020

  Näin netissä kuvat asunnostanne ja ajattelin, että en ikinä voisi muuttaa noin ihanasta asunnosta ja noin kivalla paikalla. Se oli minusta niin kaunis ja tilava. Mistähän olette paremman löytäneet? ?Onnea uuteen kotiin! ??

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiitos! Kotimme on kyllä ihana ja tulen ikävöimään tätä todella paljon. Kuten tekstissä kirjoitinkin, päätös muuttaa täältä ei ollut missään nimessä helppo. Mutta uudessa kohteessa loksahti niin moni asia kohdalleen, että lopulta päätimme raskain sydämmin luopua rakkaasta kodistamme ja ottaa seuraava askel eteenpäin! 🙂

   Vastaa
 14. Tiia 01.04.2020

  Paljon onnea uuteen kotiin ? innolla odotan millaisia sisutus ideoita on tulossa uuteen kotiinne, kun teidän nykyinenkin on upeasti sisustettu, ja odotan myös uusinta Huvila&Huussi jaksoa telkkarista, jossa teidän kesäpaikka.

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiitos paljon 🙂 Sisustusjuttuja ja -inspiraatiota on tulossa paljon blogiin – lupaan! 🙂

   Ja kiitos! Olemme nauttineet valtavasti mökistämme remontin jälkeen. Oli täydellinen päätös lähteä tuohon ohjelmaan mukaan! Ikuisesti kiitollinen Huvilan & Huussin upealle tiimille mielettömästä työstä <3 Jaksomme tulee ulos 13.4! 🙂

   Vastaa
 15. Heli 01.04.2020

  Onnea uuteen kotiin ja paljon jaksamista muuton keskellä! Ihanaa kun jaoitte kanssamme mukavia asioita näin poikkeusolojen keskellä. Tulee niin mahtava fiilis blogistasi!

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Ihana kuulla – kiitos kovasti! <3 Katsotaan minkälainen muutto on edessä. Tämä vallitseva poikkeustilanne tuskin ainakaan tulee tekemään muutostamme helpompaa, mutta kyllä tää handlataan! Aurinkoista viikonloppua sinne! 🙂

   Vastaa
 16. Patu 01.04.2020

  On kannustavaa, jos tosiaan saitte asunnon myytyä tällaiseen aikaan ja vieläpä tuota hintaluokkaa. Kuulostaa uskomattomalta. Onnea!

  Vastaa