Korona ahdistus

Huh. Nyt elämme todella haastavia aikoja. Välillä tämä koko tilanne tuntuu niin absurdilta – miten näin voi oikeasti käydä?

Koronan leviäminen Suomeen oli luonnollisesti odotettavissa, mutta viime päivien uutisointi on kieltämättä aiheuttanut lievää ahdistusta. Tätä postausta kirjoittaessakin ajatukset laukkaa ylös ja alas. On äärimmäisen tärkeää puhua tästä asiasta, mutta samalla en halua omalla kirjoittamisellani lietsoa ahdistusta tai paniikkia. Paniikkiin ei ole syytä eikä se auta ketään.

Olen suhtautunut tähän korona-asiaan jo pidemmän aikaa hyvin järkevästi ja rauhallisesti, mutta kuitenkin pienellä varauksella. Mielestäni on parempi ylireagoida kuin olla piittaamatta ollenkaan. Monet ovat saattaneet suhtautua vähän liiankin kevyesti koronatilanteeseen, mutta toivottavasti nyt parin viime päivien uutisointi on vakavoittanut epäilevienkin suhtautumista asiaan. Nyt olisi erittäin tärkeää miettiä tarkasti omia tekemisiään ja menemisiään – miten voimme omalla toiminnallamme minimoida riskit? Päätöksiä pitää tehdä yhteisen hyvän kannalta ja hidastaa taudin leviämistä niille, joille se iskee vakavammin kuin ehkä itselle. Vaikka itse ei kuuluisi riskiryhmään on kannettava huolta muista – nyt huolellisemmin kuin koskaan.

Omalla kohdallani olen päättänyt perua kaikki tapahtumat (monet tapahtumat tosin on peruutettu myös jo järjestäjän toimesta), palaverit sekä tapaamiset. Tämän lisäksi vältän turhaa liikuskelua julkisilla paikoilla. Kävelen mielelläni keskustassa ja yleisesti kaduilla, mutta välttelen massoja ja muutenkin pidän etäisyyteni muihin. On sanomattakin selvää pitää erityistä huolta käsihygieniasta, mutta sen lisäksi esimerkiksi puhelimen desinfiointi on tärkeää. Miehelläni on ainakin seuraavat kaksi viikkoa kaikki työmenot peruttu ja teimme jo aikaisemmin tällä viikolla päätoksen pitää lapset poissa päiväkodista. Katotaan mihin tilanne kehittyy, mutta tällä hetkellä tämä on suunnitelmamme.

Koronatilanne vaikuttaa nyt ihan kaikkeen – jokaiseen ihmiseen ja jokaiseen asiaan. Tuntuu ihan hullulta ajatella, miten tämä tilanne tulee vaikuttamaan maailmantalouteen. Huh. Työtilanne on nyt monilla äärimmäisen haastava, olemme samassa veneessä. Omallakin kohdalla, yrittäjänä, koronatilanne on jo vaikuttanut valtavasti – yhteistöitä, tilaisuuksia ja työmatkoja perutaan ja se luonnollisesti vaikuttaa suoraan tuloihin. Tosin tällä hetkellä tämä on sivuseikka ja terveys ennen kaikkea!

Ei tässä tilanteessa auta muu kuin rauhassa katsella mihin tilanne kehittyy. Yritän ja yrittäkää tekin pitää positiivinen mieli näinä haastavina aikoina. Pidetään itsestämme ja toisistamme (etäisyydellä) huolta <3

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

3 kommenttia

 1. Raija 14.03.2020

  teimme jo aikaisemmin tällä viikolla päätoksen pitää lapset poissa päiväkodista. Tämä oli oikea päätös. Kaikkialla muualla maailmasa koulut ja päiväkodit suljettu. Israelissa jossa tartuntoja vähemmän kuin suomessa myös suljetu. Katsokaa Suomessakin telkussa näkyvää TV7-kanavaa ja sen uutisia. Toinen asia mikä kannattaa tehdä on ruaan hamstraus. Kyllä. Kun epidemia pahenee,niin kaupoissa on pakostakin myös sairastuneita,jotka levittävät tautia. Onhan heidänkin pakko syödä. Eli kaupan kassajonoista tulee ”kuolemanjonoja”. Kun hankki ruokaa 1-2 kuukaudeksi,niin ei tarvitse mennä enää altistumaan kauppaan kun epidemia on pahimmillaan. So simply. Saksan Angela Merkel totesi julkisesti,että 80¤ sairastuu. Saksassa on viisammat terveysviranomaiset kuin suomessa. Italiasta tiedetään että myös terveitä työikäisiä on kuollut tautiin. teillä on nyt huvila ja huussiin mukaan hieno möki,joten sehän olisi oiva oma karanteenipaikka pahimmalle epidemia ajalle. Eikö vain. Ruokaa vain reilusti mukaan ja siellä lähikaupassa heti aamutuimaan ei edes ruuhkaa.=sairaita.

  Vastaa
 2. Helena 14.03.2020

  Hyvä kirjoitus Metti! Tämä on todellakin asia, joka vaikuttaa nyt meihin kaikkiin ja kaikkien pitäisi puhaltaa yhteen hiileen ja tehdä voitavansa, ettei tauti riistäydy ihan käsistä. Ei ole mukava ajatus, että Suomessakin sairaalapaikat tai henkilökunta loppuisivat kesken.

  Parempi nyt tosiaan ylireagoida kuin päinvastoin. Eli mieluummin kaikki koulut kiinni heti ja kaikki jotka vain pystyvät tekemään etätöitä. Ja kaikki ravintolat, turistipaikat jne. kiinni. Mieluummin talous kuralle vähäksi aikaa, kuin ihmiset jonottamaan teho-osastolle.

  Vastaa
 3. Sofi 17.03.2020

  Helena ja Raija aivan oikeassa. Ja jokaisen pitäisi nyt ottaa lapset kotiin ja karistaa pk-seudun tomut jaloistaan. Ja seurata uutisia esim…

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006442118.html

  Nyt vasta aletaan tipoittain kertomaan miten tappava koronavirus on? Ei ole mikään ikäihmisten riski, vaan koko väestönlaajuinen riski. Jokainen voi joutua viruksen saadessaan tehohoitoon, oli ikä mikä tahansa ja peruskunto mitä tahansa.

  Vastaa