Laukkuarvostelu – osa 1

Minulta on toivottu laukkujen esittely- ja arvostelupostauksia todella (todella!) paljon ja nyt sain vihdoin ja viimein koottua teille laukkupostauksen nro 1. Tässä postauksessa esittelen siis osan laukustani ja kerroin hieman enemmän miten laukku on toiminut käytössä, onko se kestänyt hyvin ja mikä tärkeintä: ostaisinko saman laukun vielä uudestaan?

Jotta postauksesta ei tulisi aivan liian pitkä (ja uuvuttava), päätin jakaa postauksen kahteen osaan. Tänään siis vuorossa laukkuarvostelupostaus – osa 1!

Aloitetaan Chaneleista. Chanelini ovat ehdottomasti käytetyimmät laukkuni. Ne ovat monipuolisia, kestäviä sekä tietysti äärimmäisen tyylikkäitä. Chanelin voi yhdistää juhlavampaan asukokonaisuuteen, mutta sopii se täydellisesti myös farkkujen ja hupparin kanssa arkikäyttöön. Itse yhdistelen Chaneleita kaikkien asujen kanssa. Chaneleista eniten käyttöä ovat saaneet nämä yläpuolen kuvissa näkyvät klassiset 2.55 Double Flap Bag laukut. Laukuistani musta ja kirkkaanpunainen ovat medium kokoa ja beige on kokoa large. Kaikki nämä yläpuolen kuvassa näkyvät Chanelit ovat hyvin kulutusta kestävää caviar-nahkaa. Jos olet hankkimassa Chanelia, suosittelen ehdottomasti ostamaan sen caviar-nahassa jos mahdollista (kaikkia malleja ei tosin valmisteta tässä kyseisessä nahassa). Kuvassa näkyvä musta Chanelini on jo lähes seitsemän vuotta vanha, mutta edelleen kuin uusi, vaikka se on ollut käytössä lähes päivittäin. Beige laukkukin on jo kuusi vuotta vanha, mutta vaaleasta sävystä huolimatta uudenveroinen.

Nämä kaikki laukut ovat olleet mielestäni käyttökertojensa, monipuolisuutensa ja kestävyytensä nähden hyviä hankintoja ja ostaisin kaikki laukut myös uudelleen. Chanelit ovat ehdottomasti monia muita luksusmerkkejä kalliimpia, mutta silti säästäisin pidempään klassiseen Chaneliin, kuin ostaisin hieman edullisemmin hetken trendilaukun.

Näin olen yhdistellyt punaista Chanelia asuissa: Look 1, Look 2 

Näin olen yhdistellyt mustaa Chanelia asuissa: Look 1, Look 2, Look 3

Näin olen yhdistellyt beigea Chanelia asuissa: Look 1, Look 2, Look 3

Klassisten Flap Bagien lisäksi minulta löytyy myös pieni mustaa kiiltonahkaa oleva Chanel sekä yksi tummanpunainen Boy-mallinen Chanel laukku. Mustaa kiiltonahkaista laukkua olen käyttänyt valtavasti, sillä se toimii iltamenoissa loistavasti pienen kokonsa vuoksi. Tässä pienemmässä laukussa on nyt aavistuksen Flap Bagejä pidempi hiha ja minulle pitkänä ihmisenä tämä hihnanpituus on aivan täydellinen. Flap Bagejä tulee pidettyä harvoin crossbodyna, mutta tätä mustaa tulee käytettyä lähes pelkästään niin. Kiiltonahka on myös äärimmäisen kestävää materiaalia ja ollut kaikin puolin helppo käytössä. Ostaisin edelleenkin tämän laukun!

Boy-mallisen Chanelin sain mieheltäni joululahjaksi vuonna 2015. Laukku on ihana, mutta jostain syystä se on itselläni jäänyt hieman vähemmälle käytölle. Tätä laukkua käytän ehdottomasti eniten aina syksyisin, sillä tummanpunainen sävy sopii kauniisti syksyn väripalettiin. Boy laukut ovat Chanelinkin hintaluokassa vielä aavistuksen yläpäässä, eli ehkä tätä laukkua en itse ostaisi uudestaan. Ihan vain siitä syystä, että hinta on niin korkea käyttökertoihin nähden.

Näin olen yhdistellyt kiiltonahkaista Chanelia asuissa: Look 1, Look 2, Look 3

Tummanpunainen Boy-laukku on ollut osana tätä asukokonaisuutta.

Ajattomien Chaneleiden jälkeen haluan tuoda esiin muutamia hieman tuoreempia hankintoja. Tämän vuoden alussa tein kaksi uutta laukkuhankintaa:

Bottega Veneta on tällä hetkellä yksi muotimaailman kuumimmista merkeistä. Tämä uudistuksen kokenut italialainen luksusbrändi on noussut valtavaan suosioon viimeisen parin vuoden aikana. Bottegan laukut eivät huuda “hetken huumaa”, vaan mallit ovat yksinkertaisia ja ajattomia. Yksinkertaisuus ei tosin tämän merkin kohdalla tarkoita tylsää, vaan pikemminkin tyylikästä ja eleganttia. Itse rakastuin merkin ”pouch” nimiseen laukkuun. Halusin kyseisen laukun juuri tuossa luonnonvalkoisessa sävyssä, joka on mielestäni äärimmäisen kaunis. Tämä laukku ei missään nimessä ole äiti-ihmiselle se kaikista monikäyttöisin laukku, sillä aran värisävyn lisäksi laukussa ei ole ollenkaan olkahihnaa, vaan sitä kannetaan kädessä clutchin tavoin. Tosin olen sitä mieltä, että ei kaikkien laukkujen tarvitsekaan sopia joka tilanteeseen, vaan osa laukuista on iltalaukkuja, osa arkilaukkuja jne. Toki on mahtavaa, jos samaa laukkua voi yhdistää kaikkien asujen kanssa kaikkiin eri tilanteisiin (kuten Chanel), mutta tämä Bottegan laukku ei ole sellainen. Tämä pääsee minulla käyttöön esimerkiksi tyttöjeniltoihin ja dinnereille mieheni kanssa.

Näin olen yhdistellyt Bottegan laukkua asuissani: Look 1, Look 2, Look 3

Louis Vuittonin Multi Pochette Accessoires on uusin laukkuhankintani noin kuukauden takaa. Kyseessä on ilmeisesti erittäin haluttu malli, sillä sain valtavasti kyselyitä laukusta, kun se ensimmäistä kertaa kanavissani näkyi. Enkä ihmettele, sillä kyseessä on todella kiva ulkonäön lisäksi myös äärimmäisen monikäyttöinen laukku. Laukku koostuu kolmesta erillisestä ”pikkulaukusta”, joita voi pitää kaikki yhdessä samanaikaisesti (kuten minulla yläpuolen kuvassa) tai sitten laukusta voi tehdä yksinkertaisemman ottamalla osan pikkulaukuista pois. Massiivisen hihnan saa myös irti, jolloin laukun ohut kultainen hiha pääsee käyttöön ja näin laukku soveltuu paremmin esimerkiksi iltakäyttöön. Olen tykännyt laukusta valtavasti ja se on toiminut loistavasti arkikäytössä. Iso suositus laukulle!

Tällä kertaa viimeisenä laukkuna Guccin Marmont Belt Bag. Tähän laukkuun ihastuin vuonna 2018 kun vyölaukkutrendi oli kuumimmillaan. Rakastin vyölaukkuja ja siinä ”hurmoksessa” päätin hankkia itselleni himoilemani Guccin vyölaukun. Halusin laukun ehdottomasti samettisena. Sametti on pysynyt siistinä enkä ole koskaan kokenut sitä käytössä mitenkään hankalaksi. Vaikka laukku on kaunis, en enää ostaisi kyseistä vyölaukkua itselleni. Vyölaukku oli hetken huumaa ja se hetki on nyt mennyt ohi.

Näin olen käyttänyt Guccin vyölaukkua asuissani: Look 1, Look 2, Look 3

Tässä oli ensimmäinen osa laukkuarvosteluja! Jos jokin asia jäi mietityttämään näiden laukkujen suhteen, kommenttiboxiin voi mielellään laittaa lisäkysymyksiä. Palaan uuden laukkuarvostelupostauksen kanssa pian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Emilia 13.03.2020

  Ahh sun laukut on niin ihania<3 mun haavelistalla on kans chanelin laukku, mut vielä ei ole ollut sen hankinnan aika.. mä tykkään boyn ulkonäöstä ihan hurjasti ja oonkin aatellu et se ois mun eka chanel.. toki noi flap bagitkin on aivan täydellisiä.. hmm vaikeaa:D

  Vastaa
 2. Pia 13.03.2020

  Hei Metti!

  Esittelemäsi Chanelin laukut eivät ole 2.55 vaan Chanel Timeless Classic flapbageja (double tai single flap). 2.55 laukku on taas Chanelin ensimmäinen laukku, klassikko myöskin ja siinä on kulmikas Madmoiselle-lukko. Mukavaa loppuviikkoa!

  Vastaa
 3. Sari 14.03.2020

  Ihania laukkuja. Tiedätkö saako LV multi pochette laukkua vielä liikkeestä vai loppuiko kaikki jo?

  Vastaa
 4. […] kuukausi sitten julkaisin teidän toiveesta laukkuarvostelu postauksen. Pääsette lukemaan postauksen halutessanne täältä! Tänään vuorossa olisi tämän postaussarjan toinen osuus. Tässä postauksessa esittelen siis […]

  Vastaa