Fetamunakas

Munakas on helppo, nopea, ravitseva ja maukas ruoka. Munakas valmistuu helposti milloin mistäkin aineksista, joita sattuu jääkaapista löytymään. Kerran sain sattumoisin aikaiseksi erityisen hyvän lounasmunakkaan, kun heitin jääkaapista löytyneitä jämätomaatteja ja fetajuustoa kanamunien joukkoon pannulle. Tämä fetamunakas oli niin hyvää, että päätin tehdä sitä uudelleen. Ja uudelleen ja uudelleen. Nyt jaan teidän toiveesta ohjeen myös täällä blogin puolella.

Aloita pesemällä kirsikkatomaatit ja pilkkomalla ne puoliksi. Riko neljä kanamunaa pannulle ja anna paistua pienellä lämmöllä kuvun alla muutaman minuutin ajan. Lisää sen jälkeen pannulle pilkotut kirsikkatomaatit ja murusta joukkoon fetajuusto. Joskus lisään fetajuuston ja tomaattien joukkoon myös esimerkiksi tuoretta pinaattia tai lehtikaalia – ihan superhyvää!

Mausta munakas haluamallasi mausteilla. Itse käytän yleensä tähän Santa Marian Garlic & Pepper mausteseosta. Munakkaaseen voi lisätä myös esimerkiksi chilihiutaleita tai lisätä suolaa halutessaan. Itselleni riittää rouhaisu mausteseosta, sillä lisää lopuksi munakkaan joukkoon vielä paljon tuoreita yrttejä!

Anna munakkaan paistua miedolla lämmöllä noin 3-5 minuuttia tai niin pitkään, että kanamunat ovat paistuneet ja fetajuusto sulanut munakkaaseen. Siirrä pannu pois hellalta ja heitä munakkaan päälle vielä haluamiasi tuoreita yrttejä. Oma suosikkini on ehdottomasti korianteri, joka sopii aivan ihanasti fetajuuston ja tomaattien pariksi. Tiedän, että korianteri jakaa vahvasti mielipiteet, joten jos korianteri ei kuulu omiin suosikkeihisi, voit vaihtaa korianterin esimerkiksi tuoreeseen basilikaan!

Valmista nautittavaksi!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

  1. Helena 18.03.2020

    Siis kuinka monelle hengelle tämä neljän munan munakas on? Kuulostaa ihanalta, täytyy kokeilla, mutta meidän kuuden hengen perheessä lounaspinaattimunakkaaseen menee 14 munaa;)

    Vastaa
  2. Netta 19.03.2020

    Kiitos ohjeesta. Se ”perus” munakas on tympässy aika pahasti, pakko testata innostuisinko tästä! ?

    Vastaa