Viikkoni kuvina

 Maanantai 30.9.

Aloitin viikkoni pitämällä kotitoimistopäivän, sillä olimme juuri edellisenä iltana tulleet myöhään illalla landelta takaisin kaupunkiin. Aamu alkoi siis hieman hitaasti matkalaukkuja purkaen, pykkiä pesten ja kahvia juoden. Yritän aina mahdollisuuksien mukaan aloittaa viikkoni niin sanotulla toimistopäivällä, sillä maanantai on oivallinen päivä kartoittaa tulevaa viikkoa – suunnitella tapaamisia ja kuvauksia, vastata sähköposteihin ja muutenkin järjestellä ja organisoida viikon eri menoja.

Maanantaina tosiaan päivä vierähti kotona, mutta iltapäivällä ennen lasten dagiksesta hakua, kävin vielä Stockmannilla hakemassa kuvauslainoja tulevia kampanjoita varten. Stockmannilla on nyt niin paljon ihania syysuutuuksia. Nappasin mukaani aivan ihania asusteita, joista suosikkini tulette näkemään ensi viikon aikana!

Tiistai 1.10.

Tiistaille olin sopinut kolme tapaamista. Yritän aina suunnitella työmenoni niin, että saisin bookattua monta tapaamista samalle päivälle jos vain mahdollista. Tällä kertaa aamu aloitettiin tapaamisella Etelä-Helsingissä, josta siirryin jalkaisin lounastapaamiseen St. Georgen Wintergardeniin. Wintergarden on ihanan idyllinen ja varsin rauhallinen kohtaamispaikka, joka sopii erinomaisesti erilaisiin tapaamisiin. Tuolla saa mukavasti rauhassa keskustella ja samalla nauttia maukkaasta ruosta ja juomasta.

Lounastapaamisen jälkeen jatkoin matkaani kolmanteen tapaamiseen, jossa vierähtikin sitten koko loppupäivä. Matkalla tapaamiseen sain ihastella Helsingin puistojen kaunista väriloistoa. Oi että, miten upea tämä ruska! Etäisyyksien pysyessä maltillisina pyrin aina kulkemaan välimatkani jalkaisin. Pitkään sisällä istumisen jälkeen pieni jaloittelu ja etenkin raikas ilma tekevät hyvää. Ajatukset selkenee ja mieli saa pienen breikin taas ennen seuraavaa tapaamista.

Huomasin tapaamisteni lomassa, että korvissani roikkuu enää yksi rengas. Jossain vaiheessa päivää toinen korvakoruistani oli ilmeisesti tippunut jonnekin, joten kävin nopeasti nappaamassa uudet korvakorut ohikulkumatkalla Glitteristä. Mukaan lähti tasan 5 sekunnin valinta-ajan jälkeen nämä roikkuvat helmikorvakorut.

Iltapäivän viimeinen tapaaminen venyi hieman pitkäksi ja pääsin hakemaan lapset päiväkodista vasta lähempänä kello viittä (yleensä kun haemme lapset aina klo 16 mennessä). Pitkäksi venyneen ja hektisen työpäivän jälkeen halusin helpottaa iltaamme ja päätin mennä lasten kanssa syömään lähiravintolaamme Lungiin. Lungi on ihanan rento kortteliravintola Korkeavuorenkadulla, jossa on aina hyvää ruokaa ja kiva fiilis kaikin puolin. Lapset söivät tällä kertaa lohiannokset ja minä scampi-salaatin. Maistui!

Loppuillan vietimme lasten kanssa vain kotona. Oma flunssani teki yhä kovempaa tuloaan eikä sateisen kolea ilma houkutellut lähtemään ulos. Päätimme siis vain jäädä sisälle viettämään iltaa. Oma vointini oli kieletämättä aika kehno, joten yritin keksiä jotain sellaista puuhaa, jossa itse saisin siinä samalla hieman leputella silmiäni ja levätä. Siispä päätimme katsoa lasten kanssa yhdessä elokuvan. Popparit kehiin ja leffa pyörimään!

Keskiviikko 2.10.

Keskiviikkona aloitin päiväni viemällä lapset aikaisin aamulla dagikseen, sillä minulla oli paljon töitä hoidettavana koneella ennen omia menojani iltapäivällä. Istuin koneella 8:30-11:30 välisen ajan, jonka jälkeen suuntasin Teatterin Deliin lounaalle. Kuten aikaisemmassa postauksessa kerroinkin, pääsin suosikkiravintolani Teatterin Delin kanssa suunnittelemaan heille kolme omaa salaattitäytettä. Tein tästä yhteistyöstä erillisen postauksen, jonka voitte halutessanne lukea täältä.

Note to self: Älä koskaan levitä itseruskettavaa enää siinä vaiheessa iltaa (yötä), kun olet jo umpiväsynyt ja jaksat keskittyä levitykseen tasan 1%. Tällainen ihana yllätys odotti minua seuraavana aamuna, oh lord 😀

Torstai 3.10.

Flunssan pahetessa oli minun pakko hidastaa hieman tahtia. Jouduin perumaan muutamia menoja torstailta, sillä ajattelin, että tämä flunssa vain pahenee pahenemistaan jos en lepää sitä kunnolla pois. Niinpä torstaina pidin viikon toisen kotitoimistopäivän. Vastailin sähköposteihin, editoin kuvia ja suunnittelin tulevia kampanjoita. Rehellisesti sanottuna en kuitenkaan kovin paljoa töitä saanut tehtyä, sillä flunssan aiheuttama väsymys, velttous ja särky kropassa painoi päälle. Onneksi miehelläni oli treenit vasta myöhemmin tuona iltana, joten sain levättyä vielä vähän alkuillastakin. Tiesin myös tulevan viikonlopun olevan kiireinen, joten senkin verukkeella yritin ottaa mahdollisimman hitaasti koko torstain.

Kävin jo aikaisemmin viikolla hakemassa apteekista lääkkeitä flunssan hoitoon. Mukaan lähti särkylääkkeitä, erilaisia kurkkupastilleja sekä runsaasti sinkkiä. Erilaisista dropeista huolimatta flunssa hiipi hiipistämään pitkin viikkoa ja pamahti päälle kunnolla keskiviikon ja torstain ainakan. Oli siis pakko hidastaa tahtia ja levätä. Sängyssä makoillessani löysin muuten itselleni uuden sarjan: sohvaperunat! Minulla on mennyt jostain syystä tämä loistava ohjelma ihan kokonaan ohi, mutta nyt katsoin muutamia jaksoja ja olen jo ihan koukussa!! Mahtava sarja, oletteko katsoneet? 😀

Perjantai 4.10.

Perjantaina oli kuvauspäivä kahdelle eri kampanjalle. Ilma oli todella haasteellinen, sillä ulkona oli kovin koleaa ja tuulista. Välillä alkoi myös sataa vettä, mikä ei koskaan tee ulkona kuvaamisesta ainakaan helpompaa. Onneksi luonto on kuitenkin nyt mitä kauneimillaan, joten hieman kehnosta säästä huolimatta kuvista tuli ihania ja sain niihin haluamani tunnelmallisen syysfiiliksen.

Perjantaina viikonlopun alkamisen kunniaksi kävimme lasten kanssa Robertin herkussa hakemassa lapsille pienet karkkipussit. Molemmat saivat valita kymmenen karkkia pussukoihinsa. Lapset olivat niin suloisia kun suurella hartaudella valitsivat yhdessä mitä karkkeja suuresta irtokarkkivalikoimasta pussukoihinsa valitsisivat. Tietysti jokainen karkki piti olla erilainen, mutta keskenään Lilian ja Lucaksen pussit olivat identtiset – väriä myöten.

Karkkikaupan jälkeen suuntasimme äitini ja isäpuoleni luo viettämään iltaa, sillä mieheni oli jälleen treeneissä myöhään iltaan asti. Ihanat tätini ja setäni olivat tulleet Kokkolasta Helsinkiin äitini luokse viikonloppua viettämään, joten halusimme mennä myös heitä tervehtimään. Äitini oli laittanut ihanaa ruokaa ja ilta vierähti hyvässä seurassa todella nopeasti.

Lauantai 5.10.

Nukuimme koko perhe pitkään lauantaina. Teimme aamiaista pitkän kaavan mukaan ja nautimme kiireettömästä viikonloppuaamusta. PARASTA! <3

Puolen päivän aikaan lähdin viemään Liliaa isäni luokse yökylään. Lilia on pitkään halunut mennä isälleni ja hänen vaimolleen yöksi yksin ja nyt vihdoin tänä viikonloppuna saimme kaikki järjestettyä menomme niin, että Lilia pääsi yksin vaarin luokse kyläilemään. Kävimme Lilian kanssa kukkakaupasta nappaamassa synttärikukat isäni vaimolle, sillä hän vietti eilen syntymäpäiviään. Lilia sai valita synttärikukat ja hienon kimpun valitsikin.

Tuosta synttärikimpusta tuli kuitenkin tällä kertaa hieman kalliimpi ostos, sillä 5 minuutin ”pikapysäköintini” kostautui. Aika huono tuuri, mutta eipä tuolle mitään voi.

Eilen illalla vierailimme Miklun kanssa Huuma-ohjelmassa. Kuten tiedätte, Miklu rakastaa pilailla kustannuksellani. Milloin hän säilyttelee mua kotona, millon taklailee uima-altaaseen ja kaikkea siltä väliltä. Hänen jekkujaan on voinut seurata sekä minun että Miklun ig-storeista harvase päivä. Ja huom – nämä somessa nähdyt jekut ovat ainoastaan se minimalistinen osa niistä kaikista, mitkä hän on saanut kuvattua. Mietin pitkään miten saisin annettua Miklulle samalla mitalla takaisin ja miten ihmeessä saisin sen vielä kuvattua. No Huuman tuottajat ilmeisesti osaavat lukea ajatuksiani, kun kontaktoivat minua asian tiimoilta. Eipä siinä minun tarvinut kovin kauaa miettiä lähdenkö mukaan toteuttamaan pilaa Miklulle. Ja mikä parasta – Miklulla ei ollut hajuakaan koko asiasta ja meni jekutukseen halpaan totaalisesti, haha!! Eilen illalla Huuman livelähetyksessä tuo Miklun jekutusvideo näytettiin kokonaisuudessaan. Voitte halutessanne katsoa klipin täältä!

Koska lapsemme olivat yökylässä isovanhempien luona, päätimme mennä vielä Huuma-lähetyksen jälkeen syömään lempiravintolaamme Gaijiniin. Gaijinin täydellinen ruoka kruunasi kaikin puolin ihanan ja hauskan lauantai-illan.

Sunnuntai 7.10.

Nyt istun Lilian jumppatunnilla ja kirjoittelen aulassa tätä postausta. Miklu ja Lucas ovat lähteneet jo aikaisemmin iltapäivällä landelle ja me lähdemme perässä kohti landea heti Lilian jumppatunnin jälkeen. Miklulla on huomenna vapaapäivä, joten olen järjestänyt myös omat menoni niin, että voin itsekin pitää huomenna vapaapäivän. Koska lapset olivat isovanhemmilla yötä eilen, haluamme viettää nyt heidän kanssaan yhden extra vapaapäivän. Siispä otamme rauhallisen aloituksen tulevaan viikkoon landen rauhassa.

Rentouttavaa sunnuntai-iltaa kaikille <3

Ps. Mitä tykkäätte tällaisista ”viikko kuvina” postauksista? Jatkoon vai ei?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Iina 06.10.2019

  Tosi kiva ja rento postaus! Ehdottomasti enemmän näitä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2019

   Ihana kuulla, kiitos! Jatkoon siis 🙂

   Vastaa
 2. Saija Ahola 06.10.2019

  Jatkoon, ihan parasta antia ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2019

   Jei mahtavaa kuulla 🙂

   Vastaa
 3. Johanna 07.10.2019

  Jatkoon, eritoten just tommosilla itseruskettava keissin kaltaisilla huumorijutuilla höystettynä ?? ois kiva nähdä myös asu joka päivältä vaikka vain osittainkin.

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2019

   Kiitos Johanna! Joo hei hyvä idea, että asujakin näkyisi vähän enemmän 🙂

   Vastaa
 4. Jensusa 07.10.2019

  Todellakin jatkoon! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2019

   Jes mahtavaa kuulla! 🙂

   Vastaa
 5. pauliina 08.10.2019

  Jatkoon ?

  Vastaa
 6. Mirjam Virta 08.10.2019

  Tykkään! 🙂 Näitä lisää!

  Vastaa
 7. Mikaela 08.10.2019

  Tällaiset postaukset on parhaita, perusarkea kuvien kanssa! Tulee tosi inspiroitunut olo tällaisen lukemisen jälkeen. 😀 Kiitos, kun jaksat ilahduttaa laadukkaalla blogillasi meitä lukijoita! 🙂

  Vastaa
 8. Jade 11.10.2019

  Ihan parhaita postauksia, YES please näitä lisää ? Ja sohvaperunat on NIIN hyvä sarja, nauraa rätkätän aina sitä katsoessani ?

  Vastaa
 9. Nita 19.10.2019

  Jatkoon!

  Vastaa
 10. Sara 25.10.2019

  Ehdottomasti lisää tämäntyyppisiä postauksia <3 Perusarkeen liittyvät kirjoitukset on parasta luettavaa 🙂

  Vastaa