VINKIT HELTEESEEN

Heinäkuun helteet ovat kuumimmillaan. Mutta minä en valita – kuulun ehdottomasti siihen ryhmään, jotka rakastavat näitä upeita kesähelteitä! Suomessa on kuitenkin niin harvoin näin kuumaa ja aurinkoista, että nyt näistä keleistä pitää nauttia. Kohta on taas edessä puoli vuotta pimeyttä, joten nyt täytyy ottaa kaikki tämä aurinkoenergia talteen!

Totta on kuitenkin myös se, että väistämättäkin näissä hellelukemissa olonsa tuntee ajoittain hieman tukalaksi. Siksipä ajattelinkin jakaa teille muutamia omia ”helle-vinkkejä”, jotka olen itse kokenut viisaiksi valinnoiksi tai ihan vain  toimiviksi jutuiksi näin helteillä. Monet vinkeistä ovat aika ilmiselviä, mutta toimikoon ne sitten vähintään muistutuksena kaikille!

Vinkit helteellä:

– Muista juoda TODELLA paljon vettä. Meillä Suomessa on luksusta, kun hanasta saa puhdasta juomavettä – pidä siis omaa juomapulloa koko ajan mukanasi ja muista täyttää useita kertoja päivässä.

– Tunnen oloni ehdottomasti parhaimmaksi mahdollisimman löysissä ja ilmavissa vaatteissa helteellä. Itse en pue päälleni farkkushortseja tai tiukkoja toppeja silloin kun olo on muutenkin tukala. Eniten minulla on käytössä a-linjaiset, löysähköt mekot, jotka ovat ohutta puuvillaa tai pellavaa.

– Säilytän kaikki mahdolliset kauneudenhoitotuotteet ja rasvat jääkaapissa. Tuntuu ihanan piristävältä levittää viileää kasvovoidetta aamulla tai vastaavasti levittää viileää vartalovoidetta iholle illalla ennen nukkumaanmenoa.

– Kevyt ruoka maistuu itselleni varsinkin helteellä. Syön mielummin paljon useammin, kuin kerralla paljon tai raskasta ruokaa.

– Unohda raskaat meikkipohjat – jos haluat tasoittaa ihoa käytä ihanan kevyitä bb-voiteita. Monissa bb-voiteissa on myös suojakerroin, joka on ehdottoman tärkeää näillä ilmoilla.

– Pidän hiukset mahdollisimman usein kiinni. Varsinkin oma paksu ja pitkä tukkani on aika tukala jos sitä pitää auki. Näin kuumilla ilmoilla jätän suosiolla kaikki muotoraudat yms. kaappiin ja annan hiusteni sekä kuivua että taipua luonnollisesti.

– Jos olet ympäristössä, jossa on mahdollisuus pulahtaa viilentävään veteen ennen nukkumaanmenoa suosittelen tekemään sen! Viileällä vedellä on samalla ihanan freesaava, mutta rauhoittava vaikutus.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *