PASTASALAATTI

Hei miten mahtavaa on ollut huomata, että niin monet teistä ovat tehneet pastasalaattia ohjeeni mukaan. Jee! Jaon instagram-storyn puolella ennen juhannusta äärimmäisen helpon ja maukkaan pastasalaatin ohjeen ja ilokseni huomasin teidänkin innostuneen tästä ohjeesta yhtä paljon kuin minä, sillä monien juhannuspöydistä tämä herkku löytyi! Kiitos kun kokeilitte!

Viestien määrän perusteella myös monilta kerkesi mennä ohi tämä pastasalaatin ohje ig-storyn puolella, joten päätin jakaa saman ohjeen vielä blogissakin. Kyseessä on tosiaan äärimmäisen helppo pastasalaatti, johon pastan lisäksi tulee ainoastaan kuutta eri raaka-ainetta. Tämän ruoan onnistumiseen ei vaadita laisinkaan mestarikokkaustaitoja, sillä ainoastaan riittää, että osaa keittää pastaa ja pilkkoa.

Valmistusohje on hyvin yksinkertainen:

1. Aloita keittämällä pasta. Ostan itse yleensä tätä pastasalaattia varten penne- tai fusilli tricolore pastaa. Keitä koko pussi/paketti pastaa tätä annosta varten.

2. Pilko yrttioliivit puoliksi, sekä aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi suikaleiksi. Toki voi ostaa jo valmiiksi leikattuja aurinkokuivattuja tomaatteja (purkissa) mutta itse aina mahdollisuuksien mukaan ostan sekä oliivit että aurinkokuivatut tomaatit tuoretiskistä. Niissä on parhaimmat maut öljyseoksissa! Fetana käytän tässä yleensä aina Arlan Apetina ”Smoked Chili” fetajuustokuutioita, nam!

3. Kuullota pinjansiemenet pannulla.

4. Pese ja pilko rucola.

5. Kaada keitetyt pastat isoon kulhoon. Sekoita joukkoon oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja fetajuustot. Kaikki öljyineen! Sekoita.

6. Lisää joukkoon pinjansiemenet, rucola sekä purkillinen parmesaanilastuja. Sekoita.

VALMISTA!

Tätä pastasalaattia on luonnollisesti helppo varioida omien makumieltymysten mukaan. Itse kuitenkin olen mennyt tällä ihan samalla reseptillä jo monia monia vuosia, koska miksi hyvää vaihtamaan? Pastasalaatti sopii hyvin niin arkiruoaksi kuin myös esimerkiksi kesäjuhlissa tarjoiltavaksi. Meillä tämä on ollut yhtenä tarjottavana monissa juhlissa, sillä sitä on helppo valmistaa kerralla isompi satsi ja vieraat pystyvät syömään tätä helposti pelkällä haarukalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

  1. Kirsi 27.06.2019

    Ah ihanaa, että jaoit tämän ohjeen!! Tämä on niiiiin maukkaan näköinen?❤️

    Vastaa
  2. ida ihana 27.06.2019

    Oi, oi, kun kuulostaa hyvätlä!:) Tätä vois kokeilla viikonloppuna!
    Kiitos reseptistä ja kivaa lopuuviikkoa!<3
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    Vastaa
  3. Suvi Maarit 28.06.2019

    Ihanaa tuli, kiitos reseptistä ?
    (Arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

    Vastaa
  4. Heli 29.06.2019

    Huomenna testaan. Ilman oliiveja!

    Vastaa
  5. Helen 30.06.2019

    Menee kokeiluun! Kiitti vinkistä!
    Nimim. Jo vesi kielellä 🙂

    Vastaa