MITÄ TRENDEJÄ ESPANJASSA NÄKYI?

Viimeiset parit viikot vierähtivät Espanjassa. Pääsin siellä ollessani myös kiertelemään kaupunkia ja tutustumaan vaateliikkeiden tarjontaan. Tykkään istua rantabulevardien kahviloissa kahvikupin äärellä ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Espanjassa ollessamme ystävieni kanssa syntyikin eräässä kahvilassa keskustelua siitä, mihin me kiinnitämme ensimmäiseksi huomiota ihmisissä. Toinen kiinnittää huomiota kasvoihin, toinen kävelytyyliin, kolmas hiuksiin. Itse kiinnitän ihmisissä ensimmäisenä huomion heidän pukeutumiseensa. En tiedä johtuuko se omasta kiinnostuksestani vaatteisiin ja ylipäätään pukeutumiseen, mutta minulla huomio kiinnittyy ennen muita ehdottomasti asukokonaisuuteen.

Espanjassa olikin hauskaa bongata erilaisia tyylejä, katsella ihmisiä ja sitä kautta bongailla, mitkä trendit ovat tällä hetkellä etelärannikolla kuuminta hottia. Muun muassa näitä trendejä näkyi Espanjassa valtavasti:

Käärmekuosi: Käärmekuosia näkyi ihan älyttömän paljon. Joka toisella vastaantulijalla, oli kyseessä sitten nuorempi tai vanhempi, oli päällä käärmekuosia. Suomessakin käärmekuosia näkyy, mutta ero määrään Espanjassa oli kuin yö ja päivä!

Simpukkakorut: Kesän korutrendi numero 1: simpukkakorot. Espanjassa simpukkakoruja näkyi valtavasti niin korvissa, ranteissa, nilkoissa kuin kaulan ympärillä. Bongasin myös paljon simpukkakoristeisia vöitä ja hattuja.

Keltainen: Espanjassa ihmiset pukeutuvat paljon suomalaisia värikkäämmin (enkä ihmettele, koska lämpöasteet ja aurinko), mutta tällä kertaa

Hatut: Hattuja näkyi paljon – lierihattuja, cowboy-hattuja, kalastajahattuja ja erilaisia olkihattuja. Olen aina tykännyt valtavasti erilaisista hatuista, mutta kokenut etteivät ne sovi minulle. Nykyään käytän kuitenkin rohkeammin myös hattuja asuissani, sillä ne tuovat kokonaislookiin ihan valtavasti mielenkiintoa. Suosikkihattujani valmistaa suomalainen KN Collection!

Biker shortsit: Ihastuin bikershortsi trendiin jo viime vuonna ja olen iloinen, että niitä on näkynyt tänäkin keväänä paljon. Espanjassa bikershortseja näkyi valtavasti niin liikkeiden tarjonnassa kuin ihmisten päällä. Oma suosikkini on yhdistää bikershortsit bleiserin kanssa. Espanjassa puin kerran perheen kanssa dinnerille, juuri tällaisen asukokonaisuuden. Asukuvia tulossa tästä blogiin pian!

Isot ”sämpylä” lenkkarit: Isot lenkkarit ovat olleet niin ikään jo pidemmän aikaa pinnalla eikä niiden suosiolle loppua näy. Vaikka olenkin lämmennyt tälle trendille paljon vuosien varrella, ei se silti lukeudu suosikkeihini. Espanjalaiset ovat kuitenkin toista mieltä, sillä siellä IHAN jokaisella oli jalassa sämpylälenkkarit. Mitä isommat ja leveämmät, sen paremmat.

Omakin pukeutumiseni ottaa paljon vaikutteita paikallisilta aina Espanjassa ollessani. Tykkään käyttää normaalia enemmän hattuja ja bootseja ja yleensä kaikista klassisimmat pikkumustat ja bleiserit jätän suosiolla kotiin. Olen myös rohkeampi värien käytössä etelärannikolla. Mustat ja harmaat jätän automaattisesti kotiin ja matkalaukkuuni pakkaan mielummin kuoseja ja kirkkaita värejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. Ida ihana 28.04.2019

  Mä olen aina tykännyt käyttää etenkin kevät- ja kesäpukeutukisessa paljon värejä, ja toi keltainen on ihastuttanut erityisesti etenkin tänä keväänä 🙂

  Ja onpa ihanaa, jos kesäksi tulee kaikkia ihania simpukkakorujakin!:) musta ne on ihanan kevyitä, rentoja ja tyttömäisiä.

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.04.2019

   Totta! Keltainen on kyllä tämän kevään ja kesän yksi trendiväreistä! Itsellänikin yksi keltainen hame, joka vielä odottaa käyttöön pääsyä 🙂

   Vastaa
 2. Lisbeth 28.04.2019

  Kyllä värit kuuluu kesään ? Itse olin viime vuosina vasta oppinut käyttämään enemmän väriä ja rohkeammin juuri niitä värejä mitä rakastan ? Mikä on muuten tuon ylimmän kuvan ihan sinivalkokuvioinen mekko? Näyttää niin kivalta, muutenkin sulle todella hyvä tyyli ☺️

  Vastaa