TRENSSITAKKILLA KEVÄÄSEEN

Zara Trench (old) / River Island T-shirt / Üterque Leather Pants / Valentino Bag

Eilisessä postauksessa kerroin teille klassisen trenssitakin tekevän näyttävän paluun tänä keväänä. Klassikkohan on aina muodissa, mutta tänä keväänä trenssit ovat taas huomattavasti selkeämmin nosteessa. Itsekin kaivon muutamat trenssitakkini taas pitkästä aikaa esille ja yksi niistä pääsikin jo heti käyttöön. Tämä kuvissa näkyvä takki on jo itse asiassa noin 6-7 vuotta vanha! Monet kerrat olen sen kirpparikassiin laittanut, mutta aina kuitenkin käynyt sen sieltä noukkimassa takaisin… Viime vuosina bombereiden, nahkatakkien, armyrotsien ja muiden kevättakkien dominoidessa muodissa, trenssitakkeja ei ole rehellisesti tullut käytettyä lähes ollenkaan. Siksipä nyt tuntuukin taas ihanan simppeliltä ja raikkaalta kaivaa vanhat klassiset trenssitakit käyttöön.

Ja mikä parasta – ihanaa kun Helsingissäkin on vihdoin ja viimein oikeasti alkanut kevät. Varma keväänmerkki on kun villakangastakeilla tai paksummilla villaneuleilla tulee ulkona liian kuuma. Kevätsäästä innostuneena päätinkin jo rohkeasti viedä kaikki talvitakit varastoon ja tilalle toin kasapäin nahkarotseja, farkkutakkeja ja trenssejä. Ihana fiilis kun pääsee kaikista talvivaatteista hetkeksi eroon ja saa pukeutua jo astetta kevyemmin.

Oletteko te muuten tehneet jo vaatekaapin kevätfreesausta? Tekee todella hyvää kun käy tavarat läpi ja saa selkeyttä vaatekaapin sisältöön. Oletteko muuten kuulleet Helsingin siivouspäivästä? Siivouspäivä on kierrätyksen uusi juhlapäivä, joka muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Olen siinä ymmärryksessä, että tuona päivänä saisi laittaa kirpparin pystyy useimpiin Helsingin puistoihin yms. Tänä vuonna tuo siivouspäivä järjestetään lauantaina 26.5 ja jos vaan sää yhtään suosii ajattelin iskeä kirppispöydän tuohon kaivopuistoon! Minulla on niin paljon ylimääräistä tavaraa (niin omia kuin lasten) ja olisi mahtavaa jos saisi laittaa kerralla isomman määrän tavaraa kiertoon. Jos teillä on kokemuksia siivouspäivästä otan mielelläni kaikki tiedon, kommentit ja vinkit vastaan!

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Photos: Alexa Dagmar /edit by me

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Pinja 14.04.2018

  Ovatko kengät Zaran sukkabootsit? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 15.04.2018

   Oho! Multa on jäänyt asutiedoista kengät mainitsematta! Eli ne ovat ne samat Mangon sukkabootsit, jotka ovat minulla monissa asukuvissa viime aikoina näkyneet 🙂

   Vastaa
 2. Elllla 14.04.2018

  Olen tehnyt jo vähän freesausta ja siirtänyt paksuimmat talvitakit pois. 🙂 trenssikelit lämpötilojen taki vielä odottelevat mun kohdalla (tänäänkin vain 9 astetta vaikka paistaa).

  Vastaa
  • Metti Forssell 15.04.2018

   Eikö tunnukin mahtavalta laittaa talvisempia vaatteita jo vähitellen pois 🙂 Kevät tulee, jes!

   Vastaa
 3. H 14.04.2018

  Mä olen ollut useampana vuonna myymässä siivouspäivänä ja aina tehnyt mielestäni tosi hyvin rahaa (yli 500€), käteistä mukaan ja vaatteet roikkumaan rekkeihin ja ei ihan pilkkahintaan kannata myydä ??

  Vastaa
  • Metti Forssell 15.04.2018

   Jes mahtavaa! Tätä aijon kyllä ehdottomasti harkita! 🙂 Täytyy vain toivoa, ettei sade pääsisi tuona päivänä yllättämään!

   Vastaa
 4. Petra 15.04.2018

  Ihan pakko ekaks taas kehua sua ja kuvia..oot mulle kyllä iso inspiraation lähde..ja siivouspäivähän on kyllä tosi hyvä idea, niinkuin kierrätys ylipäätänsä..
  Ihanaa sunnuntaita ja aurinkoa!!!

  Vastaa
  • Metti Forssell 15.04.2018

   Kiitos kovasti Petra <3 Isoista isoin kiitos sinulle kommenteista ja kun seuraat! <3 Ja jee, siivouspäivä kuulostaa hyvälle – toivottavasti tuona päivänä sää suosisi 🙂

   Vastaa
 5. JohannaN 15.04.2018

  Siis härreguud miten hyvältä näyttää mustat housut + valkonen t-paita ja trenssi! Wau! Pakko kaivaa omakin trenssi esiin ja yhdistää näin?
  Siivouspäivään haluaisin itsekin osallistua, mutta jotenkin aina mennyt päivä ohi. Jos tänä vuonna vaikka onnistuisi. En ole ikinä myynyt vaatteita kasvotusten ja jotenkin uskoisin, että se toimisi paremmin kuin itsepalvelukirppikset. Pitäisi päästä testaamaan.
  Mukavaa alkaa viikkoa!

  Vastaa
  • Metti Forssell 15.04.2018

   Kiitos – ihan basic vaatteita, mutta munkin silmään jotenkin tosi freesi! 🙂 Nyt kannattaa tosiaan omakin trenssi kaivaa käyttöön 🙂
   Mulla on siivouspäivästä ihan sama fiilis… joka vuosi unohdan sen vaikka tarkoitus olisi pystyttää pöytä jonnekin. Mutta tänä vuonna yritän tsempata!

   Vastaa