10 FAKTAA ARJESTANI

Olen vihdoin ja viimein elämässäni saanut itselleni ihanteellisen päivärytmin: aamulla aikaisin ylös ja illalla aikaisin nukkumaan. Lasten kautta elämään tulleet säännölliset aikaiset aamuheräämiset ovat varmaankin olleet yksi suurimmista tekijöistä siinä, että voin nykyään kutsua itseäni aamuihmiseksi. Olen ehdottomasti tehokkaimmillani heti aamusta, joten tykkään herätä aikaisin ja aloittaa päiväni hyvällä ja vauhdikkaalla energialla.

Tykkään kuitenkin mahdollisimman kiireettömistä aamuista, joten laitan kellon herättämään aina paljon aikaisemmin kuin oikeasti olisi tarvis. Tykkään herätä ennen muuta perhettä ja juoda rauhassa aamukahvini ja nauttia rauhallisesta kodista.

Arkemme on hyvin kiireistä ja sen vuoksi todella pitkälle suunniteltua ja organisoitua. Olemme koko perhe ihan hukassa, jos joka ikistä tapahtumaa, tapaamista, haastattelua, harrastusta yms. asiaa ei ole merkattu perheen yhteiseen isoon kalenteriin, joka löytyy jääkaappimme ovesta. Ei visuaalisesti maailman kaunein härpäke, mutta maailman tärkein.

Päivät menee töiden parissa, mutta iltaisin ja viikonloppuisin haluamme keskittyä perheen yhteiseen aikaan. Pulkkamäki, sisäleikkipuistot, urheilut, ystävät, mitä milloinkin. Lilialla on pari harrastusta viikossa, yhtenä päivänä temppukoulu ja toisena tanssi. Välillä myös perheen yhteinen ajanvietto ja rentoutuminen kotona on hyvin tärkeää.

Ehdottomasti epämiellyttävin kotityö mitä tiedän on lakanoiden vaihto. Mielummin imuroin, pesen pyykkiä tai IHAN mitä muuta vaan, kunhan saan aina nakitettua jonkun toisen vaihtamaan kaikkiin sänkyihin lakanat. Varsinkin pussilakanoiden vaihto on ärsyttävintä ever!

En ole koskaan tottunut tapaan valita seuraavan päivän vaatteita edellisenä iltana. Tiedän, että monet tätä tekevät (ja ihan syystäkin!), mutta itse en jostain syystä ”osaa” tehdä tätä. Tämähän olisi tietysti opettelukysymys, mutta jotenkin tykkään päättää vaatteet vasta silloin kun oikeasti puen ne päälleni.

Vaikka nautinkin äärimmäisen paljon hyvästä ruoasta, en itse erityisemmin nauti kokkaamisesta. Lasten myötä on kuitenkin ollut pakko opetella tekemään helppoja ja hyviä kotiruokia. Lasten suosikkeja ovat mm. uunilohi, lihapullat/nakit & perunamuussi,  lohiketto sekä erilaiset pastat. Viime viikolla innostuin tekemään itsetehtyjä (kyllä!) kasvispihvejä lapsille ja nekin osoittautuivat menestykseksi! Meillä puolestaan jauheliha jostain syystä ei oikein kummallekaan maistu, joten sitä syödään harvemmin.

En koskaan käy aamuisin suihkussa vaan aina iltaisin.

Kaikki aina pilkkaavat ja nauravat minulle kun katsoin tv.stä mukamas niin noloja sarjoja. Tähän nolojen-sarjaan kuuluvat ainakin Suomen surkein kuski (best ever btw!), Shark Tank ja Poliisit 😀 Uskaltaako joku muukin tunnustaa katsovansa näitä? 😀

 Kuten todettu, tällä hetkellä elämä on todella kiireistä mutta kiitos upean tukiverkon saamme molemmat mieheni kanssa tehdä rakastamiamme töitä vaikka meillä onkin pienet lapset. Isovanhempien lisäksi, tyttäremme käy dagista ja Lucaksella on maailman ihanista ihanin lastenhoitaja, joka auttaa tarvittaessa noin muutamana päivänä viikossa.

Massimo Dutti Coat / Filippa K Shirt / Üterque Leather pants / Ray Ban Sunglasses / Prada Bag / Mango Boots
Photos: Kaisa Turunen / edit by me

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 kommenttia

  1. Saana Hannula 04.03.2018

    Tosi hyvä postaus! Itse vaihdoin juuri äsken lakanat ja kyllä, se oli jälleen hyvin ärsyttävää 😀 Itse myös katson Suomen surkeinta kuskia ja Shark Tankkia, molemmat tosi hyviä!

    Vastaa
    • Metti Forssell 04.03.2018

      Jes, mahtava kuulla, että pidit postauksesta! 🙂 Siis argh, lakanoiden vaihto on ihana kamalaa 😀 (vaikkakin puhtaisiin lakanoihin on maailman parasta päästä nukkumaan haha <3)

      Vastaa
  2. Anu 04.03.2018

    Hahaa, täällä toinen iltasuihkuttelija, mutta mitään noista tv-sarjoista en kyllä tunnusta katsovani 😀 Ja kotitöistä… mun inhokki on IMUROINTI. Jos jotain on tehtävä, yleensä tartun ihan rivakasti toimeen, mutta imurointi… Vetkuttelen ja vetkuttelen, enkä vain millään saa ruvettua 😀 Sen voisin mieluusti ulkoistaa jollekin muulle. Lakanoiden vaihdosta sen sijaan tykkään!

    Olipa kiva postaus 🙂

    Vastaa
    • Metti Forssell 04.03.2018

      Eikä? Mulle taas imurointi on ihan ok puuhaa ja teen pikaimurointeja lähes päivittäin (…meillä kun imuri on esillä jossain lähes päivittäin kun meidän perheessä on tämä pikku imuri-intoilija hahaha 😀 )

      Vastaa
  3. Janeem 04.03.2018

    Mä voin kanssa yhtyä tohon lakanoiden vaihtoon, siis maailman ärsyttävin asia! Onko sulla muuten jotain vaatteisiin liittyvää asiaa mikä on jotenkin ”einiinkivaa”? Mä rakastan muotia ja vaatteita ylipäätään, mutta vihaan pyykinpesua ja vaatteiden hoitamista ylipäätään 😀

    Vastaa
    • Metti Forssell 04.03.2018

      No eikö vaan?! Niin ärsyttävää hommaa se lakanoiden vaihto 😀

      Mitä vaatteisiin tulee, silittäminen sekä viikattujen vaatteiden vienti/lajittelu omille paikoilleen on minulle todella haasteellista 😀 En edes ymmärrä itseäni, sillä pyykin peseminen, kuivuumaan laittaminen ja jopa viikkaus minulta luonnistuu hyvin, mutta sitten ne pinot vaan ”jäävät” sinne kodinhoitohuoneen pöydille lojumaan kun en saa vietyä niitä vaatehuoneeseen omille paikoilleen 😀

      Vastaa
  4. JohannaN 04.03.2018

    Musta lakanoiden vaihto on parasta ikinä ja merkkaanki aina seuraavan vaihdon kalenteriin. Odotan sitä kuin kuuta nousevaa. 😀
    Hahahha, Suomen surkein kuski on kyllä huippu. Ihan paras! Nauran niitä monta päivää vielä jälkikäteenkin 😀

    Vastaa
    • Metti Forssell 04.03.2018

      EIKÄ?! Lucky you! Mä vihaan lakanoiden vaihtoa! 😀 Ja haha Suomen surkein kuski – PARAS!

      Vastaa
  5. Sanni 04.03.2018

    Mä just vaihdoin lakanat… ai että sitä kirousta kun sen joutu tekeen, en nauti sitte yhtään lakanoiden vaihdosta! (Vaikka puhtaisiin lakanoihin on parasta mennä)?
    Hyvä postaus!!☺️

    Vastaa
    • Metti Forssell 04.03.2018

      Haha, niin samaa mieltä! Ärsyttävin homma IKINÄ, mutta parasta fiilis kun pääsee puhtaisiin lakanoihin nukkumaan <3

      Vastaa
  6. Saga 04.03.2018

    Kiva postaus, aito ? Mietit, miten asioita ilmaiset. Eli selkeästi arvostat lukijoitasi ?

    Vastaa
    • Metti Forssell 05.03.2018

      Kiitos Saga! Iloista uutta viikkoa sinulle 🙂

      Vastaa
  7. Aliisa 05.03.2018

    Vinkki! Design lettersillä on perhe-seinäkalenteri 🙂 siinä ei tosin oo kovin isot ruudut tekstille, mutta on ainakin kivan näkönen!

    Vastaa
    • Metti Forssell 05.03.2018

      Hei mahtavaa, kiitos paljon vinkistä 🙂

      Vastaa
  8. Eve 05.03.2018

    Tykkään kanssa rauhallisista aamuista. On rentouttavaa syödä aamupala rauhassa ja valmistautua päivään ehostautuen muiden vielä nukkuessa. Koska päivät ovat hetkisiä on iltaisin ihana käpertyä sohvalle lämpösen shaalin alle villasukat jalassa, takkatulen leimuessa vieressä ja katsoa tv:stä hetki omia hömppäsarjoja. Vuodesta toiseen tykkään katsoa sinkkuelämää sarjan jaksoja. Tiedän niin noloa mutta jotenkin se on rento tapa ottaa hetki omaa aikaa. Shark tank uppoo myös.

    Vastaa
    • Metti Forssell 05.03.2018

      Oi, kuulostaa täydelliseltä! <3 ja sinkkuelämää on niin ihana sarja, itsekin katsonut niitä jaksoja monen monia kertoja, muttei niihin helposti kyllästy! 😀

      Vastaa
  9. I.H 06.03.2018

    Hei, tuli vain mieleeni että kuinka usein peset hiuksesi? Itse juuri kävin taas ottamassa sävyä kirkastavia raitoja ja siihen kun lisää tämän pitkään kestäneen pakkasjakson (täällä pohjoisemmassa), niin sähkötukka on taattu! Tuntuu että talvella ei millään saa ylläpidettyä kauniisti hulmuavia hiuksia, vaan joko ne leijuu sähköisenä tai sitten ovat päätä myöten kaiken maailman tököttien ansiosta…

    Vastaa