KEVÄÄN MUKAVIN (JA RUMIN?) KENKÄTRENDI

Fila / Stella McCartney / Louis Vuitton / Zara / Adidas x Alexander Wang

Yksi varma merkki keväästä on, kun katukuvasta voi alkaa bongailemaan ihmisiä lenkkareihin pukeutuneina. Valitettavasti Suomessa lenkkareiden käyttöönottoa joudumme ehkä vielä tovin odottamaan, mutta Keski-Euroopan katukuvassa lenkkareita vilisee jo – ja vieläpä erittäin runsain määrin! Yksi lenkkari-trendi nousee ylivoimaisesti ylitse muiden: kookkaat, paksupohjaiset lenkkarit. Englannin kielessä puhutaan kengistä usein nimellä ”ugly sneakers”, sillä ne todella ensi silmäyksellä (ja ehkä toisellakin) saattavat monien silmään näyttää aika rumilta. Kyseessä on kuitenkin todella suosittu trendi maailmalla ja tällaisia ”rumia” ja kookkaita lenkkareita näkyy nyt joka puolella. Eikä lenkkareita pelkästään yhdistellä housujen tai farkkujen kanssa vaan helposti myös mekkojen tai muiden hienompien asukokonaisuuksien (katso esim. kollaasin vasemman puoleinen asukokonaisuus) kanssa.

Itselleni tämä kyseinen kenkätrendi ei kolahda, vaikkakin se plussaa saa mukavuudesta.  Rehellisesti sanottuna, mielestäni tällaiset kengät ovat verrattavissa isäni ikivanhoihin pihalenkkareihin, jotka jaloissaan hän ajaa nurmikkoa kesäisin. 😀 Tykkään kyllä lenkkareista kovasti, mutta tuollaiset hyvin kookkaat ja isokokoiset kengät eivät vain ole minun tyyliäni ja luulisin, että saattaisivat näyttää hieman hassuilta minun siroissa nilkoissani. Itselleni voisin kevääksi mielummin hankkia lenkkarit, joissa olisi esimerkiksi trendikäs korotettu pohja, mutta muuten malli saisi olla mahdollisimman siro. Katsotaan, jos sellaiset vielä eteeni ilmestyvät…

Mutta mites te? Kenelle kolahtaa tämä kenkätrendi?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Jade 05.03.2018

  Juu ei, ei kyllä kolahda niin yhtään ? vaikka olisi kuinka mukavat jalassa..

  Vastaa
  • Metti Forssell 05.03.2018

   Haha, nämä kieltämättä ovat aika ”erikoiset” 😀

   Vastaa
 2. Janeem 05.03.2018

  Tää postaus oli kivaa vaihtelua! Yleensä postataan vaan semmosista trendeistä mistä itse tykkää, mutta niinkun sanoit niin noi kengäthän on ihan järkyt? Joskus mieli muuttuu kun silmä tottuu, mutta näiden kohdalla luulen kyllä että mielipide jää tähän…

  Vastaa
  • Metti Forssell 05.03.2018

   Hahah! Ihan totta – tässä voi olla trendi, johon silmä ei edes tottuisi 😀

   Vastaa
 3. Kaisaaaa 05.03.2018

  Pitikö aina maanantaisin tulla uusi podcast jakso ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 06.03.2018

   Joo kyllä! Ja tänäänkin sellainen on tullut 🙂 Uusimman jakson löydät tästä: https://aca.st/b78763

   Vastaa
 4. SV 06.03.2018

  Kuvan valkoiset Filat oli siskollani 90-luvun lopulla ja ne oli niiiiiin upeet silloin. Ja koska kaupassa ei ollut kuin liian iso koko niin silti sisko osti ne ja vain kovasti vinkumalla sain lainata niitä. Siksi juuri nuo Filat menisi,mutta muuten ei iske uudestaan tämä muoti..

  Vastaa
  • Metti Forssell 06.03.2018

   Haha eikä! Ihan mahtavaa <3 Niin se muoti vaan kiertää 🙂 Onkohan siskollasi vielä samat kengät tallella? 😀

   Vastaa
 5. KastehelmiB 06.03.2018

  Ei todellakaan kolahda. En tiedä lähtisinkö edes lenkille noin paksuilla pohjilla. Kevääseen kevyempää ja kauniimpaa.

  Vastaa
  • Metti Forssell 06.03.2018

   Haha hyvä pointti – ja samaa mieltä 😀

   Vastaa