YLLÄTTÄVIÄ KUVAUSPAIKKOJA – OLISITKO USKONUT?

Kuten ehkä muistatte, viime kesänä olin muutaman päivän kuvaamassa Espanjanssa blogimateriaalia yhdessä valokuvaaja Karoliina Jääskeläisen kanssa. Idea matkan takana oli tuottaa materiaalia kesän ajaksi blogiini, sillä halusin pitää ihan oikeaa lomaa bloggamisesta. Teimme maisemanvaihdoksen ja suuntasimme Espanjaan, jossa oli helpompi löytää kivoja ja erilaisia kuvauslokaatioita. Joskus kuitenkin (tai itseasiassa aika useasti) löytämämme kuvauslokaatiot yllättivät meidät itsemmekin aivan täysin. Tässä postauksessa paljastan todellisuuden tiettyjen asukuvalokaatioiden takaa!

Roskattu, hylätty talo

Ajoimme tämän (kaukaa kauniilta näyttävän) rakennuksen ohi ja ajattelimme, että säihkyvn sininen mekko näyttäisi kauniilta vaaleaa rakennusta vasten. Kun pääsimme paikalle, huomasimme, että tämä aikaisemmin ilmeisesti liiketiloina toiminut rakennus oli hylätty, hajotettu, roskattu ja kaikin puolin ”tuhottu”. Joka puolella oli roskaa, rikottuja ikkunoita, rakennustavaraa ja muuta sälää, joten kuvien ottaminen tässä sotkuisessa ympäristössä osoittautuikin itseasiassa paljon haasteellisemmaksi kuin olimme ajatelleet. Muistan myös, että kuvasimme tätä lookia juuri puolenpäivän aikaan kuin aurinko paahtoi kuumimmillaan. Huh sitä hikoilun määrää! Emme pystyneet ottamaan kasvolähikuvia ollenkaan, sillä kasvoni olivat niin hiestä märät 😀

Koko postauksen ja kaikki kuvat löydät täältä!

Keskellä piikkipuskaa

Olimme menossa illalla syömään ja kävelimme rantabulevardilla tämän kauniin vihreistä kasveista koostuneen valtavan kukkapenkin ohi. Ihastuin valtavasti vihreisiin piikikkäisiin kasveihin, joten päätin hypätä niiden sekaan! Todellisuudessa noissa ”ihanissa” kasveissa oli järjettömän terävät piikit ja jos vähänkin puskassa liikuin, jostain suunnalta pisti piikki. Oli varmaan ohikulkijoilla ihmettelemistä, kun minä pikkusissa koroissa ja minimekossa hyppelehidin keskellä kukkapenkkiä… Hieman nolotti täytyy myöntää 😀

Koko postauksen ja kaikki kuvat löydät täältä!

Supermarketin edessä

Olimme menossa lounaalle yhteen suosikkiravintoloistani Marbellassa ja päätimme jättää auton läheisen Mercado-ruokakaupan parkkipaikalle. Huomasimme, että kaupan julkisivu oli yllättävän kaunis ja sopisi kivasti myös päälläni olevaan asuun. No mikäs siinä, kuvataan siis ruokakaupan edessä! Hienoa, että olimme tulleet Espanjaan asti kuvaamaan ruokakaupan eteen, haha. Siinä kun ihmiset hakivat ruokakärryjä vain muutaman metrin päästä meistä, me nappailimme kuvia ja lopputulos oli yllättävänkin hyvä.

Koko postauksen ja kaikki hyvät löydät täältä!

Hylätty vene

Olimme menossa rannalle kun huomasimme yksinäisydessään kököttävän ränsistyneen veneen. Vene sopi väreiltään kuitenkin niin täydellisesti minun asuni värisävyihin, että olihan sen edessä pakko nappasta muutama kuva. Meillä kesti ehkä 5 minuttia ottaa nämä kuvat, jotka loppupeleissä osoittuivat yhdiksi suosikkikuvikseni koko reissulta!

Koko postauksen ja kaikki kuvat löydät täältä!

Autotien varrella

Espanjansta löytyy paljon kauniita kukkaseiniä, mutta monet niistä ovat mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Moottoriteiden varsiltä löytyy upeita seiniä ja itseasiassa tämäkin kauniin runsas kukkaseinä löytyi ajotien varrelta. Naama pokerilla vaikka edessä vilisee hurjaa vauhtia autoja ja rekkoja 😀

Koko postaus ja kaikki kuvat löydät täältä!

Parkkipaikalla

Etsimme koko reissun ajan sitä ”täydellista” kaktusta, jonka vieressä olisi saanut hauskan kuvan. Tällaista kaktusta emme kuitenkaan löytäneet, mutta eräällä parkkipaikalla sattui olemaan muutama kaktus istutettuna ja halusin nappasta sen edessä kuvat. Tässä lokaatiossa oli ihan oikeasti taustalla ainoastaan tuo yksi massiivinen kaktus ja tuo sen vieressä oleva puu ja ympärillä kaiken maailman isoja tehdasrakennuksia, viliseviä ihmisiä ja miljoona autoa. En kirjaimellisesti pystynyt liikkumaan kuin muutaman sentin sinne tai tänne, jotta taustalla kuvissa pysyisi tuo vihreä kasvillisuus ja ”täydellinen” kaktus, hahaha 😀

Koko postauksen ja kaikki kuvat löydät täältä!

Minipelto

Oikeasti (ja siis ihan aikuisten oikeasti) maailman rumimman tehdashallin ja parkkipaikan välistä löytyi pieni pelto, johon oli pakko mennä kuvaamaan, sillä satuimme ohittamaan sen juuri täydellisen valon aikaan, ilta-auringon aikaan. Vaikka kuvissa pelto näyttää isolta ja tilavalta, oli se todellisuudessa hyvinkin pieni. Vieressä oleva rumin rakennus ever, ei helpottanut kuvien ottamista, mutta mitä kaunein ilta-aurinko sekä taitava valokuvaaja saivat pelastettua tästä(kin) lokaatiosta upeat kuvat!

Koko postauksen ja kaikki kuvat löydät täältä!

Photos: Karoliina Jääskeläinen/Valoon Photography

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

16 kommenttia

 1. mmmmmmm 05.10.2017

  Maarit 29.07.2017 17:56

  Hei,

  Olet aina niin huolitelty ja tyylikäs, ja nyt on ihan pakko kysyä neuvoa sinulta, olen melko varma että tiedät juuri parhaan vastauksen tähän,

  Osaatko suositella tasokasta ja ammattitaitoiset kosmetologit omaavaa kauneushoitolaa Helsingissä? Sokerointi on yksi palveluista, jonka taso paikassa pitäisi olla hyvä ? Olen muuttamassa pääkaupunkiseudulle ja itselläni tarjonta siis vielä melko tuntematonta ?

  Kiitos paljon jos ehdit vastaamaan!

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2017

   Moikka! Kiitos paljon kommentista. Itseasiassa minulla on sama homma kuin sinulla, että hyvä ja hellävarainen hoitola olisi hakusessa. Olen käynyt muutamissa, mutten niitä kyllä valitettavasti voi suositella eteenpäin. Joten vinkkaathan tännekin jos löydät hyvän 🙂

   Vastaa
 2. Selina 05.10.2017

  Tää oli hauska postaus, ja voin hyvin samastua! ? Tuli tästä muuten heti mieleen kun oltiin mieheni kanssa Kalifornian Death Valleyssa kuvaamassa keskellä autotietä, melkein +50c lämpötilassa.. silloin ei ehkä naurattanut mutta jälkeenpäin kyllä ? Tässä linkki jos haluat käydä lukemassa tämän tarinan:
  http://www.lily.fi/blogit/selinasofiia/death-valley

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2017

   Voi apua! 😀 Olen kuullut vastaavia tarinoita ja noissa lämpötiloissa se touhu ei enää olekaan mitään lastenleikkiä. Voin vain kuvitella sitä hehkuvaa kuumuutta +50 asteessa, kun minusta jo se +28 oli JÄRKYTTÄVÄN kuuma 😀

   Vastaa
 3. Lina Simojoki 05.10.2017

  Hahah kyllä se aina yllättää mitä kaikkien blogikuvien takana on 😀 Vaikka nyt tiedän ja yritän katsoa, niin en kuitenkaan voi löytää kuvauspaikoista merkkejä siitä mitä ne oikeasti on esim. ton ruokakaupan edestä! Merkki hyvästä työstä siis! Ois kiva lukea toinen osa tästä joskus 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2017

   Jee, kiva kuulla, että pidit postauksesta! Haha joo, joskus on hyvä paljastaa hieman ”realiteetteja” blogikuvien takaa. Aina se ei ole niin hienoa kuin kuvissa näyttää, mutta lopputuloshan se on tärkein 🙂 Isot kiitokset vaan Karkille upeista kuvista <3

   Vastaa
 4. Micaela 05.10.2017

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Kivaa kuulla näitä ”tarinoita” blogikuvien takaa. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2017

   Kiitos Micaela! Kiva kuulla, että tykkäsit 🙂 Haha joo todellisuus kuvien takana on monesti hieman toisenlainen kun kuvia katsoessaan ajattelisi 😀 Mutta hyvä niin, silloinhan me ollaan tehty jotain oikein 😀 Iloista uutta viikkoa!

   Vastaa
 5. Marianne 06.10.2017

  Hauska postaus idea! Harvoin sitä saa kokonaisvaltaisen kuvan mitä kauniiden kuvien takana oikeasti on! Ihana miten käytätte mielikuvitustanne ja näette potentiaalia mitä yllättävimmissä paikoissa 🙂 <3
  xx
  http://mariannelle.com/

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2017

   Kiitos Marianne! Haha kyllä – todella usein blogikuvien takana on hauskoja tarinoita ja mitä ihmeellisintä säätöä hyvien kuvien aikaansaamiseksi 😀

   Vastaa
 6. Simo 06.10.2017

  Kivoja kuvia ja mercado tarkoittaa markkinaa eli markettia. Yleensä se on kaupan nimen jälkimmäinen osa, aivan kuten K-market ta Citymarket.

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2017

   Kiitos tiedosta 🙂

   Vastaa
 7. johanna 08.10.2017

  Aivan huikea postaus, kiitos! Kuvat ja asut ovat aivan upeita, mielenkiintoista kuulla sitä oikeaa todellisuutta niiden taustalla.

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2017

   Kiitos Johanna!! Ihana kuulla, että pidit postauksesta! 🙂 Kyllä, blogikuvien takana on yleensä paljon duunia ja monesti mitä kummallisinta ”säätöä” hyvien kuvien aikaansaamiseksi! Mukavaa uutta viikkoa xx

   Vastaa
 8. Suvi 10.10.2017

  Hhaha rakastan näitä postauksia joissa kerrotaan miten blogikuvat ovat oikeasti syntyneet! Näistä saa aina kyllä ihan mielettömät naurut!

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.10.2017

   Kiva, että tykkäsit! Hahah on se blogikuvien ottaminen kyllä välillä sellaista säätöä, että huh huh 😀

   Vastaa