ASU KLASSIKOISTA

Sand Blazer

SheIn Blouse

Andiata Pants (gifted)

Earrings (old)

Chanel Bag

Christian Louboutin Shoes

Lehdistä saamme lukea vuosi toisensa jälkeen artikkeleita vaatekaappien kulmakivistä, pikkumustista ja muista klassikkovaatteista. Meille kerrotaan miksi kannattaa hankkia klassikkovaatteita ja miten yhdistää niitä hetken trendeihin. Kun mietin omaa vaatekaappiani voinkin todeta, että lähes poikkeuksetta kaikki siellä yli viisi vuotta säilyneet vaatteet ja asusteet lukeutuvat juurikin tähän ”klassikkovaate” -kategoriaan. Totuus vain on, että materiaaliltaan laadukkaat ja tyyliltään klassiset vaatteet ja asusteet kestävät niin aikaa kuin kulutusta.

Viime aikoina tuntuu kuitenkin, että olen innostunut hetken trendeistä ja klassisemmat asukokonaisuudet ovat jääneet vähemmälle. Syytän kevättä, sillä tämä vuodenaika on se, joka saa omat harmaat ja mustat vaatteet näyttämään entistä tylsemmiltä. Kun laittaa vaaleanpunaista röyhelöä päälle on fiilis heti keväisempi ja astetta energisempi. Taannoin kuitenkin vedin päälleni kuvissa näkyvän asukokonaisuuden, joka koostuu ainoastaan klassikoista; musta bleiseri, klassiset housut, raitaa, kultaiset korut ja kirkkaanpunaiset huulet. Tunsin oloni todella freesiksi ja hienoksi vaikka päälläni olikin vain mustaa ja valkoista. Enemmän on vähemmän ja klassikot näyttävät aina upeilta. Niin se vain on.

Olisi kiva kuulla teidän omista klassikko/luottovaatteista tai -asusteita, jotka ovat säilyneet vaatekaapeissanne jo vuosia ja käytätte niitä edelleen?

Sateista ja harmaudesta huolimatta ihanaa viikkoa kaikille!

Photos: Karoliina Jääskeläinen/Valoon photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Pia 03.04.2017

  Mun luottovaate (joka on ollut kaapissani pienen ikuisuuden ja ollut käytössä about 100 kertaa) on Michael Korsin valkoinen pitsimekko. Vähän kirpaisi ostaessa mutta palvellut minua armollisesti. Ja mekko edelleen kuin uusi

  Vastaa
  • Metti Forssell 05.04.2017

   Kiva kuulla! Valkoinen pitsimekko lukeutuu omiinkin luottovaatteisiin 🙂 Se on kaunis ja klassinen vaatekappale, joka on aina muodissa!

   Vastaa
 2. Anette 03.04.2017

  Converset,nahkatakki,pillifarkut! Pakollisia myös mustat suorat housut,valkoinen kauluspaita,trenssi ja laadukkaat kengät,laukku ja nahkahanskat! Vaikka olen opiskelija,olen alennusmyynneistä pystynyt ostamaan itselleni laadukkaita ja kestäviä vaatteita/asusteita 🙂 ps. Upealta näytät! <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 05.04.2017

   Hienoa! 🙂 Minäkin vannon laadukkaan nahkatakin nimeen! <3 Kiva, että mainitsit myös asusteita, ne kun kuitenkin ovat tärkeä osa huoliteltua ja tyylikästä kokonaisuutta.

   Vastaa
 3. Mari 04.04.2017

  Minusta tuntuu että omassa vaatekaapissa on ainoastaan noita vuosia vanhoja vaatteita, joita käytän edelleen päivittäin. Rakkaat suosikkini Balen biker, Mulberryn trenssi, Acnen pistol buutsien saappaat, Chanelin espadrillokset ja tennarit, nahkahousut eri merkeiltä, ja laadukkaat kashmirneuleet esim. Arelalta. Bleisereitä, kauluspaitoja ja suoria housuja toki löytyy vuosia vanhoja ja edelleen käytössä, mutta ne on haudattu entisen elämän mukana visusti vaatehuoneen perälle 🙂 .

  Asusi on todella kaunis.

  Vastaa
  • Metti Forssell 05.04.2017

   Hyvä listaus! Tosi monta elementtiä mainitsemistasi asioista kuuluu myös minun vaatekaappini sisältöön 🙂 Ja näillä tuotteilla pääsee jo pitkälle! 😀

   Vastaa
 4. Marianne 04.04.2017

  Aivan upea!
  Mun luotto vaate on kyllä mustat Acnen Skin 5 pocket farkut.
  xx
  http://mariannelle.com

  Vastaa
  • Metti Forssell 05.04.2017

   Kiitos! Samat farkut löytyy minulta ja samaa mieltä olen 🙂

   Vastaa
 5. Anna 04.04.2017

  Mun vaatekaapissa jakut ovat pitkäikäisimpiä luottovaatteita. Olen löytänyt uudestaan ysäri-liituraitajakun ja -samettibleiserin. Yksi Zaran punainen puuvillableiseri on myös laadultaan moitteeton luottovaate. Myös jotkut farkut ovat pysyneet käytössä liki vuosikymmenen.

  Hei pakko kysyä – mikä ihana huulipuna näissä kuvissa?

  Vastaa
  • Metti Forssell 05.04.2017

   Totta! Jakut yleensä kestävätkin hyvin kulutusta – varsinkin jos niitä hoitaa hyvin 🙂 Itselläni on esimerkiksi tooosi monta vuotta vanha Filippa K.n jakku, joka edelleen on siisti vaikka se on ollut käytössä hirmuisesti.

   Huulipuna on YSL.n Rouge Pur Couture – sävy 01. Superhyvä ja pehmeä koostumus ja kestää huulilla kuin unelma!

   Vastaa
   • Anna 08.04.2017

    Hei mulla on sama huulipuna – ja se on todella hyvä, näyttää ja tuntuu hyvältä! Innostuin siitä kun kuulin että se on Huma Abedinin luottopuna. Kiva nähdä miten hyvältä se näyttää sun huulilla!

    Vastaa
 6. Anna 05.04.2017

  Heippa, mikä huulipuna ja sävy sinulla on näissä kuvissa? Aivan ihana!:)

  Vastaa
  • Metti Forssell 05.04.2017

   Kiitos! Tuo naisellinen punainen on YSL.n Rouge Pur Couture – sävy 01. Iso suositus! Tuotteessa on silkkisen pehmeä koostumus ja puna säilyy huulissa hyvin 🙂

   Vastaa