MY HAIR CARE

 

Minulta kysytään blogissani niin usein hiuksistani ja niiden hoidosta, että ajattelin tehdä aiheesta ihan oman postauksen. Minulla on luonnostaan todella vahvat ja paksut hiukset, jotka kestävät hyvin värjäystä ja esimerkiksi runsasta muotoilurautojen käyttöä. Vaikka hiukseni ovatkin paksut, ovat ne myös todella kuivat. Siksi hiusten huolellinen kosteutus on itselleni tärkeää ja yritän aina löytää omalle hiustyypilleni parhaiten soveltuvat hiustenhoitotuotteet.

Käyn kampaajalla säännöllisin väliajoin, noin 8-10 viikon välein. Vaikka tykkäänkin pitkistä hiuksistani, en silti arastele latvojen säännöllisen leikkauksen kanssa. Latvojen leikkaus on pieni juttu, mutta tekee ihmeitä hiuksille ja yleisilmeelle. Hiuskseni värjätään raidoittamalla joka kerta luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Tässä vinkkini hiustenhoitoon;

Do`s:

– Käytä joka hiustenpesulla hoitoainetta. Värjääminen ja muotoilu kuluttavat hiuksia, mutta hoitoaineiden ainesosat korjaavat vaurioita (suosittelen laadukkaita kampaamotuotteita!)

– Muista käyttää omalle hiustyypille sopivia hiustenhoitotuotteita ja muotoilutuotteita

– Vaikka haluaisitkin hiuksiisi lisää pituutta, ajoittainen latvojen leikkaus kannattaa. Näin ehkäisee kaksihaaraisten alkamisen sekä jo alkaneiden kaksihaaraisten etenemisen. Käyn kampaajalla noin 8-10 viikon välein ja silloin napsastaan pituudesta aina ”pakollinen” pois. Pieni juttu, mutta tekee ihmeitä hiuksille ja yleisilmeelle!

– Jos ja kun hiuksesi tarvitsevat tehohoitoa käytä hiusnaamiota. Varsinkin pitkille hiuksille hiusnaamio kannattaa tehdä useita kertoja kuussa, jopa kerran viikossa. Tehoaineita sisältävät hiusnaamiot korjaavat vaurioita, johon tavallinen hoitoaine ei aina riitä. Kertakäyttö tekee jo paljon, mutta parahaimman lopputuloksen saat kun käytät hiusnaamioita säännöllisesti. Muista tuotetta ostaessasi, että hiusnaamioita löytyy erilaisia eri hiustyypeille

– Jos käytät paljon fööniä ja muotoilurautoja, muista käyttää hiuksiisi tuotteita, joissa on lämpösuoja

– Ruokavaliolla on suuri vaikutus hiuksiin! Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on tärkeää. Hyvälaatuisten hiusten saamiseksi sekä hiusten ohenemisen ja heikkorakenteisuuden ehkäisemiseksi pidä huoli siitä, että ruokavaliostasi saat tarpeeksi muun muassa proteiinia, rautaa, omega-3, A-vitamiinia, biotiinia ja sinkkiä

– Luonnonharjalla harjaaminen antaa hiuksiisi kaunista kiiltoa

Don`ts:

– Älä pese hiuksiasi shampoolla turhaan. Liika peseminen poistaa hiuspohjan hyviä luonnollisia öljyjä

– Pitkiä hiuksia ei kannata laittaa märkänä kiinni, sillä märkänä hiukset ovat kaikista herkimmillään vauriolle

– Metalliset hiussoljet ovat ehdoton ei

– Poninhäntää ei kannata pitää aina samassa paikassa vaan vaihdella sen paikkaa. Näin poninhännän ”rasitus” ei kohdistu pelkästään tiettyihin osiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. kati 14.12.2016

  laitetaanko sinulle raitoja aina vain juureen vai joka kerta myös latvoihin? hiuksesi ovat ihanat. itselläni ei vielä ole yjtä pitkät vaan kasvattelen niitä. en vain osaa päättää haluanko olla blondi vai risriverinen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.12.2016

   Mulla laitetaan yleensä vain juureen, mutta välillä mulle tehdään vähän ”isompi” raidoitus ja raidoitetaan koko pää. Latvoihin käytettään sävyttävää hoitoainetta pesun yhteydessä 🙂

   Vastaa
 2. Johanna 14.12.2016

  Kuinka usein peset hiuksesi? Käytätkö kuivashampoota? Käytätkö pesun jälkeen aina esim. hiustenkuivaajaa ja jotakin muotoilurautaa vai annatko hiusten joskus kuivua itsestään? Kauhea kysymystulva tuli heti tästä postauksesta 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.12.2016

   Pesen hiukset noin pari kertaa viikossa. Käytän kuivashampoota, varsinkin jos haluan vähän tuuheutta juureen. Yleensä aina kuivaan hiukseni hiustenkuivaajalla, mutta en käytä muotoilurautaa siinä yhteydessä. 🙂

   Vastaa
 3. E 14.12.2016

  Voitko kertoa raidoista tarkemmin. Haluaisin saman väliset hiukset. Kauniit.

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.12.2016

   En valitettavasti osaa sanoa mitään tarkkaa sävyä millä kampaajani hiukseni raidoittaa, mutta hiukseni aina raidoitetaan todella tiheään ja ohuita raitoja! Niin että lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen 🙂

   Vastaa
 4. E 14.12.2016

  Väriset siis ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.12.2016

   Kiitos! 😀

   Vastaa
 5. Katja 15.12.2016

  Hei Metti! Sulla on ihan mahtava tyylitaju ja näytät aina upealta! Ajattelin ehdottaa,että tekisitkö joulun jälkeen postausta missä vinkkaisit parhaita alennusmyyntilöytöjä..

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.12.2016

   Joo ehdottomasti! Voin toteuttaa 🙂

   Vastaa
 6. Kati 19.12.2016

  Kysyisin vielä että missä kampaamossa käyt?

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.12.2016

   Käyn Töölössä Studio Bliss -nimisessä kampaamossa. Ja siellä Marica -niminen henkilö värjää ja leikkaa mun hiukset! 🙂

   Vastaa