MINI ME

 

Cos Coat

Zara Dress

Gugguu Scarf

Name it Tights

Zara Shoes

Mikä ihana ja aurinkoinen lauantai taas jälleen kerran. Meidän perhe suuntaa kaupungille ja halusin jakaa teille nopeasti pikkutyttäreni päivän asun. Eikö olenkin suloinen? <3 Lilialla on tällä hetkellä hyvin vahva ”minä itse” -vaihe eli hän haluaa tehdä ihan kaiken itse. Tai ainakin yrittää tehdä. Toisaalta on todella hyvä, että häneltä löytyy kiinnostusta tehdä asioita ja innokkuutta oppia uusia juttuja koko ajan. Toisaalta taas en panisi pahitteeksi jos edes joskus hän vain kiltisti avaisi suuta syöttäessä tai antaisi pukea päälleen minun valitsemia vaatteita. Noup. Minä itse! Tänäänkin oli taas aikamoisen taistelun takana, että sain hänelle nämä haluamani vaatteet päälle… Ongelmatilanteita syntyy, kun hän haluaisi lähteä kaupungille pelkkä Frozen -yöpaita päällä ja kultatossut jalassa. Silloin minun on puututtava peliin. 😀 Tänään pääsimme kompromissiin, kun Lilia sai itse valita pinnit ja aurinkolasit asuun. Olemme ”sopineet” Lilian kanssa, että päiväkotiin hän voi itse valita vaatteensa, mutta kun menemme kaupungille tai kylään silloin mamma päättää. Toistaiseksi tämä systeemi on toiminut. Paino sanalla toistaiseksi. Hän on nimittäin sen verran vahvaluontoinen pikku-neiti, että en ihmettelisi jos jo huomenna olisi eri ääni kellossa… En ymmärrä keneltä hän on tämän omapäisyyden perinyt?! 😀

Ehkä jotkut teistä huomasivatkin eilen instagramistani, että ihanan perhe-dinnerin jälkeen iltamme päättyikin sitten lääkärin vastaanotolle. Lilia hyppäsi sohvalta alas ja kolautti otsansa suoraan pöydän kulmaan. Hänelle tuli pieni vekki otsaan, jonka kävimme tikauttamassa. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja Lilia oli todella reipas <3 Aamulla koko asia oli unohtunut ja Lilia oli taas ihana iloinen itsensä!

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

17 kommenttia

 1. Sinimarja 08.10.2016

  Ihana Lilia! Saat kyllä olla ylpeä itsestäsi äitinä, kun annat Lilian myös tehdä paljon oman tahdon mukaan. Tuollaisiahan aikuistenkin toivotaan olevan; itsensä tuntevia, henkilökohtaisia päätöksiä itsevarmasti tekeviä, auktoriteetteihin terveellä kriittisyydellä suhtautuvia, mutta tarvittaessa kompromisseihin ja hyvien perusteluiden jälkeen toisen tahtoon suostuvia. Jatketaan lastemme oman tahdon vaalimista.❤

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2016

   Kiitos Sinimarja <3 Se on ihan totta, vaikka välillä se olisikin meille vanhemmille hieman raskaampaa, on mielestäni todella tärkeää kuunnella lasta ja antaa hänenkin tehdä omia päätöksiään. Vanhempina me luonnollisesti asetamme isommat rajat, mutta lapsen on hyvä saada tehdä pieniä (mutta hänelle isoja ja tärkeitä) päätöksiä näiden rajojen sisällä. Toivon ja pyrin kasvatuksessa siihen, että lapsemme saisivat vahvan ja hyvän itsetunnon, sillä se on todella tärkeää 🙂 Ihanaa sykyn jatkoa koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 2. Roosa 08.10.2016

  Voi hän on niin söpö! Tosi kiva että jaat pieniä palasia perheestänne myös! <3

  Vastaa
  • Roosa 08.10.2016

   Lisäksi ois todella mielenkiintosta kuulla tästä suomenruotsalaisuudesta. Eli puhutko sä teidän lapsille suomea ja miehesi ruotsia, vai miten toimitte? 🙂 Katoin miehesi instagramista videoita, missä Lilia puhui ihan selvää ruotsia, ja sun videoilla sitten taas suomea! Eli ois kiva kuulla miten opetatte, miten on oppinut, kumpi kieli sujuvampaa jne. 🙂

   Vastaa
   • Metti Forssell 09.10.2016

    Kiitos paljon Roosa <3 Voisin seuraavassa Lilian asu -postauksessa kertoa vähän enemmän tuosta hänen kaksikielisyydestään ja miten se homma toimii meidän perheessä 🙂

    Vastaa
 3. noora 08.10.2016

  Saanko udella hieman miten kaksikielisyys toimii perheessänne? 🙂 snapista olen huomannut että Lilia puhuu ihanasti kahta kieltä, niin osaatko itse myös ruotsia hyvin vai opitko Lilian mukana? Hieman olen kateellinen kun hän osaa pienestä pitäen puhua kahta kieltä 😀 Tärkeä taito 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2016

   Joo, Lilia on todella taitavasti oppinut molempia kieliä. Kuten tuossa aikaisemmassa kommentissa sanoinkin, voisin raottaa tätä aihetta vähän enemmän tulevassa postauksessa. Monet nimittäin kyselevät aiheesta usein… 🙂

   Vastaa
 4. Ramppa 09.10.2016

  Ihana tytsy, ja ei taida enää hänen ikäistään tarvita syöttää! Lusikka käteen, sotkua ehkä tulee, mutta harjoitus tekee mestarin 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2016

   Näinhän se menee 🙂 Tyttäremme on vain niin kranttu ruoan suhteen ja ollut aina valitettavan huono syömään, että häntä on lähes pakko syöttää aina toisella lusikalla, että pikku masuun menee edes vähän ruokaa 🙂

   Vastaa
 5. Erica 09.10.2016

  Voi mikä söpö touhottaja 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2016

   Kiitos, hän on <3

   Vastaa
 6. Saarasofia 09.10.2016

  Olisi mukava lukea day with me postauksia!

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2016

   Ajattelin kuvata taas ensi viikolla uuden päivä kanssani videon 🙂

   Vastaa
 7. ? 09.10.2016

  Ei instassa mitään Lilian vahingosta lukenut..poistitko sen jotta kokonaiskuva säilyy kiiltokuvamaisena satukirjana? ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2016

   Kerroin siitä instagram storyssani videoilla. Siellä kuvat ja videot säilyvät 24h ja sen jälkeen poistuvat.

   Vastaa
 8. M 09.10.2016

  Voi, mikä suloisuus!

  Selailin vanhoja postauksiasi ja havaitsin, ettei ainakaan vuoden 2015 puolella tehdyissä postauksissa näy/lataudu kuin yksi kuva per postaus… Kokeilin kolmella eri selaimellakin ja kaikissa sama juttu! En sitten tiedä, onko vika omassa koneessani vai ei, mutta ajattelin tästä sulta kysäistä, että onkohan ihan tietoinen valinta muistin hallitsemiseksi tai oisko sulla mitään aavistusta mistä voisi tämä johtua?

  Lopuksi vielä kiitokset toimimisesta pukeutumisinspiraationani! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2016

   Ihana kuulla <3 Ja kiitos huomiosta, minä tutkin asiaa…

   Vastaa