HERKULLINEN JA TERVEELLINEN SMOOTHIE BOWL

 

 

Joka päivä törmäämme Instagramissa kauniisiin kuviin upeista smoothie bowleista. Nuo täydelliset värit, täydellisesti asetellut hedelmät ja kauniit astiat kiinnittävät huomiomme. Saamme ideoita ja inspiraatiota omiin aamiaiskulhoihimme. Smoothie bowlit huokuvat terveellisyyden kuvaa, mutta tiesitkö etteivät ne kuitenkaan aina välittämättä sitä ole?

Smoothie bowleista on todella helppo tehdä terveellisiä, mutta usein niissä kuitenkin saattaa piileä huomattavasti enemmän kaloreita ja sokeria kuin osasit kuvitellakaan. Tietysti jos valmistat smoothie bowlisi itse tiedät tasan tarkkaan mitä sinne laitat, mutta esimerkiksi kahvilassa tilatessasi muka terveellisen smoothie bowlin, saattaa se todellisuudessa ollakin aikamoinen kaloripommi.

Kaikki lähtee pohjasta eli siitä mitä aineksia laitat blenderiin. Itse suosin aina mahdollisimman tuoreita raaka-aineita, se on kaiken a ja o! Kannattaa vältää tuotteita, joissa on paljon lisättyä sokeria (esimerkiksi jotkut jogurtit, mehut yms.). Makeutettujen tuotteiden sijaan kannattaa käytää maukeuttamattomia tuotteita, kuten esimerkiksi makeuttamatonta soijamaitoa vaniljamaidon sijaan tai pelkistettyä kreikkalaista jogurttia tavallisen sokeripommi-jogurtin sijaan. Jos haluat hieman lisämakeutta voit käytää hunajan sijaan esimerkiksi steviaa. Aina kannattaa myös heittää jotain superterveellistä ja tuoretta blenderiin, kuten esimerkiksi lehtikaalia tai pinaattia. Ne ovat huipputerveellisiä ja pienenä määränä smoothiessa et niitä edes maista.

Smoothie bowlin päällisetkin kannattaa valita huolella. Monet tykkäävät lisätä granolaa päälliseksi, mikä ei välttämättä ole kovin viisasta. Toki päälle voi ripotella esimerkiksi yhden ruokalusikallisen herkullista granolaa, mutta ainakin kaupan valmis granolat ovat hyvin kaloripitoisia ja sisältävät usein myös todella paljon sokeria. Granolan sijaan päälliseksi kannattaa laittaa esimerkiksi terveellisia marjoja, pähkinöitä tai muita superfoodeja kuten chia siemeniä tai siitepölyähiukkasia. Itse rakastan pähkinöitä ja lisään niitä aina smoothie bowlieni päälle. Omat suosikkini ovat pekaanipähkinät ja cashew pähkinät. Cashewt ovat todella hyviä esimerkiksi luustolle, iholle ja hiuksille ja aivan kuten muissakin pähkinöissä, niissä on paljon proteiinia.

Suosikki smoohie bowlini:

Pohja: 

1 banaani (jääkaappikylmä, mieluiten jäädytetty)

3 ruokalusikallista (kookos)soijajogurttia

1/2 dl herukka sekoitusta (pirkka pakasteallas, ihan superhyvää!! <3)

1/2 dl puolukoita (tuoreita tai pakasteallas)

loraus makeuttamatonta soijamaitoa

Päälle:

Puolikas banaani

Tuoreita vadelmia ja mansikoita

Tuoreita puolukoita

Pekaanipähkinöitä

Cashew pähkinöitä

Kookoslastuja

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Roosa 06.10.2016

  En oo näihin törmännyt kauhean usein aiemmin, joten tää oli tosi mielenkiintonen ja kiva postaus. Pakko kokeilla tätä sun ohjetta joku päivä! Näyttää todella hyvältä ja kauniit kuvat <3!!

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2016

   Kiitos paljon!! Joo suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, on niin super hyvää ja erittäin nopea tehdä!

   Vastaa
 2. noora 06.10.2016

  hyviä vinkkejä! Granola kohtaan sellanen lisäys että uusissa Fazerin mysleissä ei ole ollenkaan sokeria, kannattaa kokeilla 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2016

   Okei! Kiitos tiedosta, täytyypä testata 🙂

   Vastaa
 3. Maire 06.10.2016

  Hyvä vinkkejä, kiitos!

  Seurailen blogiaisi viikottain, mutta instagramiasi päivittäin . Tykkään erityisesti niistä videopätkistä 🙂 Olen itsekin kahden pienen lapsen äiti 2,5 v ja kohta 1v. Kysyisinkin onko teillä koton private nanny vai miten ehdit puuhaamaan niin paljon kaikkea ”omaa”? Oma mieheni on lentäjä ja aina osan viikosta pois, joten tuntuu, että välillä menee montakin viikkoa, etten pääse itsekseni asioille tai omaa aikaa viettämään.

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2016

   Kiva kuulla 🙂 Vastasyntyneen vauvan kanssa omaa aikaa ei todellakaan ole paljon ja monesti kun snäppäilen kaupungilta tai blogitapahtumista on minulla vauva mukana vaikkei hän videoilla näykään 🙂 Tyttäremme on päivisin dagiksessa. Lastenhoitajalle meillä ei vielä ole ollut tarvetta, sillä ihanat isovanhemmat ovat olleet todella auttavaisia ja aina aktiivisesti lastemme elämässä. Toki miehenikin on aina vauvan/lasten kanssa, jos minun täytyy käydä jossain 🙂 Olemme kyllä miettineet nannyn palkkaamista sitten kun poikammekin tuosta hieman kasvaa ja ei ole enää pelkästään rintaruokinnassa. Ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi <3

   Vastaa
 4. Marianne 07.10.2016

  Nam, smoothie bowlit ovat niin herkullisia ja helppoja valmistaa oman maun mukaan 🙂 Itse olen viime aikoina valmistanut paljon Acai bowleja 🙂
  xx
  http://mariannelle.com/

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2016

   No niimpä! Aina voi heittää sekaan mitä kaapissa sattuu olemaan, herkullista ja terveellistä 🙂

   Vastaa
 5. Matilda 07.10.2016

  Super hyvä postaus, täytyy kokeilla reseptiä!! Lisää tälläisiä terveys ja liikuntapostauksia<3

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.10.2016

   Kiitos, kiva kuulla! Ja yritän toteuttaa tällaisia postauksia jatkossakin lisää 🙂

   Vastaa
 6. Ellen 08.10.2016

  Kiva postaus ja tyylikäs blogi! 🙂 Oletko aina tiennyt oman polkusi ja tyylisi vai tietoisesti kehittänyt itsevarmuuttasi? Olisi kiva lukea joskus postaus itsevarmuudesta ja sen kehittämisestä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 09.10.2016

   Kiitos, kiva kuulla 🙂 Niin tyyli kuin itsevarmuuskin ovat kehittyneet ja vahvistuneet vuosien varrella 🙂 Ehkäpä tästä aiheesta myöhemmin vielä varsinaisen postauksen merkeissä…

   Vastaa