KAUNEUDENHOITOVINKKEJÄ

 

Naistenlehdet pursuavat erilaisia kauneudenhoitovinkkejä. Luen aina mielenkiinnolla uusimmista nikseistä, mutta valitettavan usein ne menevät kuitenkin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Joskus toki jotkin kauneudenhoitovinkit jäävät mieleen – varsinkin silloin jos huomaan tehneeni jonkin asian aivan toisella tavalla kuin lehdessä neuvotaan. Tässä muutamia kauneidenhoitovinkkejä, jotka olen lehtien sivuilta joskus poiminut ja ne ovat sitten jääneet osaksi kauneudenhoitorutiinejani. Varmasti moni näistä saattaa olla ihan huuhaata, mutta en kuitenkaan usko, että niiden tekemisestä ainakaan mitään haittaa on 😀

 • ”Hoitoaine päässä ei kannata saunoa” – Vuosia ja vuosia menin aina hoitoaine päässä saunaan. Kuvittelin, että se tekee hyvää kun hoitoaine ”muhii” päässä saunan lämmössä. Taisin olla väärässä. Nyt pesen hiukseni ja laitan hoitoaineen aina vasta saunomisen jälkeen.
 • ”Jokapäiväinen kasvojen puhdistaminen runsaalla kasvovedellä ehkäisee ryppyjen muodostumista” – En tiedä onko tähän uskominen, mutta puhdistan kasvoni kaksi kertaa päivässä runsaalla kasvovedellä.
 • ”Kuivashampoota yöksi huiksiin ja aamulla tukka on tuuhea” – Suhtauduin hieman skeptisesti tähän väittämään kun sen naistenlehdestä ensimmäistä kertaa luin. Kuitenkin tätä kokeiltuani voin vakuuttaa sen toimivan! Suosituksen sananen kuitenkin: Älä laita liikaa kuivahampoota hiuksiin tai saatat aamulla näyttää enemmänkin sähköiskun saannutta professoria kuin itseäsi. Trust me, I know 😀
 • ”Kynsilakka kuivuu nopeiten kun laitat heti lakkauksen jälkeen sormesi jääkylmään veteen” – Testattu. Toimii.
 • ”Laita valkoista luomiväriä alle, jos haluat luomivärin sävystä voimakkaan” – Muistan kuinka harmittelin kun ostamani luomivärit eivät olleetkaan samansävyisiä luomella kuin miltä ne paletissa näyttivät. Tämän vinkin luettuani testasin valkoista luomiväriä alle. Valkoinen pohja todella saa värisävyt voimistumaan ja näkymään paremmin kuin ilman valkoista pohjustusta.
 • ”Harjaa hiukset aina juuresta asti latvaan. Tällöin päänahasta erittyvät luonnolliset öljyt leviävät muuallekin hiuksiin saaden aikaan terveen, luonnollisen kiillon” – En tiedä onko tähän uskominen, mutta tämän niksin muistan aina hiuksia harjatessani.
 • ”Kookosöljyä voi käyttää ruoanlaiton lisäksi myös kasvorasvana ja tehohoitona hiuksiin” – Kookosöljy on todella kauneudenhoidon monitoimituote. Aikanaan testasin kookosöljyä ensimmäistä kertaa hiuksiini jo pelkästään sen ihanan tuoksun vuoksi. Nytkin edelleen käytän kuiviin latvoihin kookosöljyä! Kannaattaa kokeilla.

Onko sinulla jotain hyviä (tai huonoja :D) kauneudenhoitovinkkejä, jotka olet alunperin poimunut naistenlehdestä ja vähitellen niistä on tullut osa jokapäiväistä kauneudenhoitorutiiniasi?

Photos: Niki Strbian

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

13 kommenttia

 1. Anna Sofia 13.09.2016

  Yksi mikä on jäänyt nuoruudesta mieleen, mutta joka ei ainakaan mulla toiminut – hammastahnaa finnin päälle yöksi. It never worked 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.09.2016

   Haha joo tästä mäkin oon kuullut 😀 tosin en koskaan ole kokeillut…

   Vastaa
 2. Elina 13.09.2016

  Jos rasvat taputtelee iholle, se imeytyy paremmin. Kookosöljyllä voi puhdistaa vedenkestävät meikit. Itse laitan arganöljyä hiusten latvoihin. En tiedä onko noilla oikeasti vaikutusta, mutta teen niin.

  Minulla on supertiukasti pysyvää maskaraa ja olen tehnyt vanhaan ripsaripulloon sekoituksen öljyä ja illalla laitan sitä about puoleksi tunniksi vaikuttamaan ripsiini. Sillä juuri ja juuri saa irroitettua maskaran, mutta olen melko varma, että aloitettuani tämän ripseni ovat kasvaneet ainakin millin tai pari pidemmiksi kuin aiemmin.

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.09.2016

   Itseasiassa juuri tänään kuulin (ihan alan ammattilaisilta), että arganöljy on todella hyvää tehohoitoa hiuksille! Tämä juttu ei siis mitenkään voi olla ihan täysin huuhaata 😉

   Vastaa
 3. Myy 13.09.2016

  Meillä taas isovanhemmat käski laittaa hammastahnaa sääskenpuremiin ja polttaraisten polttamiin haavoihin. Niksi toimii ja toisinaan käytän kesäisin edelleen kyseistä niksiä! Ei kannata mennä heti nukkumaan kun olet sivellyt nilkkaan hammastahnaa 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.09.2016

   Hah good point 😉 Hammastahnastakin on siis näköjään moneksi…

   Vastaa
 4. Oona Toivola 13.09.2016

  ”Puhalla hiustenkuivaajalla ripsenkääntäjät lämpimiksi ennen ripsien kääntämistä, niin saat piikkisuoratkin ripset kääntymään ja käännöksen kestämään!”
  -Tätä kokeiltuani, en ole enää ikinä pystynyt kääntämään ripsiä ilman tätä operaatiota. Oikeasti siis toimii! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.09.2016

   Uskon! Lämpö varmasti helpottaa ripsientavuttamista 🙂 Itselläni kun on ripsienpidennytkset niin minun ei tällä hetkellä tarvitse taivutella ripsiäni. Mutta pidämpä tämän vinkin mielessä tulevaisuutta varten 🙂

   Vastaa
 5. Mari 14.09.2016

  Haha, onhan noita ja moni sinunkin vinkeistä oli itselleni tuttuja.

  Joskus luin, että kun hiukset föönaa kuivaksi pää alaspäin, niin hiuksista tulee todella ilmavat ja tuuheat. Tulee kyllä, mutta kaikki ”vauvahiukset” jää sojottamaan pystysuoraan ylös 😀

  Vastaa
 6. parturi-kampaaja 14.09.2016

  Kaikki muut ovat varmasti ihan totta, mutta kyllä se hoitoaine kannattaa pitää jo siellä löylyssäkin. Ja pyyhe pään ympärille. Kuumuus rasittaa ja vaurioittaa hiuksia, mutta hoitoaine (tai kookosöljy) suojaa saunan kuumuudessa.

  Vastaa
 7. Amal 15.09.2016

  Kookos öljyn purskuttelu suussa noin 15 min puhdistaa suun ja pitää hampaat valkoisina 🙂

  Vastaa
 8. Erica 15.09.2016

  Ihan pari päivää sitten kirjoittelin muutamasta eteerisestä öljystä, niistä on vaikka mihin! Kookosöljystä on tullut itselleni jo ähky enkä tällä hetkellä voi sen tunkkaista tuoksua sietää, mutta laventeli-, sitruunaruoho- ja muista öljyistä jää aivan ihana raikas tuoksu 🙂

  Vastaa
 9. Vilma 15.09.2016

  Banaaninaamio hiuksiin – kaivelin vielä muutaman päivänkin päästä banaaninpalasia tukastani. 😀 tilannetta ei parantunut ajatus siitä, että banaani pilaantuu nopeasti.

  Vastaa