MY EYE MAKEUP

Olen joskus aikoinaan oppinut yhden tavan tehdä silmämeikin. Tässä vuosien varrella olen kuitenkin seurannut tarkkaavaisesti kun ammattimeikkaajat ovat tehneet meikkejä minulle ja poiminut heidän työskentelytavoistaan vinkkejä omiin meikkausrutineihin. Olen huomannut, että jokaisella on oma tapansa meikata, eikä minunkaan tapani ole lähellekään kuin oppikirjasta. Ajattelin kuitenkin näyttää teille kuinka minä teen hieman tummemman silmämeikkini, kun tällaista postausta on niin paljon toivottu. Haaveena olisi vielä joskus tehdä ihan kunnon meikkivideo, sillä siinä näkisitte paljon paremmin miten meikki syntyy vaihe vaiheelta. Toivottavasti tästä postauksesta saatte kuitenkin hieman osviittaa.

1. Aloita levittämällä vaaleaa sävyä koko luomelle. Monet merkit tarjoavat luomivärisettejä, joissa on valmiiksi yhteensopivia, vaaleita sekä tummia värisävyjä. Päätin tehdä meikin tätä postausta varten juurikin tällaista ”valmista” väripalettia käyttäen. (Maxfactor, Smokey Eye Drama Kit, 02 Lavish Onyx). Älä unohda levittää vaaleaa luomiväriä myös kulmakarvojen alle/kulmaluulle. Yleensä arkisin käytän hyvin hillittyjä matta sävyjä, mutta iltamenoihin tykkään käyttää luomivärejä, joissa on vähän hohdetta mukana. 

2. Vaaleimman värisävyn levittämisen jälkeen lisään luomen ulkonurkkaan sekä luomivakoon tumminta väriä.  Kuvissa näette perusmuodon, jonka teen luomelle. Toki tuohon lisään vielä runsaasti tummuutta sekä jatkan linjaa pidemmälle luomivakoon. Luomiväreillä saat hyvin muokattua silmien muotoa haluamallasi tavalla sekä lisätä silmien kolmiulotteisuutta. Värisävyjä voit käyttää laidasta laitaan aina kaikille sopivista ruskeista, rohkeisiin vihreisiin ja liiloihin. Itse olen käyttänyt paljon juhlameikissä esimerkiski tummanvihreän eri sävyjä. Minulle ehdottoman tärkeää meikkaamisessa on oikeanlaiset meikkisiveltimet. Ne auttavat valtavasti luomivärin levittämisessä sekä oikeiden muotojen aikaansaamisessa. Itse en osaa käyttää sienimäisiä luomivärisiveltimiä vaan käytän aina harjamaisia siveltimiä.

4. Tumman värin levittämisen jälkeen on tärkeää muistaa häivytys. Isolla pehmeällä siveltimellä on helppo häivyttää selvät luomivärirajat pois sekä pyöristää kulmia. Tässä vaiheessa lisään myös kolmatta väripaltistä löytyvää värisävyä liikkuvalle luomelle. Tämäkin jälkeen on hyvä vielä häivyttää, jotta luomivärien sävyt sulautuvat hyvin yhteen saaden aikaan kauniinnäköisen lopputuloksen. Alaluomen nurkkaan voi vielä lisätä hieman tummaa sävyä niin halutessaan.

5. Eyeliner ja ripsiväri. Käytän usein nestemäistä eyelineria tavallisen rajauskynän sijaan. Sitä on mielestäni helpompi levittää, sekä rajaus tulee selvemmin esille. (Varsinkin tumman silmämeikin kanssa) Rajaus kannattaa vetää hieman luomen ulkonurkan yli, jolloin saa kauniin lopputuloksen. Itselläni on ripsienpidennykset, joten ripsiväriä ei tarvita kuin ohut kerros alaripsiin.

Valitettavasti sisällä otetuissa kuvissa meikki ei tule esille ihan toivotulla tavalla, mutta tässä kesällä Nikin ottamassa kuvassa näkyy paljon paremmin silmämeikkini. Samalla tavalla toteutettu, mutta luomivärien sävyt ja kontrastit olivat vielä voimakkaammat.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. Karolina 13.10.2015

  Hei Metti. Olet kaunis nainen, mutta vielä kauniimpaa oli se tapa, jolla miehesi puhui lapsestanne ja isyydestään Marja Hintikka Livessä. Olet siis myös onnekas nainen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2015

   Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Paljon on tullut samanlaista palautetta shown jälkeen 🙂 Olen niin ylpeä ja kiitollinen miehestäni <3

   Vastaa
 2. Oot kyllä kaunotar! Ihan mieletön toi Nikin kuva! <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2015

   Kiitos!! Niki is the best 🙂

   Vastaa