CHIA LINGONBERRY PORRIDGE

Kuten monet minua instagramissa seuraavat tietävät, julkaisen siellä tasaiseen tahtiin kuvia erilaisista aamiaisistani. Aamiainen on päivän paras ateria ja siihen haluan panostaa – varsinkin jos on vähän enemmän aikaa! Mikä onkaan ihanampaa kuin syödä herkullinen ja ravitseva aamiainen sekä kuppi kahvia ihan rauhassa. Yksi suurimmista syysherkuistani on aina ollut vispipuuro ja nyt halusinkin testasta terveellisempää versiota tästä herkusta. Jutun ydin on siinä, että tavallisen vispipuuron mannasuurimot korvataan superterveellisillä chia-siemenillä!

My favourite healthy treat at the moment is chia lingonberry porridge. The traditional Finnish lingonberry porridge is made of semolina but I have replaced that with healthier chia seeds. This is super yummy and healthy choice for breakfast!

Tarvitset:

4 rkl chia siemeniä

1,5 dl soijamaitoa

1,5 dl puolukoita

1 banaani

loraus hunajaa

 

You need:

4 tbs of chia seeds

1,5 dl soy milk

1,5 dl lingonberries

1 banana

a little bit of honey

1. Sekoita chia siemenet ja soijamaito keskenään kulhossa. Voit korvata soijamaidon vedellä halutessasi. Laita seos jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi niin, että chia siemenet turpoavat ja seoksesta tulee geelimäinen. Hyvä ratkaisu on laittaa seos esimerkiksi yön yli jääkaappiin tekeytymään.

1. Mix chia seeds and soy milk in a bowl. You can replace the soy milk with water if you like. Put the mix in the fridge for couple of hours or over night to stiffen.

2. Kaada jähmettynyt chia-soijamaitoseos kulhoon ja lisää joukkoon banaani sekä jäisiä puolukoita. Sekoita sauvasekoittimilla. Lisää joukkoon loraus hunajaa tai jotain muuta makeuttajaa halutessasi.

2. Mix together the stiffen chia pudding, lingonberries and banana in a blender. Add honey to sweeten the mixture.

Valmista nautittavaksi! Lisäsin omaan chia-vispipuurooni vielä hitusen maitoa, ai että miten hyvää 🙂 Tämä herkku on koukuttanut minut ihan täysin ja se onkin ollut aamiaislautasellani harvase päivä. Aamiaisen lisäksi se toimii myös erinomaisena väli-tai iltapalana. Parasta kuitenkin on se, että kyseessä on huipputerveellinen herkku! Kannattaa kokeilla.

Ready to enjoy! You can also add a little bit of milk with the lingonberry porridge if you like. It adds a great flavour! I have eaten this chia lingonberry porridge for a week now and I`m so hooked. How can something so yummy be so healthy? You should definitely try this out.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Heidi 30.09.2015

    Kiitos vinkistä, oli herkullista!

    Vastaa
  2. Linda 12.11.2015

    Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Kopion reseptin ja pakko tehdä huomiseksi heti kokeiluun 🙂 Sinulla on muutenkin ihania reseptejä. Lisää näitä 🙂

    Vastaa