MAKEUP BASE

Monet lukijat ovat toivoneet jo pitkään meikkipostauksia ja nyt vihdoin ja viimein sain toteutettua niistä ensimmäisen. Tällä kertaa näytän teille miten teen oman meikkipohjani. Yleensä arkena en tee tällaista perusteellista pohjameikkiä, sillä en halua ylikuormittaa ihoani ”turhaan”. Kuitenkin jo kevyemmälläkin meikkipohjalla saa pienetä ehostusta olemukseen.

Many readers have been asking for make-up posts for a long time now so I decided to make my first post about my makeup foundation. Normally I don`t use any foundation everyday, but sometimes I need a long-lasting base for my makeup. 

1. Kaikki lähtee puhdistetusta, raikkaasta ja hyvin kosteutetusta ihosta. Sen jälkeen lisään iholleni heleyttävää seerumia, jonka levitän kasvoilleni ennen muuta kosmetiikkaa. 

1. The most important part is a clean, fresh and well moisturised skin. After that you can add some serum to your face to give an extra glow.

 

2. Aloita meikkivoiteella. On todella tärkeää, että iho on huolellisesti kosteutettu, etenkin jos sinulla on erittäin kuiva iho. Käytän meikkivoiteen levittämiseen meikkivoidesivellinta, sillä sen avulla saa kevyempää jälkeä ja luonnollisen lopputuloksen. Aloita levittäminen kasvojen keskeltä sekä alueilta, joihin tarvitset eniten peittoa. Meikkivoiteen sävyn valitsemisessa kannattaa olla hyvin tarkka ja valita juuri oikea sävy kasvojesi ja kaulasi ihonsävyn perusteella. Välillä oikea sävy saattaa löytyä sekoittamalla kahta tai kolmea eri sävyä keskenään.

2. Start with foundation. It is important to find the right shade of foundation for your skin so start by matching your foundation to your neck so that it will blend better on your face. When you have found the right shade, apply the foundation across your face with your fingers, a foundation brush or makeup sponge. I prefer a foundation brush as it gives the most natural looking result.

 

3. Meikkivoiteen jälkeen on valokynän vuoro. Levitän valokynää ensimmäiseksi silmien alle, sillä se auttaa tummien silmänalusten kanssa. Levitän valokynää myös neneänvarteen, leukaan, amorinkaareen sekä otsaan, joissa valokynä antaa kasvoille lisää kolmiulotteisuutta ja tekee huulista hiukan täyteläisemmän näköiset. Valokynän tarkoitus on ensisijaisesti tuoda valoa iholle. Lopuksi sivelen kasvoille hieman puuteria kiinnittämään paremmin jo kasvoilleni laittamani pohjameikin.

3. Add highlights. You might need some highlights under your eyes to get rid of the dark circles. You can also add a little highlight to the centre of your brows, along the bridge of your nose and on your upper and lower lip. Afterwards use powder to keep your makeup in place.

 

4. Kasvoille muotoa ja varjostuksia. Varjostukseen käytän aina ohutta, varjostukseen tarkoitettua sivellinta. Varjostusten tekemiseen voi käyttää esimerkiksi tummempaa puuteria tai aurinkopuuteria. Teen varjostuksia ohimoille, poskipäiden alle sekä leuan sivuille. Varjostuksia voi tehdä myös nenän sivuille halutessaan. Sen jälkeen pyöristän/häivytän selvät varjostuksen rajat isolla aurinkopuuterihuiskulla sekä samalla lisään aurinkopuuteria hieman muuallekin kasvoille. Kannattaa levittää aurinkopuuteria myös hieman leuan alle sekä kaulaan.

4. Add darker highlights to make your face a little bit more three-dimensional. You can use bronzer or a darker powder for this. Add some dark highlights on the side of your forehead, under your cheekbones and on the sides of your jaw. Afterwards smoothen the highlights with a big bronzer brush. I always like to pull a little of the bronzer down onto my neck to make sure that funny makeup line does`t exist.

 

5. Viimeisenä levitän poskipunaa poskipäille varjostuksen yläuolelle. Ja näin meikkipohja on valmis!

5. Finish your base makeup by adding a flush of colour to your cheeks with blush. The right place for blush is right above the dark highlight over your cheekbones. Makeup base is done!

Meikkipohjan tekemiseen liittyy monta vaihetta, muttei niistä jokaista tarvitse arkimeikissä käyttää. Kannattaa valita omaan tarpeeseen sopivat vaiheet ja tuotteet. Hyvän meikkipohjan päälle on hyvä alkaa tekemään muuta meikkiä.

There are many different stages when making a proper makeup base, but you don’t need all of them in everyday makeup. Just choose the ones you need the most.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 kommenttia

 1. Isabel 28.09.2015

  You’re natural beauty <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.09.2015

   Thanks Isabel! <3

   Vastaa
 2. Kaisa 29.09.2015

  Ihosi on meikittäkin upeassa kunnossa! Huomasin että sinulla on bare Mineralsin suti, oletko käyttänyt mineraalimeikkejä aikaisemmin, ja jos olet, niin miksi luovuit niistä? Itselläni on heidän starter kit, mutta en ole oikein oppinut käyttämään niitä vaikka mielellään vaihtaisin meikit luonnollisempaan vaihtoehtoon.

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.09.2015

   Kiitos! 🙂 Olen joskus kokeillut Bare Mineralsin puuterimaisia tuotteita pohjameikin tekoon, mutta koen, että ns. perinteisiä nestemäisiä meikkivoiteita on helpompi käyttää.

   Vastaa
 3. Linda 01.10.2015

  Upea olet! 🙂 missä sävyssä sinulla on tuo MAC:in aurinkopuuteri?

  Vastaa