TUKKASALAISUUTENI

Saan todella usein kysymyksiä lukijoilta liittyen hiuksiini ja niiden hoitoon, joten nyt ajattelin näin oman postauksen muodossa jakaa kanssanne kaikki tärkeimmät tukkasalaisuuteni!

Tähän alkuun haluan sanoa, että minulla on luonnostaan vahva, ”jouhimainen” hiuslaatu. Monet hiusalan ammattilaiset ovat minulle kertoneet, että luonnollisesti hiusten pitkäksi kasvattaminen on helpompaa, jos hiuslaatu on luonnostaan vahva. Ohuet hiukset kun katkeilevat helpommin eivätkä näin ollen välttämättä kasva kovin pitkiksi. Vaikka jouhimaiset hiukseni saattavat olla pitkät, vaativat ne kuitenkin tietynlaista hoitoa, jotta hiukseni pysyvät hyväkuntoisena. Hiukseni olisivat yksi iso pöyhiintynyt takkukasa jos en sitä huolellisesti hoitaisi.

Vinkkini:

(Huom! Nämä asiat ovat sellaisia, joita itse teen, muttei välttämättä toimi kaikilla. Osa asioista saattaa edesauttaa hiustenkasvua, mutta on yksilöllistä kuinka tehokkaita ovat…)

1. Hiuksia kannattaa pestä mahdollisimman harvoin. Mitä vähemmän shampoota sen parempi. Shampoo nimittäin kuivattaa hiuksia ja poistaa hiuspohjasta hyviä luonnollisia öljyjä. Itselläni hiukset eivät rasvoitu kovin helposti, joten pesen hiukseni keskimääräisesti ainoastaan kaksi kertaa viikossa. Joskus jos minulla ei ole mitään tärkeää menoa/vapaapäivä, laitan vain hiukseni kiinni olivatpa ne kuinka likaiset/rasvaiset tahansa ja annan hiusten ”nauttia” hiusten luonnollisista öljyistä.

2. Itse panostan hiustenhoidossa ehdottomasti eniten hyviin hoitoaineisiin ja hiusnaamioihin. Hoitoaine suojaa hiuksia ja tekee hiuksista pehmeämmät ja sileämmät. Noin 2-3 kertaa kuussa käytän hiuksissani vielä tehohoitona hiusnaamioita. Hiusnaamiot korjaavat vaurioita, joihin tavallinen hoitoaine ei välttämättä riitä. Itse esimerkiksi käytän paljon suoristusrautaa, fööniä yms, joten koen senkin vuoksi tehokkaasti hoitavien hiusnaamioiden käytön itselleni tarpeelliseksi. Hiusnaamio auttaa jo yhdelläkin kerralla, mutta itse tykkään käyttää hiusnaamioita säännöllisesti parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Itselläni on ollut käytössä mm. Moroccanoil Restroratiovi Hair Mask ja  BlondMe Tone Enhancing Bonding Mask (cool blondes).

3. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on luonnollisesti hyväksi kaikille ja kaikkeen, ja auttaa se myös hiustenkasvuun. Olen joskus myös itse syönyt lisäravinteena biotiinia, joka vahvistaa ja kiihdyttää hiustenkasvua. On myös olemassa muutamia hyviä ”hiusruokia”, eli ruoka-aineita, joilla on luonnollisesti hyvä vaikutus hiusten terveyteen. Vihreät vihannekset, kananmuna, kala, pähkinä ja avocado ovat esimerkkejä tällaisista ruoka-aineista, joita itse käytän runsaasti viikoittain.

4. Päänahan hyvinvointi on tärkeää hiustenkasvun kannalta. En tiedä onko huuhaata, mutta olen kuullut, että päähieronta kiihdyttäisi hiustenkasvua. Totta tai ei, en koskaan kieltäydy ihanan rentouttavasta päähieronnasta.

5. Älä skippaa kampaajaa. Vaikka kuinka tekisi mieli olla leikkaamatta hiuksia, suosittelen säännöllisiä kampaajakäyntejä silti. Vaikka tykkäänkin pitää hiukseni mahdollisimman pitkinä, lähes joka kampaajakerralla huonokuntoiset latvat ja kaksihaaraiset leikataan pois. Näin hiusten yleisilme pysyy hyväkuntoisena ja kauniina.

6. Harja + märkä tukka = huono yhdistelmä. En koskaan harjaa hiuksia suoraan pesun jälkeen. Laitan hoitotuotteet hiuksiin vaikuttaa ja annan hiusten kuivua luonnollisesti noin viidentoista minuutin ajan. Sen jälkeen kuivaan hiukseni föönillä ja hellävaraisella harjalla. Hiuksia ei kannata koskaan harjata märkinä, sillä silloin hiukset katkeilevat paljon normaalia helpommin.

7. Hiusten huuhtelu kylmällä vedellä hiustenpesun lopussa. Muistan lukeneeni joskus kauan aikaa sitten naistenlehdestä, että hiukset kannattaa hiustenpesun lopuksi huuhdella kerran kylmällä vedellä (jos siis muuten olet peseytynyt lämpimällä/kuumalla vedellä). Kylmässä vedessä hiusten hiussolmut sulkeutuvat, jolloin hiukset pitävät paremmin kosteutta. Kuka tietää toimiiko tämä oikeasti, mutta itselleni on jäänyt tapa huuhtoa hiusket lopuksi nopeasti kylmällä vedellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 kommenttia

 1. M 13.09.2018

  Sä et oo tästä maailmasta! Sun hiukset, kroppa, kaikki ovat ihan mielettömät! Raskaudet ei ole jättäneet jälkeäkään mihinkään ?. Olisin kateellinen, jos en olisi vain alistunut omaan kohtalooni sen suhteen, että mikään ei ole entisellään raskauksien jälkeen.

  Ihanan aurinkoista torstaita!

  Vastaa
 2. sofi 13.09.2018

  On ne upeet! Saisit niistä vielä upeemmat kun antaisit niiden kasvaa vielä pitemmiksi. Tietysti vaatisivat enemmän hoitoa mutta silti. Noi kun ovat niin hyvälaatuiset hiukset.

  Vastaa
 3. Sara 13.09.2018

  Hei Metti!
  Sun hiusten väri on todella upea ? Minkä väriset hiukset sinulla on luonnostaan ja kuinka usein raidoitat/värjäät hiuksiasi?

  Vastaa
 4. Martsa 13.09.2018

  Mitä shampoota ja hoitoainetta käytät? Onko suositella jotain tuotesarjaa 🙂

  Vastaa
 5. Ella 14.09.2018

  Moi! Tässä olis postausidea olis kiva jos tekisit sellasen oppaan mitä kannattaa ottaa huomioon jos haluaa panostaa materiaaleihin vaatteissa? ?

  Vastaa
 6. E 14.09.2018

  Mulla on mennyt hiukset harmillisen huonoon kuntoon ja syynä on aika selkeästi kova stressaaminen viime vuosina. Joitakin vuosia sitten tuli erityisen haastava elämäntilanne ja alkoi kyllä näkyä sitten selvästi hiuksissa. Motivaatio kokeilla erilaisia hoitotuotteita, niksejä ja hiusvitamiineja on vähän alhaalla koska tietää että stressin vähentäminen olisi kuitenkin se tärkein lääke. Mut se taas on yllättävän haastavaa. Olaplex-hoitokäsittelyssä kävin kesällä muttei sillä valitettavasti saanut näkyvää muutosta aikaan omissa hiuksissa. Olaplex on varmaan sellainen että se toimii parhaiten jos värjääminen on vahingoittanut hiuksia, itsellä on värjäämättömät hiukset.

  Vastaa