PÄIVÄ KANSSANI 2 – VIDEO

 

Ajattelin jakaa teille toisen päivä kanssani videon, kun sellaista oltiin niin paljon toivottu. Valitsin päiväksi viime viikon tiistain, koska olin sopinut sille päivälle asukuvaukset. Ajattelin, että olisi hauskaa vähän raottaa teille muotibloggaajan työtä sekä yhtä tärkeimmistä työvaiheista eli asukuvien ottamista. Kuitenkin aikatauluongelmien vuoksi asukuvat jäivät siltä päivältä ottamatta, mutta päätin kuitenkin jatkaa kuvaamista, sillä illalla osallistuimme vielä Qatar airwaysin järjestämälle juhlaillalliselle. Tällainen oli siis minun tiistai!

Seuraavaksi ajattelin kuvata teille videon, jossa pääsisitte tarkemmin tutustumaan minun työhöni muotibloggaajana. Mitä työhöni varsinaisesti kuuluu ja minkälaisia ovat perustyöpäiväni bloggaajana. Bloggaamiseen kun kuuluu valtavasti erilaisia juttuja ja monien eri osa-alueiden handlaamista. Miltä kuulostaisi? Olisiko tällaiseen videoon kiinnostusta? 🙂 Jos kiinnostusta löytyy olisi mahtavaa jos kommenttiboxissa kertoisitte jotain ajatuksianne aiheesta. Olisiko teillä esimerkiksi jotain kysymyksiä aiheeseen liittyen tai jotain asioita joita haluaisitte tietää muotibloggaamisesta? Voisin sitten pitää ajatuksissa nämä kysymykset ja kommentoida niitä videota kuvatessani.

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

43 kommenttia

 1. Johanna 16.10.2016

  Tää olo taas ihan superkiva video!! 🙂 Näitä ehdottomasti lisää!!!
  Mua kiinnostaa kovin kaikki asukuvat. Ja miten ne syntyy, kuinka paljon joudut esim muokkaa kuvii ( ja mite oot ne oppinu)? Käytät aika paljon esim Nickii, joka ottaa sun kuvat, nii maksatko hänelle ’palkkaa’? Ilmasta se tuskin on, ku on ammattilainen kyseessä. Ymmärrän jos et halua tarkkojatietoja antaa, mutta vähän edes suuntaa antavia.
  Ihanaa viikkoa! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Ihana kuulla, kiitos tosi paljon <3 Ja kiitos kysymyksistäsi liittyen bloggamis-videoon! Pidän nämä mielessä 🙂 Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Vastaa
 2. Katariina 16.10.2016

  Olipas kiva kurkistus taas päivääsi ja ehdottomasti kiinnostaisi kanssa video joka keskittyy enemmän ”työ-minääsi”. 🙂 Yksi kysymys on herännyt viime aikaisista päivityksistäsi; miten mahdollistat noin monet menot ilman parin kk ikäistä Lucasta.? Itselläni ei ole vielä lapsia, joten ehkä olen väärässä kun olen ajatellut sen ikäisen sitovan aika paljon kotiin mm imetyksen yms takia..

  Vastaa
  • Anna 17.10.2016

   Mietin myös samaa! Luulin, että tämä video keskittyisi juurikin Lucaksen kanssa vietettyyn aikaan? Etkö niin luvannut jossakin postauksessa? Tämä video ei anna todellista kuvaa pikkuvauvan kanssa vietettyä aikaa, olisin kaivannut enemmän sitä ”perusarkea”.

   Vastaa
   • Metti Forssell 17.10.2016

    En muistaakseni luvannut videota, joka käsittelisi ainoastaan mitä asioita teen päivisin Lucaksen kanssa. Vaikka gaaloihin emme joka ilta menekkään, muuten päivämme ovat pitkälti tuollaista mitä videolla nähtiin, eli ulkoilua, kaupungilla asioiden hoitamista, lounastamista… 🙂

    Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Moikka! Kiva kuulla 🙂 Lucas kulkee minulla mukana työjutuissa ja kaupungilla 95% ajasta. Häntä en vain ole kuvannut snäppiin tai muihin niin paljoa, vaikka hän yleensä mukana onkin. Jos joskus olen jossain ilman häntä, olen yleensä maksimissaan 1-2h pois ja silloinkin olen pumpannut rintamaitoa pakastimeen, että mieheni voi sen hänelle tarvittaessa antaa 🙂 Syksyisin on aina paljon erilaisia työjuttuja ja olen tosi kiitollinen, että olen pystynyt niitä hoitamaan pikkuvauva-arjen ohella! Isoin kiitos tästä kuuluu rakkaalle miehelleni, joka hienosti hoitaa pikkuisiamme. Toki aina minun poissaolo lasten luota vaatii suunnittelua ja organisointia, mutta on ehdottomasti mahdollista! Kaikki on vain itsestä kiinni 🙂 Ihanaa syksyn jatkoa <3

   Vastaa
   • Jennifer 17.10.2016

    Minuakin jäi mietityttämään tämä sinun vastaus. Eikös teidän gaalailu kestänyt ihan koko illan ja olitte vasta yötä vasten kotona? Oliko lapsilla hoitaja teillä kotona? Ilmeisesti teidän pikkumies ei siis harrasta imetysmaratoneja iltaisin 😀

    Vastaa
    • Metti Forssell 17.10.2016

     Saanko kysyä mikä sai sinut ajattelemaan että gaala kesti koko illan ja että olimme vasta yötä vasten kotona ? 🙂 Minua kun aina ihmetyttää ja tietysti harmittaa se kun ihmiset (en sano että sinä!) aina yleisesti haluavat saada mahdollisimman pahan kuvan siitä jos vanhemmat jättävät lapsiaan hoitoon. Vaikka todellisuudessa se on niin tärkeää joskus vanhempienkin saada omaa ja kahdenkeskeistä aikaa. Sen jälkeen jaksaa taas paljon paremmin sitä lapsiarkea, joka ei todellakaan aina ole helppoa! 🙂

     Mutta tarkennetaan nyt vielä vähän videossa nähdyn päivän kulkua. Elikkäs poikani oli mukanani ihan koko päivän (myös kaupungilla ja Sandin pressitilaisuudessa) ja istui sitterissä vieressäni lattialla koko sen ajan kun meikkaaja oli meillä (lukuunottamatta silloin kun hän oli rinnallani syömässä). Minun äitini ja isäni tulivat molemmat hoitamaan lapsiamme kun olimme mieheni kanssa n. klo19-22 poissa kotoa. Pumppaan päivittäin rintamaitoa pakastimeen, että poikani saa minun rintamaitoani myös silloin kun itse en ole sitä antamassa (esimerkiksi joskus yöllä mieheni voi antaa yhden syötön, että minä saan nukuttua hieman pidemmän pätkän) 🙂

     Toivottavasti tämä tarkensi vähän asiaa 🙂 En koe, että olisin huonompi äiti jos jätän vauvani hetkeksi (ja nyt puhutaan oikeasti muutamista tunneista!!) hoitoon. Ja hoitoon minun tapauksessa tarkoittaa joko isälle tai isovanhemmille eli minun lisäksi vauvan läheisimmille henkilöille <3

     Vastaa
     • Anna 17.10.2016

      Metti hoidat lapsiasi hienosti!
      Kun omat lapseni olivat vauvoja, asuimme ulkomailla ja miehelläni oli sellainen työ, jossa meidän piti edustaa tiuhaan, välillä monena iltana viikossa. (Vastapainoksi pystyin työskentelemään kotoa käsin, eli saatoin pitää lapset 3-vuotiaaksi kotona.) Ihan samat systeemit meillä, rintapumppu ja luottohoitaja tai joskus omat vanhemmat kylässä hoitamassa – siten kykenin jatkamaan imetystä yli vuoden kummankin kanssa ja joskus reissaamaankin. Lapset ovat nyt kouluiässä, tasapainoisia, sosiaalisia, monikielisiä, rakkaita ja läheisiä. Uskallan väittää että lapsen kehitykselle ei ole haitaksi että hänelle kehittyy useampia turvallisia kiintymyssuhteita!


   • Katariina 17.10.2016

    Kiitos vastauksesta ja olenpa taas itse viisaampi 🙂 ihanaa syksyn jaksoa ja seuraavaa videota odotellessa!

    Vastaa
    • Heidi 17.10.2016

     Kiitos Metti kun jaoit ajatuksiasi aiheesta. Osaat kyllä hyvin ilmaista itseäsi olematta epäkunnioittava ketään kohtaan. Olen saanut susta alusta asti erittäin fiksun kuvan ja pysyn edelleen kannassani! Jatka samaan malliin ja ole upea ihana itsesi <3 Itse kolmen lapsen äitinä olen aina ottanut itselleni omaa aikaa useammin kuin kehtaan myöntääkään, mutta se on toiminut meidän perheelle aina. Koen, että jaksan olla parempi äiti lapsilleni kun minäkin saan tasaisin väliajoin hoitaa itseäni ja mieltäni.

     Ihanaa syksyä koko teidän perheelle! Kiitos tästä kauniista blogista, ilo seurata!

     Vastaa
 3. Maire 16.10.2016

  Tykkäsin kovasti, näitä lisää!!! 😀
  Imetätkö muuten vielä Lukasta?

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Kiitos paljon Maire! 🙂 Kyllä, Lucas on täysimetyksellä 🙂

   Vastaa
 4. noora 16.10.2016

  Sitten kun ehdit kuvailla työpäivästäsi videota, niin kiinnostaisi tietää otatko sinäkin kerralla useammat asukuvat ja miten se käytännössä onnistuu (eli ravaatko edes-takas kotona eri asujen välissä vai kannatko kaikkia asuja mukana) ja paljonko aikaa siihen kuluu? 🙂 Sun videoita on kiva katsoa kun niistä huomaa kuinka aito olet

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Ihana kuulla Noora ja kiitos kommenteistasi liittyen tulevaan bloggausaiheeseen videoon! Ihanaa viikkoa sinulle <3

   Vastaa
 5. Roosa 16.10.2016

  Joo ehdottomasti ois kiva kuulla lisää! <3
  Niinku tossa aikasemmin jotkut jo mainitsi, niin maksatko palkkaa kuvaajallesi vai oletteko ystäviä tms? Miten oot hänet löytänyt, onko vaikea sopia kuvaus? Ja just toi, että kuvaatko yhden asun kerrallaan vai useamman? Ja ois kiva kuulla myös sun kuvanmuokkauksesta, jos haluat tehdä vaikka jonkun "näin muokkaan kuvani"-postauksen 🙂

  Vastaa
  • Roosa 16.10.2016

   Ja pakko kommentoida vielä; oot vaan niin ihana! Niin kaunis ja upea ilmestys, mutta silti vaikka oot nuori niin tosi sydämellisen olonen ja jalat maassa! <3 Älä koskaan lopeta bloggaamista!! 🙂

   Vastaa
   • Metti Forssell 17.10.2016

    Kiitos niin paljon Roosa ihanista sanoistasi <3 Ne merkitsevät minulle niin paljon!! Isoin kiitos sinulle kun seuraat blogiani ja kommentoit tänne, ihan mahtavaa! <3

    Vastaa
 6. Petra 16.10.2016

  Vitsi miten ihana video! Voisin kattoo näitä vaikka joka päivä! 😀 Ihan mieletöntä, että jaksat panostaa blogiisi näin paljon pikkuvauva-arjen keskellä. Iso respect, oot paras <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Haha, ihana kuulla, kiitos!!! <3 Kiitos sinulle kun seuraat <3

   Vastaa
 7. Oona 16.10.2016

  ”Työ-video” on hyvä idea! Usein oletetaan, että blogaajat vain napsivat kuvat kivoissa paikoissa, ostelevat uusia vaatteita ja meikkejä ja sitten kirjoittavat pikaisesti postauksen. Useimpien mukaan blogaajan työpäivä ei voi kestää 8 tuntia.
  Blogaaja tarvitsee paljon teknisiä taitoja mikä monelle on ihan uusi juttu. Monelle blogi on työtä ja siinä halutaan menestyä ihan kuin missä tahansa työssä:)

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Kiitos kommentistasi! Se on juuri niin kuin sanoit, eli monilla on hyvin väärä kuva siitä millaista tämä ammattibloggaajan työ oikeastaan on. Sen vuoksi olisi hauska tehdä aiheesta video ja kertoa/näyttää minkälaista tämä työ oikeasti on 🙂 Toivottavasti pääsen tämän toteuttamaan! Ihanaa viikkoa sinulle <3

   Vastaa
 8. Johanna 16.10.2016

  Tosi kiva video! Olet yksi lempibloggaajistani ja sua on tosi mielenkiintoista seurata. Seuraavaa videota odotellessa 😉

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Ihana kuulla Johanna! Kiitos kun seuraat blogiani, arvostan sitä todella <3

   Vastaa
 9. Jutta 16.10.2016

  Ihanan rento ja huoleton video! Jäinkin katsomaan sun muita videoita ja mieleeni tulikin kysyä miten paljon tyttärenne puhuu ruotsia kotona? Jostain syystä aina kiinnostaa, kun perheessä puhutaan useampaa kieltä. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Kiitos Jutta! 🙂 Tyttäremme puhuu sekä ruotsia että suomea. Minulle suomea ja miehelleni ruotsia. Tällä hetkellä aavistuksen paremmin ruotsia ja uskon, että ruotsinkielisellä päiväkodilla on tähän suuri vaikutus. Mutta eiköhän tuo kielitaito tässä tasaannu ajan mittaan 🙂

   Vastaa
 10. Anna 17.10.2016

  Ihana blogi ja nää videot on tosi kivoja 🙂 mitä sä muuten teit lukion jälkeen?

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Kiitos Anna <3 Olin lukion jälkeen au-pairina Saksassa ja tein hetken töitä ennen kun aloin opiskelemaan!

   Vastaa
 11. Niina 17.10.2016

  Ihanaa että vauvasi on tyytyväinen ja helppo. Omat poikani on 3v ja toinen 7kk. Molemmat ovat olleet maailman kiltimpiä lapsia. Vastasyntyneestä lähtien nukkuneet yöt läpi ja päivällä yhtä aurinkoa! Ihanaa että saat mieheltäsi paljon tukea lastenhoidossa.
  Gaala-asusi oli täysi kymppi! Tai oikeastaan ihan huikea! Haluaisinkin kysyä mistä olet videolla näkyneen takin ja mekon ostanut <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.10.2016

   Voi että miten ihanaa <3 Olet kyllä onnekas! Minäkin olen niin kiitollinen siitä, että tämä meidän poika on niin perustyytyväinen tapaus <3 Kuitenkin yksi asia mikä yllätti minut ihan täysin poikani kanssa on hänen syöminen. Tai lähinnä se määrä!! 😀 Tuntuu, että en muuta päivisin kerkeä tekemäänkään kuin imettämään tai pumppaamaan 😀 Tyttäremme oli nimittäin aivan erilainen tämän syömisen(kin) suhteen… Mutta ainakin meidän kaveripiirissä tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että poikavauvat ovat hirmu kovia syömään ja tytöille riittää vähäisempikin määrä.

   Vastaa
 12. Kiva video! 🙂 Ajattelin jossain vaiheessa tehdä itse samanlaisen, kun näitä muidenkin on niin hauska katsoa. <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.10.2016

   Kiitos! Joo ehdottomasti kannattaa 🙂 Itse olen usein kovin ”tyytymätön” videoihini ja löydän miljoona syytä miksi EI julkaista videota, mutta tekemällä oppii ja on kiva kun on parannettavan varaa 😉

   Vastaa
 13. XX 17.10.2016

  Tosi kiva video, ehdottomasti lisää näitä! Tällaiset arkiset videot on tosi kivoja ja tykkään ainakin itse katsella näitä (ulkomaalaisilta) bloggajilta ja vloggaajilta 🙂 mua kiinnostaisi työhösi liittyen se, että tuijotteleeko ihmiset usein jos kuvaatte jossain julkisella paikalla asukuvia ja jos tuijottaa niin ujostuttaako tai tuntuuko se epämukavalle susta?

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.10.2016

   Kiitos, tosi kiva kuulla 🙂 Videoita on aina kiva tehdä vaikka niissä paljon enemmän hommaa onkin. Kyllä – ihmisiä kiinnostaa aina kun kuvaukset on menossa! Alussa minua vähän jännitti keikistellä keskellä katua ihmisten ympäröimänä ottaa asukuvia, mutta siihen on ajan myötä tottunut. Nyt ei enää jännitä ollenkaan 😀 tästäkin aiheesta voin kertoa sitten videolla enemmän 🙂

   Vastaa
 14. Jenna 17.10.2016

  Hei,
  Ihana video. Pidän näistä kovasti ja ihana päästä kurkistamaan arkeesi. Mielestäni on hienoa, että pääsette miehesi kanssa välillä tuulettumaan ulos ja viettämään kahdenkeskeistä aikaa.

  Iltoja,

  Jenna

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.10.2016

   Kiitos Jenna! Mukava kuulla <3

   Vastaa
 15. Katja 18.10.2016

  Kannattaisi keskittyä ajamiseen eikä kameraan, niin paljon pahaa voi tapahtua sekunnissa. Tosi kiva video muuten!

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.10.2016

   Ihan totta! Liikenteessä täytyy aina olla tarkkana! Tässä kuitenkin mieheni kuvasi ja minulla molemmat kädet visusti ratissa niin kuin kuuluukin 🙂

   Vastaa
 16. Anna 19.10.2016

  Hauska nähdä arkeasi kauniiden muotikuviesi lisäksi. Erityisesti pidin videoidesi rennosta otteesta ja siitä, että myös läheisesi esiintyivät mukana. Katsoisin mielelläni näitä lisääkin!

  Vastaa
 17. Varpu 20.10.2016

  Oletko saanut osaksesi arvostelua siitä, että tyttäresi on tarhassa vaikka olet itse kotona vauvan kanssa? Tämä aihehan on ollut julkisuudessa nyt paljon esillä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.10.2016

   En ole saanut koskaan. Minä kun kuitenkin työskelentelen ja opiskelen tässä samalla kun olen vauvan kanssa kotona, en pystyisi millään viihdyttää siinä samalla vielä touhukasta pikku lasta. Onneksi tyttäremme viihtyy todella hyvin päiväkodissa, jossa hän pääsee leikkimään ja puuhastelemaan kaikkea mukavaa päivästä toiseen 🙂

   Vastaa
 18. Tanja 21.10.2016

  Ihana video! Olet aina niin positiivinen, vaikka varmasti pikkulapsiarki tuntuu välillä.. Ja ihan ehdottomasti vanhemmat ovat ansainneet aina silloin tällöin pienen hetken yhteistä aikaa ihan kahdestaan.. En itsekään ymmärrä sitä negatiivista ajattelutapaa, mikä joillakin tästä asiasta on. Ajattelen juuri noin kuin sinä, että siitä saa ihan valtavasti energiaa jaksaa taas sitä lapsiperhearkea.:) Meillä ensimmäisen lapsen vauva-arki oli juurikin haastavaa ja tuntui, että moni asia vaati ihan valtavasti ponnisteluja, joten ihana kuulla, että toinen lapsi voi olla ensimmäistä helpompi tapaus. Meille tulossa keväällä nimittäin toinen pienokainen.<3 Mukavaa syksyä Metti sinulle ja perheellesi!

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.10.2016

   Kiitos paljon, kiva kuulla, että pidit videosta! 🙂 Äitinä voit samaistua ja tiedät juuri hyvin kuinka tärkeitä ne omat ja puolison kanssa kahdestaan vietetyt hetket ovat siellä lapsiarjen keskellä <3 Paljon paljon onnea uudesta tulokkaasta ja tsemppiä raskauteesi <3

   Vastaa