10 MUST HAVE FASHION PIECES FOR SUMMER

1. Mokka

70-luvun inspiroima mokkanahka on ollut pinnalla jo monen sesongin ajan eikä sen voittokululle näy loppua. Kaikki mokkavaatteet ja -asusteet ovat erittäin muodissa vielä tänäkin kesänä. Omaa silmääni miellyttävät eniten eri ruskean- ja beigen sävyt.

 

2. Bomber

Sporttinen vaatetus ei enää kuulu ainoastaan treenaamiseen tai juoksupoluille vaan yhä enemmän sporttisia vaatteita yhdistetään klassisiin vaatteisiin arkipukeutumisessa. Sporttisuus kokonaisuudessaan onkin nopeasti kasvava trendi ja sitä näkee katukuvassa yhä useammin. Sporttinen pilottitakki, eli bomber, onkin yksi tämän kesän trendikkäimmistä valinnoista. Bombertakit ovat itse asiassa olleet jo vuosikymmenten ajan enemmän tai vähemmän muodissa, mutta nyt vahvemmin kuin koskaan. Bombertakin voi yhdistää särmikkäästi esimerkiksi mekon kanssa, luoden rennon mutta muodikkaan asukokonaisuuden. Myös kuviollinen bombertakki on piristävä valinta kesään.

 

3. Off-The-Shoulder

Jos saisin hankkia vain yhden trendivaatteen kesäksi olisi sen pakko olla olkapäät paljastava, ”off the shoulder” –siluetti. Kevään 2016 muotilavoilla nähtiin valtavasti erilaisia off the shoulder -mallisia toppeja sekä mekkoja. Malli sopii mainiosti moneen eri tyyliin, niin klassiseen, romanttiseen kuin boheemiinkin. Olkapäät paljastava malli on seksikäs olematta kuitenkaan liian antava. Kerrassaan hurmaava malli, suosittelen rohkeasti kokeilemaan!

4. Pitsi

Joka kesä ostoslistallani on ainakin yksi uusi valkoinen pitsitoppi tai -mekko kesää varten. Valkoinen pitsi on ajaton ja aina niin kaunis ja raikas valinta kesään. Pitsi on kaunis ihan itsessäänkin, mutta näyttää syötävän hyvältä yhdistettynä esimerkiksi farkun, mustan nahan tai mokan kanssa!

 

5. Pyöreät aurinkolasit

Olen aurinkolasien suuri fani. Mielestäni kauniit aurinkolasit ovat hyvin tärkeä asuste naisella siinä missä käsilaukkukin. Aurinkolasit viimeistelevät asukokonaisuuden luoden yleisilmeestä esimerkiksi klassisen, hienostuneen, modernin tai rennon riippuen valitsemistasi aurinkolaseista. Tämän kesän trendikkäimmät aurinkolasit ovat kuitenkin pyöreät! Pyöreät lasit tuovat asuun kivaa leikkisyyttä sekä rentoa särmää.

 

6. Silkkimekot & Topit

Silkkiset yöpaidat ja pyjamat eivät ilmeisesti enää kuulu vain makuuhuoneeseen vaan nyt ne päällä voi lähteä vaikka kaupungille ostoksille. Trendikkäitä valintoja ovat esimerkiksi yöpaitoja muistuttavat, neutraalisävyiset ja mustat silkkimekot ja topit. On myös erittäin trendikästä pukea silkkitoppi esimerkiksi t-paidan päälle.

7. Raidat

Tänä kesänä yksi ehdoton must-have hankinta ovat sinivalkoraidalliset topit ja mekot. Klassinen, vaakaraitainen seiloriraita saa väistyä ja tilalle trenditietoinen valitsee nyt ohuempaa vaaleansinivalkoista raitaa. Esimerkiksi ohuen puuvillapaidan kanssa voi kivasti yhdistää väljät housut tai vaaleat farkut saaden aikaan rennon mutta samalla tyylikkään kesäasun.

8. Sirot kaulakorut sekä chokerit

Kaulanympäri tiukasti kietoutuvat, niin sanotut choker-kaulakorut ovat nyt muotikansan suuressa suosiossa. Pieni koru, mutta erittäin suuri huomio! Sitä vastoin, toinen vahva kaulakorutrendi tänä kesänä ovat hyvin ohuet ja sirot kaulakorut. Voit sekoitella lyhyitä ja pitkiä ketjuja keskenään, jos haluat hieman enemmän näyttävyyttä.

9. Girlfriend farkut

On ihanaa huomata, miten erilaiset farkkutrendit nostavat päätään aina keväisin. Milloin on kokofarkkua, milloin leveälahkeisia malleja tai vaikkapa farkkukankaisia asusteita. Itselleni ainakin yksi varma keväänmerkki on ensimmäisten vaaleiden farkkujen hankkiminen. Tänä kesänä muodikkain malli on nimeltään “girlfriend”. Girlfriend –malli on naisellisempi versio supersuositusta boyfriend -mallista. Girlfriendfarkuissa on boyfriendeihin verrattuna aavistuksen klassisempi malli – korkea ja tiukempi vyötärö sekä suora kapeneva lahje. Tämä malli on ainakin omaan silmääni imartelevampi sekä tuo paremmin esille kantajansa muodot. Malli onkin hyvä sekoitus boyfriendiä sekä iki-suosikki skinny-mallia.

 

10. Slippers

Helposti jalkaan ja menoksi! Ei ihan aamutossut kuitenkaan, mutta melkein! Malliltaanhan nämä kengät ovat lähes samanlaiset kuin pehmeät aamutohvelisi, mutta materiaalina toimii paremmin perinteisempi jalkinemateriaali kuten nahka tai mokka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

  1. Noora 11.05.2016

    Toivottavasti esittelet heti girlfriend farkut blogissasi, kun löydät täydelliset sellaiset 😀 Tuntuu jotenkin ihan mahdottomalta löytää ne juuri oikeat. Näistä kuvista nuo reivityt lahkeet ovat leveydeltään juuri täydelliset, mutta hirmu vaikea on (ainakaan Suomesta) löytää tuollaisia!

    Vastaa
    • Metti Forssell 12.05.2016

      No arvaa vain kuinka olen sellaisia himoinnut, mutta kauppoihin ovat kuitenkin aina jääneet. Malli ei nimittäin todellakaan sovi raskaanaolevalle, sillä farkkujen vyötärö on yleensä hieman korkeampi ja kapea… Ensi vuonna sitten! 🙂

      Vastaa
  2. Saana 11.05.2016

    Ah vitsit mä rakastan tota off-the-shoulder trendiä!! Oon jo ostannu pari uutta paitaa, mutta en oo oikeen osannu käyttää niitä kuitenkaan, tulee jotenkin liian paljas olo :p

    Vastaa
    • Metti Forssell 12.05.2016

      Se on ihana, munkin lemppari <3 Eiköhän se paljas ole hälvene lämpötilojen noustessa. Kun alkaa näkemään ihmisiä pelkissä topeissa ja shortseissa, niin silloin viimeistään vetäiset uuden off-the-shoulder paidan päällesi 😉 Mukavaa kesää sinne!

      Vastaa
  3. Janina 15.05.2016

    Tämän kesän muoti on niiiin mun mieleen! Hymyn pisti myös huulille, että multa löytyy jo melkein kaikki tältä listalta 😉 choker ja slipperit puuttuvat ja lista on täydellinen! Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista 🙂 <3

    Vastaa
    • Metti Forssell 15.05.2016

      Kiitos sinulle kun seuraat <3 Täytyy kyllä sanoa, että tämän kesän muoti on myös erittäin paljon omaan makuuni. Ei paljon ole sellaisia juttuja, jotka saisivat itselläni "en ikinä pukisi päälle" -reaktion 😀 Ihanaa ja aurinkoista kesää sinulle!

      Vastaa