6 + 1 LUPAUSTA UUDELLE VUODELLE

Photos: Hanna Väyrynen

Zara Coat

Maje Knit

Zara Skirt

Louis Vuitton Bag

Maje Shoes

 

1. Vähemmän aikaa puhelin kädessä

Tiedän, että lähimmäiseni huutavat hurraaaaa tämän lupauksen nähdessään 😀 Nimittäin bloggaamisen myötä puhelimella vietetty aika & sometus ovat lisääntyneet valtavasti. Tykkään päivittää sosiaalista mediaa ahkerasti, mutta vielä tärkeämpää on olla läsnä hetkessä ja antaa huomiota ja aikaa ympärillä oleville ihmisille.

2. Parempi organisointi työn ja perheen välillä

Jokainen vanhempi yrittää varmasti tehdä montaa asiaa samaan aikaan, jotta saisi enemmän asioita tehtyä lyhyessä ajassa. Minäkin yritän multitaskata ja esimerkiksi hoitaa työjuttuja koneella samalla kun vietän aikaa lasteni kanssa. Tästä ei kuitenkaan tule yhtään mitään, sillä silloin en pysty olla 100% läsnä lapsilleni ja työskentelyni on kaukana tehokkaasta. Siispä lupaukseni uudelle vuodelle on, että töitä tehdessäni keskityn tehokkaaseen työskentelyyn ilman lapsia ja kun olen lapsieni kanssa pidän puhelimet ja läppärit kiinni ja keskityn vain ja ainoastaan lapsiini.

3. En myöhästy

Paremmasta organisoinnista puheenollen… Yritän todella petrata etten myöhästyisi sovituista tapaamisista. Olen tarkka työn puolesta sovittujen tapaamisten kanssa, mutta perheen ja ystävien kesken sovitut kellonajat ovat minulle usein häilyvä käsite. Minut tunnetaankin siitä, että olen lähes poikkeuksetta 15 minuuttia myöhässä… Not good ja tähän tulee nyt muutos!

4. Enemmän urheilujuttuja blogiin

Urheilujuttuja minulta pyydetään jatkuvasti blogiin, joten yritän nyt tsempata sporttijuttujen kanssa! Haluan muutenkin tulevan vuoden aikana tuoda hieman enemmän vaihtelevuutta blogini postausten aiheisiin. Vaikka muoti jatkaakin edelleen vahvimpana aiheena blogissani, haluaisin sen ohella kirjoittaa enemmän postauksia myös urheilusta, liikunnasta ja hyvinvoinnista. Nämäkin aiheet ovat lähellä sydäntäni, joten juttua riittää.

5. Punaisen lihan jättäminen pois ruokavaliosta

Olen miettinyt pitkään ja nyt vihdoin ja viimein päätin kokeilla punaisen lihan poisjättämistä ruokavaliostani. En halua siirtyä kokonaan kasvisruokavalioon, sillä syön paljon kanaa ja kalaa, mutta punaisen lihan voin jättää pois. En syö tälläkään hetkellä paljon punaista lihaa, mutta haluan testata minkälainen vaikutus sen vähäisenkin määrän poisjättämisellä olisi. En ole ehdoton itselleni tämän lupauksen kanssa ja jos tuntuu siltä, että tarvitsen lihan takaisin ruokavaliooni, niin sen sitten teen. Mutta kokeillaan!

6. Nopeampi reagointi puheluihin, tekstiviesteihin ja sähköposteihin

Kaikki, jotka tuntevat minut hieman paremmin tietävät, että minä a) en lähes koskaan vastaa heti puhelimeen/minua on vaikea saada kiinni ja b) tekstiviesteihin vastaaminen kestää helposti monta tuntia (jopa päivän!). Tiedän, ettei kenenkään tarvitse olla tavoitettavissa 24/7, mutta tiedän myös, että nopeampi reagointi puheluihin ja viesteihin olisi suotavaa ja kohteliasta. Tiedän kuinka itseänikin ärsyttää jos en saa vastausta viestiini. Tarkoitukseni ei ole missään nimessä olla töykeä, joten puolustuksen sananen; omalla kohdalla vastaamatta jättäminen liittyy yleensä siihen, että olen juuri sillä hetkellä tekemässä jotain asiaa (yleensä lasten kanssa) ja sitten vapaan hetken tullen olen unohtanut, että oli viesti johon piti vastata… No oli miten oli, tässä petraan varmasti!! I promise!

+1. Kiitoksen sanominen useammin

Minulla on valtava määrä upeita ihmisiä ympärillä, jotka auttavat minua niin arjessa perheen kanssa, työssä kuin koulussakin. Kiitoksen sanominen ja sen osoittaminen on tärkeää. Vuonna 2017 haluankin osoittaa kiitollisuuteni kaikille ihanille ihmisille ympärilläni vielä entistä paremmin <3

Olisi mukavaa kuulla minkälaisia uudenvuoden lupauksia te teitte tänä vuonna?

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Eerin 06.01.2017

  Kohdat 3 ja 6 ovat kuin itseni kirjoittamia 😀 Päätinkin nyt postauksesi luettua, että mäkin petraan näissä ens vuonna! Itselläni saattaa mennä ei-akuutteihin viestihin jopa päiviä vastata, ja se nyt vaan on jo noloa..

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.01.2017

   Niimpä! Aina itsellänikin varsinkin nuo ei-akuutit viestit jäävät… Mutta tässä on nyt kyllä pakko petrata 😀

   Vastaa
 2. Janem 06.01.2017

  Tottakai aina voi yrittää olla entistä parempi ihminen. Siinä vaiheessa kun haluat olla paras työssäsi, hyvä vaimo ja ennenkaikkea kahden pienen lapsen äiti niin on ymmärrettävää että aina ei kerkeä esimerkiksi vastaamaan viesteihin. Tai ylipäätään organisoimaan kaikkea. Aivan ihanaa uutta vuotta koko perheelle ja muista raivata aikaa myös itsellesi:)❤️

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.01.2017

   Kiitos paljon Janem!! Tottahan se on, että aina ensin hoidetaan ne kaikista kiireisimmät ja tärkeimmät jutut, mutta silti pikkujutuissakin täytyy nyt yrittää petrata! 😀 Ja kiitos – oman ajan ottaminen on todella tärkeää oman hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta <3 Ihanaa uutta vuotta myös sinulle 🙂

   Vastaa
 3. Sssss 06.01.2017

  Mun silmissä uudenvuodenlupaukset on vähän sellaisia et niistä pidetään tovi kiinni ja sit palataan vanhoihin tapoihin. Tästä syystä en tee varsinaisesti kyseisiä lupauksia, vaan ennemmin lähinnä pohdin asioita, joita haluaisin elämässäni parantaa tai joihin haluaisin vaikuttaa parhaani mukaan. Tänä vuonna pohdintani koskee ihmissuhteita. Haluan pitää huolta niistä hyvistä ja toimivista ja päästää irti niistä huonoista. Haluan viettää aikaa niiden seurassa, joiden kanssa oikeasti viihdyn. Tarkoitukseni ei missään nimessä ole hävittää ketään kokonaan elämästäni, mutta jos yhteydenpito lähinnä ärsyttää, ei mielestäni ole kenenkään kannalta mielekästä roikkua tällaisissa porukoissa. Onneksi tällaisia on hyvin vähän, mutta kun on nähnyt läheltä mitä toimimattomat ihmissuhteet saavat aikaan, ei sellaista halua omalle kohdalleen. Aitoa ystävyyttä oppii arvostamaan aivan uudella tavalla. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.01.2017

   Niin, uusivuosi on monille mahdollisuus aloittaa ”puhtaalta pöydältä”, jättää viime vuoteen vanhat huonot tavat ja keskittyä tekemään asiat paremmin seuraavana vuonna. Jotkut pitävät lupauksistaan lujasti kiinni kun toiset taas palaavat vanhoihin tapoihin nopeammin. Mutta pääasia on kai kuitenkin että yritetään tsempata ja olla parempi versio itsestämme ainakin jonkin aikaa? 🙂
   Tuo sinun pohdintasi on todella hyvä – itsekin olen tehnyt samaa. Itsensä puoleen kannattaa vetää ihmisiä, joilta saa paljon positiivista energiaa ja joiden seurassa viihtyy. Siitä saa jaksamista ja hyvää energiaa omaan arkeen<3 Ihanaa uutta vuotta sinulle!

   Vastaa
 4. Mikaela 06.01.2017

  Erittäin hyviä lupauksia sulla, etenkin ykkönen! Itse aion kiinnittää huomiota samaan asiaan. Läsnäoloa ei voi tarpeeksi korostaa tässä kiireiden täyttämässä ajassa. On surullista katsoa pieniä lapsia, jotka ovat tottuneet siihen, että vanhemmat ovat mieluummin läsnä kännyköilleen kuin lapsilleen. Tästä lapsi oppii olemaan seuraavalla kerralla avaamatta suutaan, koska vanhempi ei ole tavoitettavissa.
  Toinen lupaukseni/tavoitteeni on armollisuus itseäni kohtaan. Luin kerran hyvän ajatuksen siitä, kuinka ihminen puhuu elämänsä aikana eniten itsensä kanssa. Siksi itselle pitäisi oppia puhumaan kauniisti. Usein sitä vain haukkuu itseään, vaikka on kuinka yrittänyt parhaansa.
  Ihanaa uutta vuotta sinulle Metti! <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.01.2017

   Kiitos kommentistasi Mikaela! Se on juuri niin – läsnäoloa ei voi tarpeeksi korostaa, se on niin tärkeää! Eikä ainoastaan lapsillemme vaan myös muille aikuisille ja kaikille ympärillä oleville ihmisille 🙂
   Myöskin tuo toinen lupauksesi on todella hieno! Varmasti monilla on tapana enemmän haukkua ja kritisoida itseään kuin kehua ja rohkaista! Ottakaamme tästä kaikki vinkkiä ja kehutaan itseämme ja toisiamme enemmen ja useammin <3 Ihanaa uutta vuotta myös sinulle <3

   Vastaa
 5. Josefiina 07.01.2017

  Heippa Metti!
  Muistin että teillä on bugaboon tuplarattaat käytössä. Itse mietin hankkiakko vaiko eikö. Meillä vanhempi on 2v 7kk toisen lapsen synnyttyä ja metin onko hän jo liian vanha tupliin. Toisaalta lenkkeilen päivittäin pitkiä lenkkejä ja lapsi tottunut kulkemaan rattaissa. Kiinnostaa siis oletko ollut itse tyytyväinen että tuplat löytyy kotoa. Monet kai laittaa 3v:n jo kävelemään mutta sitten jäisi kyllä omat reippaat lenkit tekemättä. 😀 että tällaista pohdintaa!

  Vastaa
 6. Petra 07.01.2017

  Ajattelin uuden vuoden kunniaksi kokeilla sokeritonta kuukautta..nyt kun on joulun aikaan tullut syötyä suklaata ja herkkuja ihan urakalla, niin ajattelin kokeilla onnistunko ja pystynkö olemaan ilman sokeria..sallin vain hedelmät, sillä niissä on niin paljon vitamiineja..

  Ihanaa uutta vuotta koko perheelle ja kiitos upeasta blogista, jatka samaan malliin..

  Vastaa
 7. Hyviä lupauksia! Itse tein myöskin uuden vuoden lupauksen: tavoitteenani on olla epäitsekkäämpi. Blogin kautta helposti alkaa ajatukset pyöriä vain oman itsen ympärillä ja loppujen lopuksi onnellisuutemme koostuu enemmän siitä mitä annamme! Hyvää alkavaa vuotta teidän perheelle! <3

  Vastaa