Isoja uutisia ja isoja fiiliksiä

Jaon alkuviikosta meidän ihanat ilouutisemme – meille on tulossa perheenlisäystä tänä vuonna <3 Olemme aivan suunnattoman onnellisia uudesta tulokkaasta ja ihanaa, että voin jakaa tämän uutisen nyt myös teidän kanssanne. Sain teiltä valtavasti viestejä ja erilaisia kysymyksiä raskausuutisiin liittyen. Tuntuukin, että tämä viikko on mennyt ihan täydellisessä tunteiden myllerryksessä ja olen todella häkeltynyt kaikista ulkopuolelta tulleista viesteistä ja onnitteluista. Kiitos ihan jokaisesta niistä – ne lämmittivät mieltä todella paljon!

Ajattelin, että voisin vastata nyt heti tähän alkuun osaan teidän esittämistänne kysymyksistä. Toisiin kysymyksiin puolestaan kirjoittelen vähän pidemmin sitten tulevissa postauksissa. Esititte nimittäin sen verran hyviä ja laajoja kysymyksiä, että niistä riittää juttua ihan omiksi postauksiksi 🙂 Raskauteen liittyvistä aiheista pyydettiin nimenomaan blogipostauksia, joten tänä vuonna minun pitää ottaa ryhtiliike blogini päivittämisen suhteen. Voitte esittää lisää postaustoiveita myös kommenteissa.

Mutta nyt kysymysten pariin!

Miten olet voinut? Olen voinut uskomattoman hyvin koko alkuraskauden ajan. Arki kahden lapsen kanssa pyörii kiireisenä, joten olen äärimmäisen (!) kiitollinen, että alkuraskaus on sujunut suhteellisen helposti. Olen toki ollut paljon normaalia väsyneempi, mutta se on tietysti pientä siihen verrattuna, mitä (alku)raskaus voi pahimmillaan olla. Pienet vatsakivut ovat myös ajoittain hieman vaivanneet, mutta eipä juuri muuta. Välillä olen jopa ollut ihan huolissanikin siitä, että onhan vauvalla varmasti kaikki hyvin, kun en huomaa mitään selviä raskausoireita. Toki tilanne voi myöhemmässä vaiheessa raskautta muuttua, mutta ainakin toistaiseksi olen voinut todella hyvin.

Miten huomasit olevasi raskaana ja ehdittekö kauan odotella plussaa? Tätä kysyttiin paljon. Teitä kiinnosti myös kuulla, miten ylipäätään päädyimme haluamaan / yrittämään kolmatta lasta? Tästä aiheesta voisin kirjoittaa ihan oman postauksen, sillä mielelläni avaisin teille ajatuksiamme kolmannen lapsen hankintaan liittyen hieman syvemmin.

Odottelimme plussaa noin kolmen kuukauden ajan. Huomasin olevani raskaana vasta kun kuukautiseni olivat myöhässä. Tein raskaustestin jo heti kuukautisten poisjäämispäivästä seuraavana päivänä, sillä minulla oli työtapahtuma tulossa myöhemmin samana päivänä ja halusin varmistaa asian ennen tätä. Jos minulla ei olisi ollut työn puolesta ”pakotetta” tarkistaa asiaa, olisin varmasti odotellut vielä pidempään testin tekoa. Nyt myös jälkeenpäin mietittynä yksi ”enne” raskaudesta saattoi olla mitä kummallisemmat unet. Näen tavallisesti unia suhteellisen harvoin, mutta tuohon aikaan näin (kammottavia) unia aivan valtavasti – jopa monia eri unia saman yön aikana.

Miten kerroitte isosisaruksille ja miten he ottivat raskausuutisen vastaan? Kerroimme lapsillemme yhtenä kiireettömänä viikonloppuaamuna vähän ennen joulua. Halusimme heidän tietävän asiasta ennen muita sukulaisia, joille olimme päättäneet kertoa jouluna. Ostimme lapsille yhteisen joululahjan, jonka he saivat avata kertomisen yhteydessä. Paketista löytyi pehmoinen pupu, tutteja ja muita pieniä juttuja tulevalle vauvalle. Nämä asiat isosisarukset saavat antaa pikkuiselle sitten sairaalassa, kun tulevat ensimmäistä kertaa vauvaa katsomaan <3

Isosisarusten reaktio myös kiinnosti teitä kovasti! Lilia ja Lucas ottivat vauvauutisen todella hyvin vastaan. He ovat iloisia ja odottavat pikkuista jo kovasti. Esikoisemme on varsinkin erittäin innoissaan ja kiinnostunut vauvasta. Hän kyselee vauvoihin liittyvistä asioista päivittäin ja luettelee jo asioita, mitä aikoo tehdä vauvan kanssa. Esikoisemme on luonteeltaan hyvin täsmällinen ja huolehtiva ja huomaan hänestä jo nyt, miten tarkasti ja tunnollisesti hän valmistautuu vauvantuloon. Välillä minun on ollut jopa muistuteltava häntä siitä, että vastuu vauvasta on meillä vanhemmilla ja hänen ei missään tapauksessa ole pakko hoitaa pikkuista. Hän saa varmasti olla mukana ihan niin paljon kuin ikinä haluaa, mutta hänen ei tarvitse kantaa huolta vaipanvaihdoista, syötöistä tai ylipäätään mistään vauvanhoitoon liittyvästä. Pitkien keskustelujen jälkeen tuntui menevän perille 😀

 Lucas puolestaan on ylpeä siitä, että hänestä tulee ISOveli. Hän on aina ollut PIKKUveli ja perheen pienin, joten hän on innoissaan, kun hänestä tulee omien sanojensa mukaan ”oikeasti” iso. Tuntuu, että Lucas vielä unohtaa aika helposti, että olen raskaana. Ehkä hänelle konkretisoituu raskaus paremmin, sitten kun vatsani alkaa kasvamaan ja on selvästi näkyvillä päivästä toiseen.

Milloin on laskettu aika? Lopuksi kaikista kysytyin kysymys! Laskettua aikaa tai tarkkaa raskausviikkoa en vielä tässä vaiheessa kerro. Sen verran voin kuitenkin sanoa, että jos kaikki menee hyvin, meille syntyy kesävauva <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.