Jouluinen Tampere

*Kaupallinen yhteistyö Visit Tampere

Vierailimme perheeni kanssa viime kesänä Tampereella Visit Tampereen kutsumana ja ihastuimme kaupungin monipuoliseen tarjontaan sekä ihanaan tunnelmaan. Nyt, puoli vuotta myöhemmin, pääsimme jälleen koko perheen voimin vierailemaan Tampereella – tällä kertaa tutustumaan Tampereen joulutarjontaan ja aistimaan kaupungin maagista joulufiilistä!

Aloitimme päivämme tunnelmalliselta Tallipihalta. Miljöö kauniine puutaloineen ja suloisine puoteineen kätkee sisälleen jouluisen ostospaikan. Tallipihalta löytyy paljon erilaisia putiikkeja sekä vierailevia myyntikojuja, joissa kädentaitajat myyvät laadukkaita tuotteitaan ja ihania herkkujaan. Kävimme useassa eri putiikissa sekä muun muassa ihanassa suklaapuodissa, jonka valikoimasta löytyy valtava määrä erilaisia suklaaherkkuja. Ostimme tällä kertaa käsintehtyjä konvehteja sekä erilaisia maustettuja kahveja. Konvehdit pakataan kauniisiin rasioihin, jonka vuoksi ne sopivat hyvin lahjaksi tai vaikkapa kahvipöytään herkullisiksi jouluviemisiksi.

Tallipihan läheisyydessä sijaitsee Finlaysonin tehdasalue, jonne suuntasimme seuraavaksi.  Finlaysonin tehdasalueelta löytyy muun muassa kulttuuria, erilaisia näyttelyjä sekä monipuolisia liikkeitä ja palveluja. Meitä kiinnosti muun muassa Dot Design shop, joka on DesignOnTampere ry:n jouluinen designkauppa. Kauppa tarjoaa tamperelaista muotoilua, taidetta, joululahjoja ja elämyksiä. Samassa tilassa on nähtävillä upea PALMROTH – Matka designiin -näyttely.

Sekä Tallipihalle että Finlaysonin tehdasalueelle on vapaa sisäänpääsy!

Finlaysonin tehdasalueen jälkeen päätimme suunnata Tampereen Joulutorille. Kiertelimme Joulutoria ja sen pikkuisia kojuja kirpsakassa pakkassäässä pienen tovin, jonka jälkeen oli aika mennä hetkeksi lämmittelemään kuuman juoman ja ruoan äärelle. Meillä oli varattuna Joulutorilla sijaitsevasta Glögiravintolasta oma lämmitetty Taiga-iglu, joka sijaitsee Glögiravintolan edustalla (igluihin pitää tehdä varaus ennakkoon). Lämmitetyssä iglussa saimme rauhassa nauttia glögiä ja muuta pientä purtavaa oman porukan kesken. Lapsemme olivat innoissaan tästä pikkusesta iglusta joulutorin sydämessä – täällä oli kyllä aivan täydellinen joulutunnelma!

Koska olimme viettäneet koko aamupäivän ulkona, päätimme mennä hetkeksi Kauppakeskus Ratinaan lämmittelemään sekä samalla tekemään muutamia jouluostoksia. Kurkkaa ig-storyni puolelle, jossa esittelen tarkemmin, mitä joululahjoja löysin Ratinan valikoimasta!

Myöhäiselle lounaalle suuntasimme suloiseen kahvilaan nimeltä Valkoinen Puu. Tämän kahvilan erikoisuus on ehdottomasti herkullisuudestaan tunnetut kakut ja leivonnaiset. Tämän lisäksi valikoimasta löytyy myös suolaisia herkkuja, kuten paniineja sekä runsaita salaatteja. Kahvilassa herkullisten tarjoiltavien lisäksi valoisa skandinaavinen tunnelma ja ystävällinen palvelu!

Päivän viimeisenä vierailukohteena oli Koiraniemen Joulu, joka sijaitsee Särkänniemen yhteydessä. Särkänniemen Koiramäki on Mauri Kunnaksen rakastettujen tarinoiden pohjalta rakennettu teemapuisto, jossa satu ja todellisuus sekoittuvat mitä suloisimmalla tavalla. Koiramäki on rakennettu 1800-luvun tyyliin, joka on kuitenkin höystetty tämän päivän hauskuuksilla. Koiramäessä pääsee muun muassa askartelemaan, ihastelemaan eläimiä sekä osallistumaan puuhapajoihin, leikkeihin ja lauluihin. Koiramäeltä löytyy myös kahviloita sekä putiikkeja, joista tehdä monipuolisia jouluostoksia!

Koiramäki on auki viikonloppuisin 27.11.-27.12.

Kiitos Tampere – meillä oli ihana vierailu jälleen kerran! Tutustu lisää Tampereen laajaan ja monipuoliseen joulutarjontaan täältä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *