Huomioitavaa Dubaihin matkustaessa

Monet ovat lähestyneet minua instagrammissa yksityisviestein tiedustellen, minkälaisia matkustusrajoituksia reissumme aikana oli. Ajattelinkin siis koota teille yhteisvastauksen postauksen muodossa, jossa kerron hieman matkustusrajoitteista Dubaihin matkustettaessa. HUOM! On hyvä huomioida, että nämä rajoitukset ovat aina maakohtaisia sekä saattavat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Kannattaa siis aina tarkistaa kohdemaan koronarajoitukset ja tarvittavat toimenpiteet ennen matkalle lähtöä.

Ennen lähtöä

Dubaihin matkustaessa kaikilta yli 12-vuotiailta matkustajilta vaadittiin negatiivinen koronatestitulos, vaikka henkilö olisi tuplarokotettu. Pelkkä rokotetodistus ei siis riitä matkalle lähtiessä, vaan negatiivinen PCR-koronatestitulos vaaditaan. PCR-testin tulos saa olla korkeintaan 72h vanha lennolle lähtiessä.

Mitä dokumentteja pitää / on hyvä olla mukana?

 • Koronatodistus / EU Digital COVID Certificate
 • Negatiivinen koronatestitulos / Certificate of COVID-19 testing
 • Matkavakuutustodistus

Luin paljon aiheesta ja jokaisella sivulla oli vähän toisistaan poikkeavaa tietoa, joten päätin pelata varman päällä ja tulostaa kaikki mahdollisesti vaadittavat dokumentit. Yläpuolella listaamistani dokumenteista meiltä loppujen lopuksi kysyttiin vain tuota negatiivista koronatestitulosta koko reissumme aikana. Tämä dokumentti piti esittää sekä Suomen päässä lähtöselvityksen yhteydessä sekä Dubaissa lentokentällä ennen passintarkastusta. On hyvä huomioida, että kaikki dokumentit täytyy olla esittää englannin kielellä.

Mitä koronarajoituksia Dubaissa oli?

Dubaissa käytettiin maskia kaikissa yleisissä sisätiloissa, esimerkiksi hotelleissa (sisällä), kauppakeskuksissa, takseissa jne. Hotellilla hotellivieraat käyttivät maskia sisätiloissa (esimerkiksi aamupalaa haettaessa), mutta allasalueella ja hotellin yksityisellä rannalla hotellivieraat saivat olla ilman maskia. Hotellin henkilökunta käytti maskia sekä sisällä että ulkona.

Ravintoloihin, kahviloihin tai kauppakeskuksiin mentäessä ei tarvinnut esittää mitään todistuksia tai muita dokumentteja. Nämä on kuitenkin hyvä olla aina esimerkiksi puhelimessa, jos niitä jossain kysyttäisiin.

Paluu Suomeen

Suomeen matkustaessa ei tarvinnut olla tehtynä negatiivista koronatestitulosta, vaan riitti koronarokotustodistus. Meiltä tätä koronarokotustodistusta ei kysytty Dubaissa lähtöselvityksessä (tai muuallakaan Dubain päässä) vaan vasta Suomessa. Tosin kuulin, kun viereisellä tiskillä lähtöselvitysvirkailija pyysi matkustajia (jotka tulivat meidän kanssamme samalle lennolle) esittämään koronatodistuksen. Ehkä virkailijat Dubaissa saattavat tehdä tällaisia satunnaistarkastuksia, joten aina on hyvä olla dokumentit mukana.

Jäikö jokin asia askarruttamaan tai unohdinko mainita jotain tärkeää? Laita ihmeessä viestiä kommenttiboxin puolella 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 kommenttia

 1. Annina 22.11.2021

  Hei! Mitä tarkoitat että kysyttiin koronatodistusta ennen passin tarkistusta? Koronapassia siis vai neg.testitulosta?

  Vastaa
  • Metti 22.11.2021

   Kysyttiin tuota negatiivista koronatestitulosta! Hyvä huomio – selvennän sitä vielä tuohon tekstiin 🙂

   Vastaa
 2. SM 22.11.2021

  Myös kuume mitattiin meillä Dubaihin tullessa, olikohan lentokenttäjunaan menessä, jossa myös kysyttiin pcr-testitulosta.
  Myös yhteen ravintolaan mennessä mitattiin kuume.
  Olimme teidän lonanbe jälkeen Dubaissa.

  Vastaa
  • Metti 22.11.2021

   Kiitos tiedosta! Kuten kirjoitinkin tekstissä, että nämä ohjeistukset ja käytännöt saattavat muuttua nopeastikin ja niihin kannattaa varautua. Meidän matkasta on nyt puolitoista viikkoa ja selvästi jo nyt ovat siitäkin hieman muuttuneet. Meillä tosiaan Dubain päässä lentokentällä piti vain näyttää tuota kirjallista negatiivista koronatestitulosta.

   Vastaa
 3. Annina 22.11.2021

  Aivan, kiitos! Otettiinko Dubain päässä siis uusi koronatesti? Miten se maksettiin ym?

  Vastaa
  • Metti 22.11.2021

   Ei otettu uutta testiä, mutta me otimme testin niin, että saavuttaessa Dubaihin tuo 72h aikaraja ei ole vielä ylittynyt. Tämä koronatesti matkustusta varten maksetaan itse.

   Vastaa
 4. Susanna 22.11.2021

  Hei, lähdettäessä pois Dubaista tuliko olla negatiivinen testitulos ennen lentoa? Vai riittikö paluumatkaa varten siis vain koronarokotustodistus?

  Vastaa
  • Metti 23.11.2021

   Suomeen matkustaessa ei tarvinnut olla näyttää negatiivista testitulosta, vaan riitti koronarokotustodistus! 🙂

   Vastaa
 5. Johanna 23.11.2021

  Lokakuun alkupuolella Dubaissa oli maskipakko kaikissa julkisissa paikoissa myös ulkona, paitsi uima-altaalla, uimarannalla ja urheillessa. Sakko on huomattava, jos ei maskipakkoa noudata. Eli maskipakko oli myös ulkona, jollei asia ole muuttunut tämän jälkeen.

  Vastaa