Terveellinen ruoka Jyväbroiler uutuudella

Kaupallinen yhteistyö: Jyväbroiler

Olen pienestä pitäen tottunut maistuvaan ja terveellisen kotiruokaan. Vanhempani ovat opettaneet minulle laadukkaan ja terveellisen ruoan merkityksen oman kehityksen, hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Olen kiitollinen, että vanhempani ovat aina jaksaneet nähdä vaivaa laadukkaan kotiruoan eteen – ei ole sama millä vatsansa täyttää, vaan muun muassa kotimaisuus ja laadukkuus ovat olleet tärkeitä arvoja jokaisella aterialla.

Nyt itse, kahden pienen lapsen äitinä, painotan näitä ihan samoja arvoja joka päivä ruokaa valmistaessani. Haluan tarjota lapsilleni aina mahdollisimman ravinnerikasta, terveellistä ja laadukasta ruokaa, jotka on valmistettu vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista. Olinkin äärimmäisen iloinen, kun pääsin yhteistyön tiimoilta tutustumaan Jyväbroilerin Iso Suikale uutuusmakuun, tomaatti-persilja. Kyseessä on kauralla kasvanut suomalainen jyväbroiler, joka on paitsi maultaan, myös laadultaan äärimmäisen korkeatasoinen. Broileri on ehdottomasti yksi perheemme suosikki raaka-aineista ja nyt pääsenkin nyt jakamaan kanssanne terveellisen ja ihanan arkiruoan, joka maistuu varmasti koko perheelle!

Meillä ehdottoman tärkeää on, varsinkin arjessa, että ruoka valmistuu nopeasti. Vaikka ruoka-annos olisikin helppo valmistaa, ei se tarkoita, että mausta tai laadusta tarvitsisi tinkiä. Suosin jokaisella annoksella kasviksia ja tässä annoksessa kasvikset kypsennetään helposti ja vaivattomasti uunissa. Annokseen valikoitui tällä kertaa brokkolia, lehtikaalia, bimejä sekä ruusukaalia. Nämä voi kuitenkin helposti korvata sellaisilla kasviksilla tai juureksilla, mitä jääkaapissa on. Pyrin itse aina minimoimaan ruokahävikin, joten uunikasviksiksi päätyy milloin mitäkin jääkaapissa sattuu olemaan. Tärkeä osa tätä reseptiä on kuitenkin tuoreesta persiljasta tehty öljyinen ”marinadi”, jolla uunikasvikset maustetaan ennen kypsentämistä. Persiljamarinadi korostaa mukavasti Jyväbroilerin fileissä olevaa ihastuttavaa persiljan makua.

Aterian valmistus

Aloitetaan valmistamalla yrittinen öljyseos kasviksille. Sekoita morttelissa tuore valkosipuli ja persilja. Purista joukkoon sitruunamehua sekä lisää ripaus suolaa. Tarkista maku ja kaada sen jälkeen joukkoon reilumpi määrä (noin 1/2 – 1 dl) oliiviöljyä. Pilko kasvikset ja laita ne isoon kulhoon. Kaada päälle öljyinen persiljamarinadi. Sekoita huolellisesti, jonka jälkeen kaada maustetut kasvikset isoon uunivuokaan. Paista kasviksia 200 asteisessa uunissa, noin 15-20 minuutin ajan.

Kasvisten kypsyessä uunissa, laitetaan linssi-siemenseos kiehumaan sekä valmistetaan raikas jogurttikastike. Tykkään korvata perinteisen pastan, riisin tai perunan ajoittain jollain terveellisemmällä vaihtoehdolla. Joskus keitän linssejä, joskus papuja tai siemeniä, tai välillä käytän jotain valmista sekoitusta, josta löytyy kaikkia edellä mainittuja. Lastemme suosikkeja ovat linssit, joten useasti lisään linssejä eri aterioihin. Tällä kertaa minulla oli käytössä linssi-papusekoitus, jota laitan noin 2-3 dl kiehuvaan veteen noin 15 minuutin ajaksi.

Seuraavaksi valmistuu raikas jogurttikastike. Sekoita kulhossa kreikkalainen jogurtti ja murenna joukkoon puolikas paketti fetaa. Mausta sitruunanmehulla sekä valkoviinietikalla. Lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku! Lisää halutessasi myös jogurttikastikkeen joukkoon tuoretta persiljaa tai jotain muuta tuoretta yrttiä oman maun mukaan. Tätäkin jogurttikastiketta on helppo varioida omasta jääkaapista löytyvien raaka-aineiden mukaan. Jogurtin sijaan voi käyttää vaikka maustamatonta rahkaa tai creme fraichea. Tärkeintä olisi aina muistaa yrittää minimoida ruokahävikki. Ruokahävikin vähentäminen onkin yksi isoimmista ruokatrendeistä vuodelle 2021!

Viimeisenä valmistetaan annoksen tärkein osa, eli Jyväbroilerin fileet. Kysessä on siis täysin kotimainen ja lisäaineeton broileri ja siksi aivan loistava valinta. Tässä Jyväroilerin tomaatti-persilja uutuudessa on myös niin hyvä maku jo itsessään, että en mausta niitä enää erikseen millään. Kypsennän fileet vain öljyssä pannulla, jonka jälkeen annos on koontia vaille valmis.

Juuri ennen tarjoilua kokoan kaikki valmistamani raaka-aineet yhteen yhdeksi isoksi annokseksi. Kaikki raaka-aineet voisi tietysti tarjoilla myös erikseen, mutta mielestäni yksi iso annos on visuaalisesti kaunis ja sitä kautta tuo sellaista pientä arjen luksusta meidän perheen ruokapöytään. Koska kasvikset laitoin uuniin isossa tarjoiluun sopivassa uunivuoassa, siihen päälle voi helposti koota muutkin aineet. Eli uunikasvisten päälle sirottelen kypsennettyä linssi-papuseosta ja sen jälkeen nostelen päälle herkulliset tomaatti-persilja broilerifileet. Lopuksi lisään annoksen päälle vielä isolla lusikalla raikasta jogurttikastiketta sekä ripottelen tuoretta persiljaa. Valmista!

Annos ihastuttaa ennen kaikkea laadukkailla raaka-aineillaan sekä maukkaudellaan. Annoksen komponentit ovat myös helposti varioitavissa sen mukaan mitä milloinkin sattuu jääkapista löytymään. Suosittelen tutustumaan ihaniin Jyväbroilerin Iso suikaleihin sekä tähän herkulliseen tomaatti-persilja uutuusmakuun. Tuotetta on saatavilla muun muassa Prismoista kautta maan.

Aurinkoista ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

Photos: @seippi

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 kommenttia

 1. Ronja 21.02.2021

  Hei Metti! Kiitos tästä raikkaan ja herkullisen näköisestä reseptistä, laitetaan ehdottomasti meilläkin mieheni kanssa kokeiluun. On aina ihana saada uusia ruokaideoita, varsinkin näinä aikoina kun syödään kotona melkein kaikki ruuat… 🙂 Kiva kuulla että opetatte lapsille pienestä pitäen terveellisiä hyviä tapoja.

  Vastaa
  • Metti 25.02.2021

   Hei! Kiitos viestistä! 🙂 Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä. Meidän koko perheelle se ainakin maistuu – terveellistä ja keväisen raikasta 🙂

   Vastaa
 2. Sandra88 22.02.2021

  Mitä on bimit? 🙂 En ole koskaan kuullutkaan!

  Vastaa
  • Metti 25.02.2021

   Bimit ovat eräänlainen parsakaali 🙂

   Vastaa
 3. Virpi 26.02.2021

  Päätin tänään kokeilla tätä reseptiä. Katselin ostoksiani ruokapöydällä, harvoin on noin terveellisen näköistä mun kaupassa käynti. Olen innoissani, lisää näitä ihania reseptejä ❤

  Vastaa
  • Metti 26.02.2021

   Mahtavaa – toivottavasti maistuu! 🙂 Ja hei ehdottomasti – yritän jakaa reseptejä lisää blogissni!

   Ihanaa viikonloppua 🙂

   Vastaa