Seinien värisävyjen pohdintaa

Tällä hetkellä pohdin seinien värisävyjä tulevaan kotiimme. Tiedän, ettei tämä asia olisi ehkä se ajankohtaisin vielä, mutta seinien sävymaailma vaikuttaa kuitenkin isosti esimerkiksi erilaisiin kalustevalintoihin. Ajatuksissa on pitää kaikki seinät suhteellisen neutraaleina. Haluaisin valita sellaisia sävyjä, jotka toisivat mukavasti tunnelmaa eri huoneisiin, mutta eivät kuitenkaan hallitsisi tilaa liian suuresti. Meillä on tuossa muutamiin huoneisiin koristeellisia kipsikoristeita kattolistoihin sekä ovensuihin ja omaan silmääni tällaisten kipsikoristeiden kanssa parhaiten toimii hyvin vaaleat sävyt (yläpuolen kollaasissa alhaalla oikealla referenssikuva tällaisesta koristeellisesta kattolistasta sekä ovensuusta). Näiden kipsikoristeiden kanssa toimii mielestäni kauniisti joko aavistuksen sävytetty valkoinen tai sitten jokin muu hyvin neutraali sävy. Tällöin upeat kipsikoristeet pääsevät kauniilla tavalla esiin, mutta neutraali sävymaailma pitää kokonaisuuden kuitenkin kohtuullisena eikä lopputuloksesta tule liian ”överi”. Makuuhuoneisiin voisi puolestaan miettiä rohkeasti tummempaa (greigen) sävyä.

Olen miettinyt paljon myös kiinteiden kalusteiden, kuten esimerkiksi eteisen ja makuuhuoneiden vaatekaappien, sävyä. Niihinkin valitsisin mielellään jonkin ihanan beigen värin, mutta mitä sen kaveriksi laittaisi sitten seiniin sävyksi? Sävyn täytyy mielestäni olla joko tismalleen kaapin kanssa sama tai sitten kunnolla eri värinen, jotta tulee kontrastia. Liian läheiset sävyt näyttävät omaan silmääni aavistuksen häiritsevältä. Yksinkertaisinta olisi varmaan valita valkoiset kaapit, jolloin voisi vapaammin valita seiniin erilaisia sävyjä. Toisaalta taas vaalean beiget kaapit houkuttelevat tällä hetkellä valkoisia enemmän… decisions decisions.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

1 kommentti

  1. Helena 19.02.2021

    Wow, nuo koristeelliset kattolistat ja ovensuut ovat mielettömän upeita ja sopivat hienosti suht suureen huoneeseen ja korkeaan kattoon. Vielä joku suurehko, vanha kristallikruunu (juu?). Väriskaala kuulostaa myös kovin yhteensopivalta ja tuo idea makuuhuoneen tummemman harmaasta seinästä (vai seinistä?). Sopisi ihanasti sitten isot kimput värikkäitä kukkia kauniissa maljakoissa. Niin, ja iso antiikkinen peili!

    Jaksamista ja aurinkoista kevättä teidän perheelle!

    Vastaa