Olettamuksia minusta – totta vai tarua?

Otin muutama päivä sitten osaa somehaasteeseen, jossa seuraajat saavat esittää heidän olettamuksiaan minusta. Oli hauska lukea olettamuksia, joista jotkut menivät ihan nappiin ja jotkut aivan metsään. Olettamuksia tuli valtavasti ja ajattelin jakaa niitä lisää vielä täällä bloginkin puolella. Ehkä näiden kautta pääsette tutustumaan minuun taas astetta paremmin 🙂

LUONNE

Olet positiivinen – näet kaikessa hyvät puolet.

Totta & tarua. Yleensä kyllä. Tai ainakin pyrin keskittymään niihin hyviin puoliin mahdollisten huonojen sijaan. Elämä on mun mielestä miellyttävämpää ja yksinkertaisesti helpompaa, kun ei jää märehtimään ja voivottelemaan liikaa huonoja juttuja. Tämä ei tietystikään tarkoita sitä, että  aina väkisin yrittäisin kaivaa joka ikisestä tilnateesta jotain hyvää, koska joskus sitä ei vaan ole. Mutta keskityn mieluummin positiivisiin asioihin ja annan niille enemmän painoarvoa elämässäni.

Olet itsevarma.

Totta! Tai ainakin koen, että olen itsevarma. Minulla on hyvä olo itseni kanssa kaikin puolin. Kuuntelen ja kunnioita muiden mielipiteitä, mutta ne eivät ohjaile toimintaani tai en varsinaisesti välitä mitä muut minusta ajattelevat. Olen riittävän hyvä juuri tällaisena kuin olen – kaikkine heikkouksieni ja vahvuuksieni.

Suutut harvoin, mutta olet pitkävihainen. 

Tarua! Jopa päin vastoin, että saatan suutahtaa helposti, mutta en ole ollenkaan pitkävihainen. En tiedä mitään ärsyttävämpää ja kuluttavampaa kuin pitkävihaisuus. Mieluummin sovin asiat heti ja jatketaan paremmalla fiiliksellä eteenpäin. Toki suuttumiseen, anteeksi antamiseen ja pitkävihaisuuteen vaikuttaa se, mistä ja kuinka vakavasta asiasta riidellään. Mutta silti, mieluummin mahdollisimman nopeasti keskustellaan riitä läpi ja jatketaan positiivisemmalla mielin eteenpäin!

Isossa porukassa hiljainen, pienessä todella puhelias.

Totta! Isoissa porukoissa asetun mielelläni kuuntelijan rooliin, kun taas ystäväporukassa olen yleensä se äänekkäin.

Olet salaa introvertti.

Tarua. Olen introvertin ja ekstrovertin välimaastosta, mutta ehkä lähempänä ekstroverttia. Nautin sosiaalisista tilanteista ja saan energiaa kanssakäymisistä ihmisten kanssa. Toki tykkään myös välillä olla ihan omassa rauhassa ja yksin ja nautin myös siitä.

Olet herkkä. 

Totta. Ainakin siinä mielessä, että näytän tunteeni ja itken suhteellisen helposti. Monet yllättävtkin tilanteet saavat minut herkistymään. Tuntuu, että omalla kohdalla herkkyys on vain lisääntynyt äitiyden myötä.

Vaikutat sellaiselta ihmiseltä, jollw ystävät ja perhe merkitsee todella paljon. Olet empaattinen. 

Totta. Perhe ja ystävät ovat äärettömän tärkeitä minulle <3 Uskon vahvasti, että perheellä ja ihmisillä ympärillämme on valtava merkitys toki hyvinvointiin, mutta myös sen lisäksi esimerkiksi itsevarmuuteen. On helppoa (tai ainakin helpomaa!) olla varma itsestään, kun saa hyvällä tavalla ”boostausta” lähipiiristään.

Olet aina hyvällä tuulella.

Tarua! Joo en todellakaan ole 😀 Mukaan mahtuu myös paljon kiukkua ja huonoja päiviä, mikä on ihan normaalia. Niitä huonoja hetkiä tulee vain harvemmin kuvattua tänne someen. Muistakaa aina, että some on vain osa totuutta ja elämää.

Olet lämmin, kohtelias ja aina positiivisesti muihin suhtautuva somessa. 

Totta! Kiitos paljon, tähän aina pyrin.

PERHE

Halusit saada lapsia jo alle 25-vuotiaana?

Tarua. Olen aina tiennyt haluavani lapsia jossain vaiheessa elämää, mutten ajatellut sen tapahtuvan näin nuorella iällä. Elämää ei kuitenkaa voi suunnitella ja minusta tuli äiti verrattain nuorena. Aina olen tehnyt asioita sen pohjalta, mitkä ovat tuntuneet hyvältä sillä hetkellä. Ja tässä sitä nyt ollaan – kiitollisena ja onnellisena.

Olet todella rakastava äiti lapsillesi ja tekisit mitä vain heidän eteen.

Totta. Kiitos paljon ja ihanaa, että teillä on tällainen olettamus minusta. Ja tietysti – tekisin mitä vain lasteni eteen <3

Olet todella lempeä lapsillesi etkä huuda koskaan.

Tarua. Kyllä mä joskus huudan. Pyrin mahdollisimman vähän ja harvoin, mutta kyllä joskus  on niin jäätävä meno tai kinastelu päällä, että pieni äänen korotus on ainoa asia, jolla saa vähän ryhtiä siihen jengiin! Tämä huutaminen on kyllä vähän paha juttu mulle siinä mielessä, että mieheni ei huuda tai korota ääntä lapsillemme koskaan! Sillä miehellä on oikeasti lehmän hermot ja mulla ei niinkään… 😀

Olet tosi perhekeskeinen ihminen.

Totta! 100%.sti.

Olet pitkäpinnainen äiti.

Totta & Tarua. Tähän pyrin, mutta onnistun siinä vaihtelevalla menestyksellä.

Teidän lapset ei ikinä kiukuttele ja leikkivät aina kiltisti yhdessä.

Tarua! Haha, kyllä kiukuttelevat! Kinasteluja tulee aina ajoittain, mutta isossa kuvassa olen äärimmäisen iloinen siihen, miten ihanasti lapsemme leikkivät yhdessä! Varsinkin nyt vähän vanhemmalla iällä he saattavat uppoutua leikkeihin tuntikausiksi. He myös puhuvat toisilleen kauniisti ja jotenkin heidän välillään sen sisarrakkauden näkee. Tästä olen iloinen ja ylpeä.

Sinun on helppo heittäytyä lasten kanssa sekä innostut uusista seikkailuista.

Totta! Ehdottomasti – 100%. Rakastan villitellä lasteni kanssa.

TYYLI & ULKONÄKÖ

Olet tarkka ulkonäöstäsi ja siitä miltä näytät.

Totta ja tarua. Tykkään ehdottomasti laittautua ja pukeutua, mutta tykkään ihan yhtä paljon olla ilman meikkiä, mukavissa vaatteissa välittämättä sen koommin miltä näytän. Molemmille lookeille on aikansa ja paikkansa ja molemmat ovat yhtä paljon minua.

Et voisi mennä kauppaan ilman meikkiä ja lököhousut jalassa.

Tarua! Voisin mennä ja menen! En ikinä koe, että minun tarvitsisi meikata tai laittautua ketään tai mitään varten. Meikkaan ja laittaudun AINA itseäni varten ja jos minulla on sellainen fiilis. Meikkaan itse asiassa arkena suhteellisen harvoin ja olenkin aika laiska meikkaaja – eli siis en ikinä (!) meikkaisi pelkästään kauppaa varten.

Olet tarkka sun perheen tyylistä ja kodin sisustuksesta.

Totta! Suurimmaksi osaksi olen tarkka. Kyllä mielelläni valitsen lapsillemme vaatteet, kun menemme esimerkiksi kylään tai syömään. Hauaisin myös valita miehelleni vaatteet, mutta mulla ei yksinkertaisesti riitä aika siihen, joten hän valitsee vaatteensa itse (ja usein ne ovat ne ensimmäiset vaatteet, jotka käteen sattuu osumaan eli verkkarit). Ja kyllä, kodin sisustuksessa olen tarkka.

Sinulle on tehty kauneusoperaatioita.

Tarua! Mulle ei ole tehty mitään kauneusleikkauksia tai mitään ehostuksia, kuten täyteaineita tai botoxia. Hiukset, kulmat, rinnat, kynnet ja hampaat ovat kaikki luonnollista omaani. Ainoa ”feikki” juttu minulla on ripsipidennykset.

Et kulje ikinä pieruverkkareissa kaupungilla.

Tarua! En ehkä laittaisi päälleni niitä kaikista kulahtaneimpia verkkareita, mutta kyllä voin hyvin mennä verkkareissa kaupungille! Olen tosi mukavuudenhaluinen 🙂

Olet pitkä.

Totta. 177cm. Ja kyllä – käytän silti korkokenkiä, eikä minua haittaa, että olen muita aina pään pidempi. Olen jo tottunut siihen.

Saat osaksesi paljon kommentointia hoikkuudestasi. 

Totta! Tämä on ehdottomasti sellainen ”jos saisin euron joka kerta, kun joku kommentoi painoani olisi miljonääri” -tyylinen juttu. Olen lapsesta asti saanut kuulla ”saat laittaa ihan kunnolla voita leivän päälle” ja aikuisiällä ”syötkö ikinä mitään” -kommentteja osakseni. Olen aina ollut NIIN sinut ja tyytyväinen omaan kehooni, että on ihmeellistä ja harmillista, että minun vartalo ja paino näyttää kuitenkin olevan muille ”ongelma”. Olen vuosien varrella kuitenkin tottunut tähän kommentointiin (ja kauheaa edes sanoa) mutta ei se minua niin haittaa. Tiedän jo, että tulen aina olemaan jonkun mielestä ”liian laiha”, joten miksi vaivata itseään tällaisella negalla. Pääasia on, että olen itse tyytyväinen ja onnellinen tässä kehossa. Arvostan sitä ja pidän siitä huolta.

RUOKA JA JUOMA

Syöt enemmän kasvisruokaa kuin lihaa.

Totta! Olen kaikkiruokainen, mutta suosin ehdottomasti kasvisruokaa. Karkeasti sanottuna syön 80% ajasta kasvisruokaa.

Et syö hiilihydraatteja.

Tarua! En rajoita itseltäni mitään ja syön kaikkea monipuolisesti.

Käyt mieluummin ravintoiloissa kuin valmistat ruoan itse.

Totta! Teemme ruokaa myös kotona, mutta käymme myös paljon ulkona syömässä.

Et juo muita limuja kuin cokis zeroa.

Totta! Omg, miten hyvin te tunnette mut! 😀

Et ole yhtään ”biletyyppiä”, joka haluaisi mennä kavereiden kanssa bailaamaan ja ”kännäämään”.

Tarua! Rakastan kunnon tyttöjeniltoja ja ai että kun ne tulevat joskus tarpeeseen. Tykkään kippistellä fiiliksen mukaan, mutta en halua/tykkää olla humalassa. Välillä on ihana mennä kunnolla ulos tanssimaan (miss those times!), mutta tykkään myös mennä ystävien kanssa ihan syömään tai lasilliselle rauhallisempaan paikkaan. Molempi parempi <3

Et juurikaan syö sokeria.

Tarua. Syön kyllä, mutta olen yrittänyt vähentää sokeria. Olin marraskuun syömättä mitään sokeria ja olin yllättynyt, kuinka kivuttomasti pystyin olla syömättä makeaa. Mutta kuuten aikaisemminkin sanoin, en halua rajoittaa itseltäni mitään, joten jos joskus tekee mieli herkutella, niin teen sen mielelläni.

Juot paljon kahvia.

Totta! Liikaakin jopa. Päiväni ei lähde käyntiin ilman aamukahvia, eikä päiväni pysy käynnissä ilman säännöllisen epäsäännöllistä kahvitankkausta.

MUUTA 

Ennen et viihtynyt landella, mutta huvilan & huussin myötä siitä on tullut THE PLACE.

Totta! Satamiljoonaaprosettisesti totta! Täytyy kyllä myöntää, että juokseva vesi ja esimerkiksi sisävessa tekevät ihmeitä mielekkyydelle. Enkä pane pahitteeksi mökkimme uutta kauniin raikasta sisustusta! Rakastan viettää aikaa mökille ja se on ehdottomasti meille nyt THE PLACE.

Olet todella huolellinen ja siisti. Et siedä sotkuista kotia.

Totta & tarua. Tämä on osittain totta, sillä vuosien varrella minusta on tullut järjestelmällisempi. Ennen pieni kaaos ei ole minua niinkään haitannut, mutta nykyisin olen paljon tarkempi. Huomaan sotkuisen kodin stressaavan minua enemmän, kun taas siistissä kodissa tunnen oloni mukavammaksi. Varsinkin landella huomaan olevani tosi tarkka siivon suhteen, kun siellä kaikki on niin uutta ja valkoista. Sama tulee varmasti pätemään myös uudessa kodissa, jossa mun siivoushulluus vain lisääntyy. Toisaalta en tiedä onko tämä huono juttu ollenkaan?

Koulunkäynti on aina ollut sinulle helppoa ja olit ns. hyvä oppilas.

Totta! En sanoisi, että koulu oli minulle mitenkään erityisen helppoa, mutta opiskelin ahkerasti, jotta menestyisin kokeissa ja pystyin olemaan aktiivinen tunneilla. Olin tosi tunnollinen oppilas aina lukion loppuun asti. Alle 9.n koearvosanoilla ei ollut mitään asiaa kotiin ja muistankin olleeni ihan paniikissa, kun kerran (!) sain yläasteella kokeesta seiskalla alkavan arvosanan. Minulla (esikoisella) oli aika kovat paineet menestyä koulussa, mutta kahdelle pikkuveljelleni riitti ”kunhan pääsevät läpi”. #nottraumatizedatall 😀

Kirjoitit L/E paperit lukiosta. 

Totta! Muistaakseni kirjoitin yhden L.n (saksa tai ruotsi) ja yhden M (äidinkieli). Muista kirjoitin E.t.

Sinulle merkkaa enemmän laatu kuin määrä eli sinulla on vain muutamia ystäviä, joille voit kertoa kaiken. 

Totta. Sellaiset ystävät, joille pystyn ja haluan kertoa kaiken voi laskea yhden käden sormilla. Tykkään pitää lähipiirini aika pienenä.

Helsinki on ainut paikka, jossa voisit asua (Suomessa siis)

Totta! En kyllä mielelläni lähtisi täältä mihinkään. Täältä löytyy ihan kaikkea <3

Olet romantikko.

Totta! Olen 100% romantikko eikä mikään ole minulle liian ”ällöromanttista”. Romanttiset sanat tai teot eivät saa minua tuntemaan oloani vaivautuneeksi tai epämukavaksi, vaan otan sen kaiken ihanuuden avosylin vastaan. Olen itse myös sellainen, joka antaa paljon rakkautta eteenpäin sanoin ja teoin. Embrace the romance people!

Tykkäät lörpötellä pitkiä puheluita ystävien kanssa.

Tarua. En ole mikään puhelimessa höpöttelijä, soitan yleensä vain jos minulla on jotain asiaa. Tapaan ystäviäni fyysisesti 100 kertaa mielummin. Tosin nyt koronavuoden aikana minunkin on pitänyt opetella käyttämään puhelintani soittamiseen, kun ei ole pystynyt tapaamaan. #lenkkipuhelut

Sua on pidetty ”tyhmänä blondina” ja ”futarin mimminä” ja se ärsyttää sua.

Totta! Mutta ainoastaan suhteemme alkuaikoina. ”Toi Mettihän on mukava ja fiksu” on lause, joka on erityisesti jäänyt mieleeni. Miklu sai tällaista kommentointia osakseen ihan puolitutuiltakin suhteemme alussa. Ihan kuin mun mukavuus tai fiksuus olisi ollut joku maailmanluokan ihme 😀 #ennakkoluulotpois

Haluaisit vielä joskus asua ulkomailla.

Totta! Mahdollisesti. Katsotaan, jos sellainen tilanne tulisi vielä jossain vaiheessa elämää eteen ja mulla on vähän sellainen tunne, että tuleekin. Ulkomailla asuminen ei kuitenkaan pelkästään ole aina ”ihanaa”, vaan siiihen liittyy myös monenlaisia haasteita. Rakastan asua Suomessa ja meillä tulee aina kuitenkin olemaan koti Suomessa, vaikka asuisimmekin ulkomailla. Ihanteellista olisi asua jossain euroopassa, josta pääsisi helposti käymään Suomessa ja läheiset pääsisivät helposti käymään meidän luonamme.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. Em 21.01.2021

    Moikka Metti,

    Kiva postaus taas 🙂 Tykkään erityisesti sun kuvista ja voi olla että olen väärässä mutta tuntuu että olet löytänyt oman tyylisi niiden suhteen viimeisten parin vuoden aikana (tai ainakin tyylin, joka uppoaa minuun :D). Minulle kuvistasi huokuu iloisuus ja leikkisyys, siis tietynlainen rentous, joka tuo persoonaasi esille. Tottakai varsinaiset katalogityyppiset muotikuvat ovat hienoja mutta blogisi suola on nimenomaan nuo rennommat liikettä ja ihania arjen hetkiä kuvaavat kuvat. Vaatteisiinkin tulee samalla uudenlaista eloa.

    Vastaa