Herkut pois kuukaudeksi!

Instagram storejani seuraavat saattoivatkin jo huomata, että aloitin tämän viikon alussa (23. päivä) kuukauden mittaisen herkkulakon eli sokerittoman kuukauden! En ole koskaan aikaisemmin kieltänyt itseltäni mitään ruoka-aineita tai muutenkaan noudattanut tarkasti mitään tietynlaisia ruokavalioita. Minulla on aina ollut hyvin terve suhtautuminen ruokaan ja olen aina luottanut siihen, että oma kehoni kertoo, minkälaisia ruokia minun kannattaa syödä ja mistä minulle tulee hyvä olo. Isossa kuvassa syön todella terveellisesti ja muutenkin noudatan suhteellisen terveitä elämäntapoja, mutta silti huomaan olevani todella väsynyt. Toki energiseen oloon ja jaksamiseen vaikuttavat ruoan lisäksi monet muutkin tekijät (uni, liikunta jne), mutta hiljattain aloin miettimään voisiko sokerilla olla myös vaikutusta omaan jaksamiseeni? En ole koskaan pitänyt omaa sokerinkulutustani millään tavalla ”isona”, koska en koskaan syö kerralla valtavia määriä herkkuja. Mutta kun aloin asiaa vähän syvemmin miettimään, huomasin, että kyllähän minunhan tulee itse asiassa syötyä lähes päivittäin jotain pientä makeaa. Miksi? Eikö kyse ole jonkinlaisesta sokeririippuvaisuudesta, jos lähes päivittäin syö jotain makeaa? Herkutteluhan on enemmän kuin ok aina välillä, mutta omalla kohdallani koen, että teen sellaista ”pikku makean pöpöttämistä” aivan liian usein. Siksi haluankin kokeilla jotain radikaalimpaa ja päätin olla kokonaisen kuukauden syömättä mitään herkkuja / sokeria. Hedelmäsokerin sallin (ja viinin heh), mutta ihan kaikki herkut menevät kielletyllä listalle seuraavaksi kuukaudeksi – nyt mitataan se oma sokeririippuvuus!

Innolla jään odottamaan minkälaisia (toivottavasti positiivisia) vaikutuksia sokerin vähentämisellä tulee olemaan omaan hyvinvointiini. Eniten toivon sen vaikuttavan juuri energiatasoihin sekä esimerkiksi päänsärkyihin. Ymmärrän, että päänsärytkin saattavat johtua monesta syystä, mutta nyt testataan, miten sokeri vaikuttaa omalla kohdallani asiaan. Ig-storeissa saamieni viestien perusteella oli ilo huomata, että todella moni teistäkin on kokeillut tai elää tällä hetkellä sokeritonta elämää. Kerroitte, miten paljon erilaisia terveysvaikutuksia sokerin jättämisellä on ollut ja kuinka sokerin pois jättäminen on jollain tasolla ihan mullistanut maailmaanne! Kaikkihan on yksilöllistä eikä sokerin vähentäminen tai pois jättäminen toimi kaikille samalla tavalla. Hyvällä fiiliksellä ja mielenkiinnolla jään kuitenkin seuraamaan minkälaisia vaikutuksia tulen huomaan itsessäni ja olossani. Lupaa pitää teidät ajan tasalla!

Photos: @seippi

Sain paljon viestejä instagrammissa, että monet teistä päättivät lähteä minun innoittamana mukaan tähän kokeiluun – loistavaa! Nyt vielä lisää jengiä mukaan! Kuka ähtee mukaan kokeilemaan kuukautta ilman herkkuja? Haastan teidät kaikki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. Sonja 01.12.2020

    Moikka, lähdin kans tähän mukaan, kun kerroit instassa asiasta 😀 Toistaiseksi mennyt hyvin. Jännittyneenä ootan miten menee jouluun asti, tsemppiä sinne!

    Vastaa