Mitä minulle kuuluu?

Moikka! En ole pitkään aikaan kirjoittanut kunnon kuulumispostausta tänne blogin puolelle. Ajattelin, että nyt olisi sellaisen paikka, sillä monet ovat jo ihan huolissaankin kyselleet, että ”minne olet kadonnut?!” 

Tuntuu, että juuri nyt on todella paljon kaikkea meneillään. Ehkä jopa vähän liikaa. Ei oikein pysty keskittyä kunnolla mihinkään, kun on jaettava aika ja huomio niin moneen eri suuntaan. Kiire ei tavallaan ole pahasta, mutta kurjaa on, jos aikaisemmin miellyttävinä ja mukavina koetut asiat alkavat yhtäkkiä tuntumaan taakalta. Hyvä esimerkki on meidän asuntoprojekti – aivan ihana asia, josta olen äärimmäisen innoissani. Kiireen vuoksi kuitenkin ideointi, suunnittelu ja erilaiset valinnat vaikuttavat yllättäen aika raskailta. Deadlinet työmaalla eivät enää tunnukaan ”jes asiat edistyvät” vaan pikemminkin ”apua, nyt tähän päivämäärään mennessä on valittava/tehtävä tämä ja tämä asia – millä ajalla?!” Olen edelleen totta kai valtavan innoissani asuntoprojektistamme, mutta ideaalissa tilanteessa minulla olisi vain yksinkertaisesti enemmän aikaa annettavana tälle asialle. Toisaalta taas tuntuu, että olenhan minä jo antanutkin projektille valtavasti aikaa – ainakin jos töitäni katsoo. Omat työni ovat nimittäin tässä sivussa joutuneet vähän taka-alalle: blogin päivittäminen on ollut viime aikoina paljon hitaampaa, sisältöjen tuottaminen haastavampaa, enkä edes muista, milloin viimeksi olisin kuvannut youtubeen materiaalia?!

Yleiseen ilmapiiriin, jaksamiseen ja jopa omaan motivaatioonkin on vaikuttanut myös tämä meidän väliaikainen asumisjärjestely. Avasin tätä aihetta enemmän muutama päivä sitten instagrammissa, kun kyselin siellä vinkkejä hyvien työskentelytilojen löytymiseen Helsingissä. Meillä on nimittäin väliaikaisen asunnon taloyhtiössä kaksi eri remonttia meneillään parhaillaan. Pauke ja melu päivisin alkavat käydä sietämättömäksi työskentelyni kannalta, eikä huputettu talo (eli luonnonvalon puute) ole myöskään ihanteellinen asia valokuvaamiselle, jota kuitenkin lähes päivittäin joudun työssäni tekemään. Välillä tuntuu, että kyllä tämä tästä ja haluan ”painaa tämän ajan läpi” ja toisina päivinä taas mietin, että eihän tässä ole mitään järkeä.

En ole kuitenkaan sellainen voivottelijatyyppi, vaan ehdottomasti toimija! Kun tiedostan jonkin ongelman, tykkään tarttua siihen mahdollisimman nopeasti ja katsoa mitä asialle voisi tehdä. Liikaa töitä? Hanki apua ja ulkoista. Mahdoton työskennellä kotona? Etsi jokin toinen paikka työskentelylle. Yksinkertaista. Viime aikoina vain kuitenkin sen legendaarisen ajanpuutteen vuoksi näitäkin asioita on tullut siirrettyä (liian) pitkälle. Vaikka useimpien asioiden kohdalla tykkäänkin tarttua heti tuumasta toimeen, toisten asioiden kohdalla olent taas ihan sellainen ihmeellinen pohdiskelija enkä osaa tehdä päätöksiä. Kummallista, haha.

Nyt onneksi kuitenkin asiat edistyvät oikeaan suuntaan ja olen esimerkiksi palkkaamassa itselleni assaria auttamaan töitteni kanssa. Olen tarvinnut apukättä työssäni jo pitkään ja nyt viimeistään on sen aika. Pelkkä työmäärä ei tosin ole ainoa syy assarin palkkaamiseen, vaan olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä työtäni yhdessä jonkun toisen kanssa. Tässä työssä vaaditaan kuitenkin niin paljon luovuutta ja jatkuvaa kehitystä, että olisi mahtavaa päästä ideoimaan ja toimimaan jonkun toisen kanssa yhdessä luovana tiiminä 🙂 Asiat työtilankin suhteen ovat ottaneet edistyksellisen suunnan. Menen huomenna katsomaan yhtä mahdollista työtilaa. Kiitos valtavasti teille kaikille, jotka laitoitte viestiä ja vinkkejä liittyen tähän työskentelytilan löytämiseen. Olen varma, että näiden vinkkien joukosta löytyy jokin sopiva vahtoehto minulle. Kerron heti täällä bloginkin puolella teille,  jos/kun uusi työskentelytila löytyy.

Eli ei siis mitään sen ihmeellisempää, kiirettä vaan. Yritän kuitenkin nyt kaikkeni, että pääsen taas aktiivisempaan päivitysrytmiin sekä jakamaan inspiroivaa sisältöä blogiin. Uskon, että asiat muuttuvat, kunhan löydän kunnollisen työtilan sekä ehkä saan ulkoistettua joitain töitä myös toisille osaajille. Tällasena yhden naisen yrityksenä, kun kuitenkin tekeminen on jokseenkin rajallista, vaikka aina parhaani ja kaikkeni yritän. Monet ovat kyselleet myös paljon remppajutuista, niistä(kin) tulossa taas paljon sisältöä kanaviini.

Nyt toivottelen teille ihanaa ja rentouttavaa torstaita – sateesta huolimatta <3

 

Photos: @seippi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Sari Hyssälä 22.10.2020

  Ihana olisi kuulla remppaprojektistanne! Omien valintojen kanssa täällä painiessa olisi kiva kuulla mitä värejä ja materiaaleja valitsitte erityisesti keittiöön! Inspiraatiota etsiskelemässä! ?

  Vastaa
 2. Saga 22.10.2020

  Miten kiva lukea blogia? ja juttuja nimenomaan tätä kautta.Tunnistan itsessäni myös mainitsemaasi ”päättämättömyyttä”joidenkin asioiden suhteen. Johtuukohan se osittain tästä poikkeusajasta?! ? joka vaan jatkuu ja jatkuu… Tsemppiä sinne ?

  Vastaa
 3. Niina 24.10.2020

  Älä ota paineita, muista levätä! Kyllä me lukijat täällä pysytään vaikka vähän taukoa tulisin postauksista!
  Voimia! <3

  Vastaa
 4. Omppu 24.10.2020

  Jos kaipaat vielä vinkkiä työtilasta, kokeile tätä.
  https://valowork.fi/tyotilat/

  Hinta on nyt 400 e kk, joka minusta kuulostaa edulliselta. Tavaroitahan ei voi jättää yöksi, mutta rakennuksessa on autotallilta suora yhteys hissiin.

  Paikka on uusi, siellä on varmasti kaikki valot, ilmanvaihdot, tekniikka mitä parhaimmassa kunnossa ja rakennuksessa on myös ravintolat, eli lounaan saat helposti.

  Hotellit ovat nyt isoissa vaikeuksissa, tässä voit auttaa yhtä

  Vastaa
 5. Anna 26.10.2020

  Meillä vähän sama tilanne! Väliaikaiskodissa asutaan ja uusi on tulossa, mutta tuntuu, että sellainen ”oikean kodin” puute ja välitilassa olo aiheuttaa ylimääräistä stressiä! Tsemppiä, joku päivä asiat helpottaa ja stressi hellittää. 🙂

  Vastaa