Päivätreffit ja läsnöolon merkitys

Olemme aina antaneet mieheni kanssa toisillemme paljon aikaa ja huomiota. Se on ehdottomasti meidän reseptimme onnelliseen parisuhteeseen. Meille on valtavan tärkeää olla toisillemme läsnä, tehdä yhdessä asioita, keskustella ja kuunnella. Lapsiarjessa ja muutenkin kiireisen elämänvaiheen keskellä toisen huomioiminen sekä läsnöolon merkitys ovat vain korostuneet entisestään.

Olemme mieheni kanssa alkaneet ottamaan tavaksi tehdä erilaisia päivätreffejä, siitä tämän päivän postauksen otsikko. Päivätreffit järjestämme viikoittain aina mahdollisuuksien mukaan. Milloin menemme yhdessä pelaamaan tennistä, milloin lounaalle, milloin pitkälle kävelylle tai jotain muuta. Meillä molemmilla on hieman poikkeukselliset työajat, joiden puitteissa pystymme järjestämään aikaa toisillemme myös päivisin. Olemme havainneet päivätreffit erittäin toimivaksi konseptiksi, sillä päivisin on yleisesti vähemmän porukkaa liikkeellä – tennisvuoro järjestyy helpommin ja ravintoloissa ja kahviloissa on rauhallisempaa. Lapsille ei myöskään tarvitse erikseen järjestää hoitoapua, kun ovat kuitenkin normaalisti arkena päivähoidossa.

Viime perjantaina meillä oli jälleen mieheni kanssa päivätreffit, tässä pikainen kurkistus päiväämme.

Aamu aloitettiin yhteisellä tapaamisella. Kävimme mieheni kanssa kurkkaamassa yhtä mahdollista työskentelytilaa minulle. Mukavan tapaamisen jälkeen lähdimme kävelemään keskustaan aikeissa mennä lounaalle. Matkalla päätimme poiketa Timberwisen showroomille kurkistamaan lattiavaihtoehtoja. Olemme löytäneet nyt monta hyvää vaihtoehtoa. Ensi viikolla saamme käsiimme vielä meille kustomoidun lattiasävyn ja sen jälkeen on päätösten aika.

Lattiapohdintojen jälkeen halusimme mennä pitkälle lounaalle. Ilma oli vähän sateinen, joten päädyimme lounastamaan Kämpin lasitetulle terassille. Terassi oli todella rauhallinen, joten siinä oli ihana istua kahdestaan vähän pidempään. Oli ihanaa jutella kahdestaan rauhassa ja nauttia kivasta perjantai-fiiliksestä.

Saimme lounaalla ajatuksen mennä yhdessä hierontaan, sillä molemmat rakastamme hierontaa yli kaiken. Soittelimme muutamaan eri paikkaan, mutta niin pienellä varoitusajalla monien hotellien spat olivat jo täynnä. Onneksi muistin ihanan Namina Span, jossa kävin usein kun asuimme vielä Kaivopuistossa. Sieltä sattui löytymään molemmille samaan aikaan vapaa aika. Fiilis hieronnan jälkeen oli taivaallinen – niin rentoutunut ja kaikin puolin ihana. Viime kerrasta oli kerennyt vierähtää jo aivan liian pitkä aika. Ensi kertaa en odota näin pitkään!

Loppuilta vierähti vain kotona. Tarkoituksena oli lähteä vielä illalla ulos syömään, mutta tällä kertaa koti vei voiton ja päädyimme tilamaan take away -ruoat.

Miksi käymme treffeillä? Yksinkertaisesti, koska tuolloin voimme olla toisellemme täysin läsnä. Kun olemme kahdestaan, voimme sulkeutua omaan kuplaamme ja keskittyä vain ja ainostaan toisiimme. Jokainen haluaa tulla kuulluksi ja kokea, että heidän sanomisillaan on merkitystä ja väliä. Minulle esimerkiksi on valtavan tärkeää, että pääsen jakamaan ja kertomaan puolisolleni asioita, joita itse koen tärkeiksi jakaa. Minun on vaikea keskittyä tai paneutua syvällisempiin asioihin, mikäli juttelu keskeytyy jatkuvasti, mikä ainakin meillä lapsiperheessä on hyvin yleistä. Ennen lapsia en olisi ehkä osannut arvostaa samalla tavalla toisen jakamatonta huomiota ja läsnäoloa, kuin miten nyt osaan. Arjessa ja elämässä tapahtuu valtavasti koko ajan, joten asioista täytyy puhua ja jakaa jatkuvasti. Tai ainakin se on meidän tyylimme ja tapa, jonka avulla meidän connection säilyy. Olen kiitollinen puolisoni, että hän pitää deittailuamme ja toisen huomioimista kiireisen arjen keskellä yhtä tärkeänä kuin minä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. johan 27.10.2020

    Hienoja kuvia blogissasi! Jotenkin syksyinen tunnelma

    https://suninidea.blogspot.com/2020/10/heijastava-kasvomaski.html

    Vastaa