Työpukeutuminen – 3. Farkut

Monet blogini lukijoista toivoivat asuinspiraatiota työpukeutumiseen farkkujen ympärille. Toiset saattavat mieltää farkut liian rennoiksi työpaikalle, kun taas toisille farkut ovat se täydellinen työvaate. Omasta mielestäni farkut kyllä sopivat työkäyttöön, mutta farkkujen kanssa kannattaa olla erityisen tarkka, kun miettii minkälaisten vaatekappaleiden kanssa niitä yhdistelee. Farkkujen parina muu vaatetus saisi olla klassista ja siistiä, jotta asukokonaisuus pysyisi tyylikkäänä ja nimenomaan työpaikalle sopivana. Myöskin farkkujen valintaan olisi syytä kiinnittää erityistä huomiota: kannattaa suosia tummia ja siistejä farkkuja, ilman riekaleisia lahkeita tai revittyjä yksityiskohtia. Tällaiset farkut sopivat kyllä vapaa-ajalle, mutta töihin suosittelen valitsemaan jotain klassisempaa.

Valitsin vaatekaapistani työkäyttöön sopiviksi farkuiksi kuvissa näkyvät Totemen harmaanmustat farkut. Tykkään valtavasti farkkujen mallista: korkea vyötärö ja suorat, kapealinjaiset lahkeet. Farkut ovat siistit kaikin puolin ja tämän vuoksi mukautuvat myös moniin erilaisiin asukokonaisuuksiin. Tällä kertaa, kun tarkoituksena oli rakentaa työasu, halusin yhdistää farkut siistin mustan poolopaidan sekä bleiserin kanssa. Kun jalkaan sujauttaa vielä sirot avokkaat, tulee lookista täydellinen työasu.

Monista asukokonaisuuksista saa aivan erilaisen, ainoastaan kenkiä vaihtamalla. Kun sirot, naiselliset avokkaat vaihtaa esimerkiksi tällaisiin hieman rouheampiin bootseihin (kuvassa), muuttuu asukokonaisuuden yleisilme välittömästi huomattavasti rennompaan suuntaan. Laadukkaat nahkanilkkurit ovatkin oivallinen kenkävalinta työpaikoille viileämmillä ilmoilla.

Ylisuuret bleiserit ovat ehdottomasti yksi isoimmista trendeistä tänä syksynä. Jos haluaa viedä asukokonaisuutta vielä astetta rennompaan suuntaan, voi farkkujen ja nilkkureiden kanssa yhdistää tällaisen väljän jakun. Jakun alla oleva kashmirpoolo luo asuun eleganttia tuntua, mutta jos sen korvaisi esimerkiksi t-paidalla mentäisiin asussa vieläkin arkisempaan suuntaan. Tässä vaiheessa mielestäni kyseessä olisi jo siisti arkiasu ja miettisin sen sopivuutta työpaikalle (tässä toki niin suuressa roolissa se oma työpaikka!) Tässä kuitenkin huomaa äärimmäisen hyvin sen, kuinka oikeasti pienillä muutoksilla asukokonaisuuksista saa muokattua aivan erilaisia ja vietyä niitä haluttuun tyylisuuntaan.

Mitä tykkäät näistä lookeista? Sopivatko farkut mielestäsi työpaikalle?

Photos: @seippi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. […] asuissa mahdollisimman paljon samoja vaatekappaleita. Musta kashmirpoolo on jo näkynyt muun muassa tässä asussa ja kamelin värinen kashmirhame puolestaan täällä. Herméen laukkukin vilahti minulla jo […]

    Vastaa