Työpukeutuminen – 2. Jakkupuku

Työelämän sallivuus pukeutumisen suhteen on nykypäivänä paljon vapaampaa, eikä tiukkoja pukeutumissääntöjä enää niin monilla työpaikoilla ole. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vaatteet ovat tärkeä osa ensivaikutelmaa sekä kuvaa, minkä välität itsestäsi ihmisille ympärilläsi. Huoliteltu ja tyylikäs pukeutuminen auttaa rakentamaan ammattimaista kuvaa sekä kasvattamaan jopa itseluottamusta. Omasta mielestäni siisti työpukeutuminen myös viestii omalta puolelta arvostusta työympäristöään kohtaan.

Siksipä halusinkin nostaa tänään esille klassisen työvaatteen – jakkupuvun. Jakkupuku on varmasti yksi suosituimmista työvaatteista, varsinkin työpaikoilla, joilla pukukoodi suosii virallisempaa. Varma valinta on tummansävyinen jakkupuku, johon yhdistää siistin valkoisen kauluspaidan.

Klassinen jakkupuku on sopiva työvaate moniin työympäristöihin, sillä jakkupuvulla ei voi oikeastaan mennä vikaan.  Tumma jakkupuku, kuten esimerkiksi musta tai tummansininen, ovat ns. varmoja valintoja, mutta toki erilaiset kuosit ja värit voivat olla myös hauskoja lisiä omassa työpukeutumisessa. Klassiset ja yksiväriset jakkupuvut ovat kuitenkin niitä, jotka kestävät parhaiten aikaa sekä pysyvät tyylikkäinä vuodesta ja sesongista toiseen. Jakkupuvussa kannattaa ehdottomasti panostaa laatuun, sillä laadukkaista materiaalista valmistettu jakkupuku kestää niin aikaa kuin käyttöä. Kun hankkii uutta jakkupukua kannattaa myös muistaa, että monesti alaosat kuluvat nopeammin kuin yläosa, eli bleiseri. Siksi onkin hyvä miettiä jakkuun sopivien useiden erilaisten alaosien hankintaa. Saman bleiserin kanssa kun voi helposti yhdistää monenlaisia eri alaosia – niin hameita kuin housuja! Suosittelisinkin miettimään samaan jakkuun sopivien sekä kapeiden että suorien housujen hankintaa sekä sen lisäksi vielä esimerkiksi yksi jakkuun sopiva hame. Näiden vaatteiden ympärille on sitten helppo rakentaa useita erilaisia asukokonaisuuksia sekä käyttää tietysti myös yhdessä yhtenäisen lookin aikaansaamiseksi.

Erilaisten asusteiden avulla saa helposti muunneltua tavallista jakkupukulookia haluamaansa suuntaan. Itse halusin luoda tästä kuvien lookista hieman modernimman, joten yhdistin korkeavyötäröisten housujen kanssa näyttävän vyön. Vyön ei luonnollisesti tarvitse olla näin massiivinen, vaan jo ohuellakin nahkavyöllä saa ihan erilaista ilmettä kokonaisuuteen.

Kaunis valkoinen kauluspaita on yksi vaatekaappini kulmakivistä. Kauluspaita on uskomattoman monipuolinen vaate, jonka voi yhdistää lähes minkä vaatteen kanssa tahansa. Työkäytössä valkoinen kauluspaita toimii loistavasti niin bleiserin alla, kuin ihan yksinäänkin. Kauluspaidan valinnassa suosittelen valitsemaan aavistuksen joustavaa materiaalia olevan paidan, sillä se takaa mukavan käyttökokemuksen sekä loistavan istuvuuden.

Photos: @seippi

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

1 kommentti

  1. Ninni 29.09.2020

    Moi! 🙂 Mä oon aina ajatellu, että jakkupuku on bleiseri + hame ja housupuku on bleiseri + housut. Onko näin vai voiko (totta kai voi) käyttää kaikista nimitystä jakkupuku? Täällä yks saivartelee 😀

    Vastaa