Työpukeutuminen – 1. Neulesetit

Tänään laitetaan käyntiin työpukeutumisviikko! Minulta toivotaan valtavasi inspiraatiota työpukeutumiseen, joten ajattelin pyhittää kokonaisen viikon täällä blogissa ainoastaan työpukeutumiselle. Tällä viikolla olisi siis tarkoituksena julkaista jokaisena päivänä uudet asukuvat, joista toivottavasti saisitte mahdollisimman paljon inspiraatiota ja ideoita omaan työpukeutumiseen.

Pohjustuksena tälle postaussarjalle kyselin teiltä noin reilu viikko sitten instagram-storyn puolella, minkälaisten vaatekappaleiden ympärille toivoisitte näkevänne näitä työasuja. Eniten ääniä saivat bleiserit, kauluspaidat, suorat housut sekä farkut. Myöskin valtavasti toivoitte näkevänne inspiraatiota erilaisten silkki- villa- ja nahkavaatteiden ympärille. Minulta toivottiin sekä formaalimpaa, että rennompaa työpukeutumista. Halusin koota erilaisia asukokonaisuuksia käyttäen kuitenkin mahdollisimman paljon samoja vaatekappaleita. Tällä tavoin pyrin demonstroimaan, että oikeasti niillä muutamilla hyvillä ja laadukkailla hankinoilla on käyttöä moneen eri asukokonaisuuteen ja vieläpä pitkäksi aikaa.

Tänään aloitetaan työpukeutumisviikko postaussarja yhdellä omalla henkilökohtaisella suosikkiasullani, joita on jo jonkin verran kanavissani tänä syksynä näkynyt – neulesetillä!

Viikon ensimmäiseksi työympäristöön sopivaksi asuksi nostan yhteensopivat neulesetit. Olen blogissani aikaisemminkin hehkuttanut paljon yksivärisistä asukokonaisuuksista ja tuonut moneen otteeseen esille, kuinka tällaiset yksiväriset setit ovat ehdottomasti yksi oma suosikkini aina vuodesta toiseen. Kun ylä- ja alaosa ovat samaa kangasta, saa itselleen rakennettua todella helposti tyylikkään ja elegantin asukokonaisuuden. Tämän lisäksi tällaiset neulesetit ovat hurjan monikäyttöisiä – näitä yksivärisiä vaatekappaleita kun on äärimmäisen helppo yhdistellä myös muiden vaatteiden kanssa luoden erilaisia asukokonaisuuksia.

Miten yhdistäisin kuvan klassisen v-aukkoisen neuleen muiden vaatteiden kanssa työympäristöön?

– Suorien housujen kanssa. Väriksi sopisi monet sävyt, kuten esimerkiksi klassisen mustan ja valkoisen lisäksi myös eri ruskean sävyt. Klassinen neule mahdollistaa myös sen, että housujen mallilla voi halutessaan hieman leikitellä.

– Klassisen kynähameen tai silkkihameen kanssa. 

– Tummien farkkujen ja avokkaiden kanssa. Farkkujen ja neuleen yhdistelmä saattaa olla arkinen, mutta yhdistettynä siroihin avokkaisiin saat asukokonaisuudesta heti puetumman ja näin ollen paremmin työympäristöön sopivan.

– Mekon tai kauluspaidan päälle. V-aukkoisen neuleen alle voi pukea halutessaan esimerkiksi kauluspaidan, jolloin asusta tulee heti astetta enemmän työympäristöön sopiva. Neuleen voi myös pukea mekon päälle.

Miten yhdistäisin kuvan neulehameen muiden vaatteiden kanssa työympäristöön?

– Kauluspaidan (+ bleiserin) kanssa. 

– Poolopaidan (+bleiserin) kanssa. Esimerkiksi musta tai valkoinen pooloneule toimisi aivan ihanasti tällaisen kamelin värisen neulehameen parina. Ilmojen kylmetessä yhdistä kokonaisuuteen vielä villakangastakki.

– Neuletakin kanssa. Tänä syksynä neuletakit ovat todella trendikkäitä. Yhdistä neulehameen kanssa siro neuletakki klassisen, mutta samalla muodikkaan lookin aikaansaamiseksi. Tänä syksynä myöskin erilaiset lyhyet bleiserit ovat muodikkaita ja sellainen sopii hyvin yhteen korkeavyötäröisen kynähameen parina.

– Neulehameen kanssa saappaat voisi vaihtaa avokkaisiin, jolloin asukokonaisuudesta tulee vielä elegantimpi.

Photos: @seippi

Siisteillä ja klassisilla tuotteilla pukeutuminen on tyylikästä ja helppoa. Jos tuntuu, että yksivärinen asukokonaisuus on omaan makuun liian tylsä, voi vaatteisiin tuoda eloa yhdistämällä niihin kuosia tai vaikkapa lisää väriä esimerkiksi asusteiden muodossa!

Mitä mieltä olette tästä neulesetti asustani? 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. Mira Hjelt 29.09.2020

  Sinulle sopii kaikki värit ja kaikki vaatteet! Olet todella kaunis! Hieno asukokonaisuus!

  Vastaa
 2. Mira Lahtinen 01.10.2020

  Aivan ihana?!

  Vastaa
 3. […] kashmirpoolo on jo näkynyt muun muassa tässä asussa ja kamelin värinen kashmirhame puolestaan täällä. Herméen laukkukin vilahti minulla jo jakkupuvun […]

  Vastaa