10 x klassiset kesävaatteet

Mitkä ovat ne ihanat kesäiset vaatteet, jotka ilahduttavat ja ihastuttavat vuodesta toiseen? Kokosin yhteen 10 erilaista kesäistä vaatetta ja asustetta, jotka ovat itselleni kesästä toiseen ajankohtaisia. Kuinka moni listaamistani asioista kuuluu myös sinun kesäsuosikkeihisi?

Kukkamekko 

Kukkamekko on aina kaunis ja ajankohtainen kesävaate. Kukkamekko on myös äärimmäisen monipuolinen vaate, jonka voi asustaa haluamallaan tavalla erilaisiin tilaisuuksiin. Kuvitelkaapa vaikka tämä yläpuolen mekko sirojen korkokenkien kanssa? Näin mekosta tulisi täysin erilaiseen tilaisuuteen sopiva, kuin tässä kuvassa rennosti kaupungille saappaiden kanssa puettuna.

Olkikassi

Mikä olisikaan kesäisempi asuste kuin klassinen olkikassi? Itse tykkään valtavasti erilaisista olkikasseista, sillä ne ovat paitsi käytännöllisiä, niitä on myös äärimmäisen helppo yhdistää lähes jokaisen kesäisen vaatteen kanssa! Kaikki kesäiset kauniit värit, kuosit ja ihanat luonnonmateriaalit ovat kuin luotuja olkikassin pariksi.

Valkoinen mekko

Kukkamekon ohella toinen ajaton, klassinen ja kaunis kesävaate on valkoinen mekko. Valkosia kesämekkoja voi olla erilaisia – löysiä, tiukkoja, pitkiä, lyhyitä, pitsisiä, röyhelöisiä, yöpaitamaisia, mitä vain! Omassa vaatekaapissani nimenomaan erilaiset valkoiset kesämekot ovat yksiä pitkäikäisimpiä vaatteitani. En usko, että kyllästyn niihin koskaan!

Korkeavyötäröiset shortsit

Mekkojen rinnalla on joskus mukava pukea jalkaan myös shortsit. Korkeavyötäröiset mallit ovat suosikkejani, sillä niiden kanssa voi pukea vapaammin minkälaisen yläosan haluaa. Tässä olen valinnut shortsien pariksi pellavapaidan, mutta olen käyttänyt samoja shortseja myös tavallisen tiukan topin kanssa kuin myös juhlavamman silkkipaidan kanssa. Vaalea beige sävy on ajaton ja hyvä valinta kesästä ja vuodesta toiseen.

Olkihattu

Olkihattu löytyy vuosittain päästäni. Useimmiten se valikoituu päälleni rannalle, mutta välillä saatan pukea hatun myös esimerkiksi kaupungille (kurkkaa alapuolen kuva!). Paras koskaan löytämäni olkihattu on tämä kuvissa näkyvä H&M.n olkihattu. Ostin sen aikoinaan alesta muutamalla eurolla enkä vielä vuosienkaan jälkeen ole löytänyt omaan päähäni yhtä hyvin sopivaa olkihattua. Poikkeuksena tosin suomalaisen KN Collectionin ihanat olkihatut (ja hatut ylipäätään), jotka ihmeellisesti näyttävät hyvältä jopa minun nuppineulankokoisessa päässäni 😀

Värikkäät asusteet

Rakastan käyttää kesällä värejä! Jos kesällä päälleni valikoituu klassista mustaa tai valkoista, haluan aina piristää asuani värikkäällä laukulla tai kengillä.

Farkkutakki

Jokainen Suomessa asuva tietää, että täällä harvoin uskaltaa lähteä ulos ilman takkia. Siksi (kesälläkin) mukanani kulkee takki. Kesän ikisuosikkini on ehdottomasti farkkutakki, jonka mieluiten yhdistän mekon kanssa. Farkkutakki tuo asuun kuin asuun rentoa ja huoletonta kesäfiilistä!

Haalari

 Haalari on niin ikään monipuolinen vaate, joka sopii moniin eri tilaisuuksiin stailausta muokkaamalla. Näissä kuvissa asuni on hieman puetumpi korkeiden korkojen ja juhlavan nutturan ansioista. Haalari on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella näyttävä ja upea vaate!

Pellavavaatteet

Pellava tuntuu iholla mukavan viileältä ja on luonnonmateriaalina ihanan hengittävä, mikä tekee sen loistavaksi valinnaksi kesään. Minulta löytyy muutamia pellavapaitoja ja -mekkoja, joita olen käyttänyt jo vuosien ajan ainoastaan kesäisin. Yksi suosikkini on tämä kuvissa näkyvä pitkä napillinen mekko, joka on ollut päälläni niin kesätorilla kuin rannallakin – love it!

Matalat sandaalit

Matalat sandaalit ovat ehdottomasti yhdet käytetyimmistä kesäkengistäni. Puen matalat sandaalit niin rannalle kuin kaupungille. Tykkään panostaa klassisiin nahkasandaaleihin, jotka kestävät sekä aikaa että kulutusta. Yhdet suosikkini ovat ehdottomasti nämä kuvassa näkyvät Hermesin H-sandaalit, jotka minulta löytyy monissa eri väreissä. Laatu ja klassinen muotoilu varmistavat sen, että näistä sandaaleista pääsee nauttimaan pitkään!

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. TerhiR 09.06.2020

  Hei, pakko kysyä noista Hermesin sandaaleista, olen tuloksetta yrittänyt löytää perusruskeita sanadaaleja, ei löydy. Mistä olet omasi hankkinut? Nimimerkillä epätoivoinen!

  Vastaa
  • Metti 09.06.2020

   Moikka! Mä tilasin nämä aikanaan suoraan Hermesin sivuilta 🙂

   Vastaa
 2. Ellis 09.06.2020

  Moikka! Voisitko tehdä postauksen poskipunista, joita käytät? 🙂

  Vastaa
 3. Jensusa 10.06.2020

  Tämä oli kiva postaus ja aina kiva katsoa oikeita outfit-kuvia tällaisessa niin saa aivan eri tavalla inspiraatiota! Itselläni on samoja kesäsuosikkeja,varsinkin kukkamekot,matalat sandaalit ja farkkutakki 🙂

  Vastaa
 4. Lotta 15.06.2020

  Moikka! Mistä tuo ekan kuvan kukkamekko on peräisin? Ihana! ?

  Vastaa
  • Metti 16.06.2020

   Moikka! Mekko on H&M x Giambattista Vallin yhteistyömallistosta viime syksyltä! 🙂

   Vastaa