Kesäihonhoito: Mitä kannattaa muistaa?

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Tein tänään ihonhoitoon liittyvän haastattelun, josta inspiroituneena halusin jakaa myös täällä blogin puolella pitkään muistilistallani olleen postusidean: Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kesäihonhoidossa? 

Ihosta kannattaa pitää hyvää huolta vuoden jokaisena päivänä. On kuitenkin tärkeä tiedostaa, että varsinkin täällä Suomessa, vuodenaika vaikuttaa valtavasti siihen, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ihonhoidossa ja minkälaisia tuotteita käyttää. Kesällä aurinko ja lämpö altistavat ihon erilaiselle rasitukselle, kun taas talven kylmissä pakkasissa ja pimeydessä iho tarvitsee toisenlaista huolenpitoa.

Kesänihonhoidossa tärkeää on ihon auringolta suojaaminen sekä huolellinen kosteutus. Itse aloitan aurinkovoiteiden käytön jo aikaisin keväällä, sillä kirkas kevätaurinko on raju vaalealle iholle pitkän talven jälkeen. Aloitan käyttämällä suojakertoimen sisältävää päivävoidetta. Myöhemmin kesällä (eli juuri nyt) käytän suojakertoimellisen päivävoiteen lisäksi vielä kasvojen iholle tarkoitettua aurinkovoidetta sen mukaan, kuinka paljon oleskelen auringossa. Tein vastikään yhteistyöpostauksen Nivean kanssa, jossa esittelin kaksi kasvojen iholle suunnattua hyvää aurinkovoidetta. Suosittelen kurkkaamaan tuosta yhteistyöpostauksesta lisää, mikäli sinulla on etsinnässä nimenomaan kasvojen iholle sopivat aurinkotuotteet. Suosittelen ehdottomasti käyttämään kasvoilla niille tarkoitettuja voiteta, sillä nämä tuotteet ovat paljon kevyempiä, koostumukseltaan miellyttävämpiä sekä sopivat erinomaisesti käytettäväksi myöskin meikin alla!

Aurinko kuivattaa ihoa valtavasti, joten huolellinen ihon kosteutus on tärkeää muistaa kesäisin.

Miten lisätä helposti ihon kosteutusta osana ihonhoitorutiineja?

1. Kosteuttavia kasvovesiä voi ottaa käyttöön seerumien lisäksi osaksi ihonhoitorutiineja. Jos kosteuttavat kasvovedet ovat sinulle jo tuttu juttu, voit kokeilla lisätä kasvovesikerroksia muutamia lisää, jos iho tuntuu edelleen kuivalta. Itse käytän kosteuttavaa kasvovettä aamuin illoin, joka kerralla noin 2-3 kerrosta. Itselläni ovat olleet käytössä esimerkiksi tämä Cliniquen kosteuttava kasvovesi sekä tämä aivan ihana muun vitamiinejakin sisältävä YSL.n kosteuttava kasvovesi. Kannattaa myös tarkistaa, että 2. käyttämäsi seerumi sopii kesäihon tarpeisiin. Talvella saattaa valita seerumin, joka auttaa esimerkiksi elävöittämään väsynyttä tai sameaa ihoa, mutta kesällä voi miettiä, haluaisiko valita mieluummin esimerkiksi ihoa tasapainottavan tai entistä kosteuttavamman seerumin? Muutama suosikkini on muun muassa tämä Skin Treatin *runsaasti C-vitamiini sisältävä seerumi, *legendaarinen Medik8 C-tetra seerumi sekä jos haluaa hieman panostaa, tämä *Diorin sekä tämä *Estee Lauderin yöseerumi ovat todella hyviä tuotteita! Suosittelen jokaiselle myös 3. kasvoöljyjen käyttöä kosteuttavien tuotteiden lisäksi. Yksi ehdoton suosikkini on Essen Repair Oli (kuvassa alhaalla), joka on loistava ihon kunnon parantamisen monitoimituote. Tämä tuote ravitsee ja korjaa ihoa tehokkaasti ja sen omega-rasvahappojen ansiosta vähentää iholla ikääntymisen merkkejä, joita auringonvalo puolestaan lisää.

Mitä muita asioita ottaa huomioon?

Kesäisin tulee luonnollisesti käytettyä myös enemmän rasvaisia aurinkovoiteita, joten on hyvä muistaa ihon säännöllinen ja huolellinen syväpuhdistus. Paksut aurinkovoiteet tukkivat ihohuokosia helpommin, jolloin iholle saattaa syntyä epäpuhtauksia. Itse kuorin isoa normaalia useammin aina kesäisin sekä käytän syväpuhdistavia kasvojen puhdistustuotteita.

Miten sinä hoidat ihoasi kesäisin? Jos teillä on hyviä vinkkejä tai suosituksen arvoisia tuotteita, vinkatkaa niistä ihmeessä kommenttiboxin puolella!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

 1. Mietintätä 03.06.2020

  Millä kameralla ja objektiivilla sua kuvataan/otat kuvia? Sun iho näyttää niin tasaiselle! Oma objektiivi on niin terävä, että jokaikinen ”virhe” näkyy… mikä tähän auttais? Vai tasottaako ihmiset vaan photoshopin työkaluilla tms ihon?

  Vastaa
  • Metti 04.06.2020

   Mä en itse asiassa ihan tarkalleen tiedä mitä linssejä tämän postuksen kahdessa kuvassa on käytetty (molemmat kuvat on ammattikuvaajien ottamia, joten heillä kyllä laadukkaat kamerat ja linssit). Itse en käytä photoshoppia vaan muokkaan luvani lightroomissa, jossa säädän lähinnä kuvien kirkautta, kontrastia ja värisävyjä. Muokkaan kuviani siis hyvin minimalistisesti.

   Vastaa