Sisustusinspiraatiota tulevaan kotiimme

Pinterestiä ja muita sisustusinspiraatiota pursuavia kanavia on tullut selailtua enemmän ja vähemmän tiiviisti viimeisen parin kuukauden ajan. Meillä on nimittäin edessä mittava sisustusprojekti tulevassa kodissamme. Pääsemme suunnittelemaan kaiken itse, aina pohjaratkaisusta, materiaali- ja sisustusvalintoihin. Onneksi vielä tässä vaiheessa ei ole kovin kiire kaikkien valintojen kanssa, sillä uusi kotimme valmistuu vasta noin vuoden kuluttua. Projekti on kuitenkin jo aloitettu ja sujuu hyvässä vauhdissa. Olemme esimerkiksi pyöritelleet asunnon pohjan nyt arkkitehdin kanssa täysin valmiiksi.

Yläpuolen kollaasiin olen koonnut muutamia sisustuskuvia, jotka inspiroivat juuri nyt. Näistä kuvista välittyy hieman se idea, jota toivomme (ainakin tällä hetkellä) uuteen kotiin. Leveää kalanruotoparkettia, näyttävää marmoria, kauniita ja koristeellisia seinäpaneeleita sekä pehmeitä sävyjä. Haluamme panostaa myös erityisen paljon asunnon monipuoliseen valaistukseen! Paljon enemmän meillä tosin on vielä kysymysmerkkejä kuin ns. ”varmoja valintoja”, mutta toivon, että ajan myötä kaikki epävarmatkin asiat selviävät. Minulle valtavan tärkeää kodin sisutuksessa on ennen kaikkea se, että sisustus sopii hyvin talon/asunnon henkeen. Uusi kotimme tulee olemaan vanhassa rakennuksessa, joten haluamme myös vanhan arvokkuuden huokuvan sisutuksessa ja muissa materiaalivalinnoissa. Vaikka tykkäänkin valtavasti esimerkiksi mökkimme kokovalkoisesta tunnelmasta bambukalusteineen ja pampaheinineen, en halua sellaista tulevaan kotiin. Ne sopivat mielestäni täydellisesti mökkimme tunnelmaan, mutta uuteen kotiin haluamme toisenlaista sisustusta ja tunnelmaa.

Minulla ei ole minkäänlaista aikaisempaa kokemusta remontoinnista ja oma tietämys esimerkiksi erilaisista materiaaleista on hyvin vähäistä. Toki nyt tämän projektin myötä olen alkanut enemmän tutustumaan ja lukemaan erilaisista vaihtoehdoista. Minulla on aika selkä visio siitä, miltä haluaisin tulevan kodin näyttävän, mutta käytännön puoli ei sitten olekaan niin hyvin hallussa. Onneksi tätä kokonaisuutta ei tarvitse toteuttaa yksin, vaan meillä on ammattilaisia mukana läpi koko projektin. Olen varma, että myös täällä blogini lukijoidenkin joukossa on valtavasti remontoinnista, rakentamisesta, materiaaleista ja sisustuksesta tietäviä, joten enemmän kuin mielelläni kuulen teidän vinkkejä eri aiheisiin liittyen, sitä mukaan kun niitä tänne blogiin kirjoittelen. Tarkkasilmäisimmät ovatkin varmasti huomanneet jo blogini uuden kategorian ”interior design” , jonka alle tulen kokoamaan kaikki uuden kotimme remonttiin ja sisustukseen liittyvät postaukset.

Tässä kohtaa olisikin erinomainen aika teidän kertoa, minkälaisista remontti- tai sisustuspostauksista olisitte kiinnostuneita lukemaan? Aurinkoista torstaita kaikille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. A 14.05.2020

  Hei, kaikenlaiset remontti- ja sisustuspostaukset kiinnostaa. Täälläkin tehdään remonttia kotona niin varmasti saa hyviä vinkkejä ? myös lastenhyoneiden sisustus kiinnostaa ? tuleeko lapsille omat huoneet?

  Mukavaa loppuviikkoa!

  Vastaa
  • Metti 14.05.2020

   Loistavaa! Tulen ehdottomasti tekemään paljon (!) remontti- ja sisustusaiheista postauksia blogiin 🙂 Lapsillemme tulee omat huoneet ja tämänkin osalta tulee paljon päivityksiä 🙂

   Vastaa
 2. J 14.05.2020

  Ihania kuvia! Kannattaa ehdottomasti hankkia Grohen (tai minkä vaan valmistajan) Hot Water -hana. Me tehtiin remontti kaksi vuotta sitten ja otettiin toi hana. Se on niin paras etten osaa enää elää ilman Hot Water hanaa. Eli siinä on samassa normaali ja keitinvesi (lapsilukolla tietty)! Pastavesi on hetkessä valmis.

  Vastaa
  • Metti 14.05.2020

   Hei ihan mahtavaa, kiitos paljon vinkistä! 🙂 En ole tällaisestä koskaan kuullutkaan, mutta kuulostaapa loistavalta!

   Vastaa
 3. LindaJ 14.05.2020

  Kaikki kiinnostaa, ihanaa, jos alatkin tekemää enemmän sisustuspostauksia. Teidän suunnitelmat kuulostaa to die for! Pääseekö antiikkihuonekalut uuteen kotiin vai luovutteko niistä? 🙂

  Vastaa
  • Metti 14.05.2020

   Kiva kuulla, sillä sisustuspostauksia olinkin suunnitellut enenvissä määrin tänne blogin puolelle! 🙂 Osa kaluisteita tulee mukaan, mutta paljon tehdään myös uusia hankintoja! Antiikkikalusteista ainakin vanhat kultareunusteiset peilit ja kaikki kattokruunut tulevat mukaan uuteenkin kotiin!

   Vastaa
 4. Erika 14.05.2020

  Huikeaa päästä seuraamaan tätä(kin) matkaanne! Toivoinkin sitä ? Kollaasikuva on nimittäin täysin tyyliäni. Periaatteessa siis kiinnostaa ihan kaikki, mutta jos jokin osa-alue pitää poimia, niin esim. seinien värivalinnat ja se, miten värit ylipäänsä (oli ne sitten seinässä, lattiassa tai kiintokalusteissa) saadaan harmonisesti sopimaan yhteen. p.s. mökistänne tuli täydellinen! Itsellänikin vapaa-ajan koti hieman erihenkinen kuin koti.

  Vastaa
  • Metti 22.05.2020

   Ihana kuulla! Tervetuloa seuraamaan mitä uutta asuntoprojektia! Yritän tehdä tänne blogin puolelle mahdollisimman paljon sisältöä aiheeseen liittyen 🙂

   Ja kiitos – viihdymme mökillämme nyt aivan valtavan hyvin! Siitä tuli juuri sellainen, mistä olemme aina haaveilleet!

   Vastaa
 5. June 14.05.2020

  Kiva päästä näkemään teidän sisustusideoita. Suosittelen yhteistyötä sisustusarkkitehti Milla Alftanin kanssa, jolla on ehdottaa hienoja ainutlaatuituisia osioita yksilölliseen kotiin ja tuohon pitämääsi värimaailmaan. Valaisin asioissa hän on huippu. En tiedä mistä hän tilaa kaikki makeet valaisimet. Asiantuntija osaa ehdottaa sellaisia ratkaisuja mitä maallikko ei osaa edes toivoa. Suosittelen tutustumaan hänen kirjoihinsa. Teillä olisi varmaan hauskaa ideoida yhdessä valintoja.

  Vastaa
  • Metti 22.05.2020

   Kiitos vinkistäsi sisustusarkkitehdin suhteen! Meillä on tällä hetkellä jo sisustusarkkitehti sekä sisustussuunnittelijat projektiin valittuina, mutta toki aina voi tulla muutoksia projektin edetessä, joten pidän ehdottomasti Milla Alftanin nimen korvan takana 🙂 Kuten tekstissäkin mainitsin, monipuolinen valaistus on meille todella tärkeää ja siihen haluamme panostaa.

   Vastaa
 6. Elisa 15.05.2020

  Ehdottomasti kiinnostaa! Mikä ihana projekti! Pohjapiirustus olisi mielenkiintoista nähdä ja kuulla mitä muutitte ja miksi. Myös lisää inspiskuvia olisi kiva katsella ja voisit avata enemmän mikä missäkin kuvassa kolahtaa. Koristelistat näkyvät monessa kuvassa ja niitä aika vähän näkee Suomessa, joten olisi kiva kuulla niistä lisää. Ja mitäs vielä… kaikkea! Mistä haet inspistä? Minkälaiset on isot linjat esim. värien suhteen – pelkkää vaaleeta vai jotain muuta? Odotan innolla… Tsemppiä projektiin!

  Vastaa
  • Metti 22.05.2020

   Kiitos ehdotuksista! Saat varmasti vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiisi ajan mittaan 🙂

   ja kiitos – tsemppiä tarvitaan!

   Vastaa
 7. Helena 15.05.2020

  Tyylikkäältä näyttää, mutta myös vähän kylmältä ja hotellimaiselta. Eikö Miklu tykännyt antiikista? Vähän kaunista, vanhaa antiikkia mukaan, kauniita itämaisia silkkimattoja (ei kaikki beigeä!) ja vähän väriä (jopa, iik, tumman punaista). Olette ihania!

  Vastaa
  • Metti 22.05.2020

   Kiitos kommentista 🙂 Tähän oli tosiaan vain muutamia kuvia poimittu Pinterestistä, mutta niistä kyllä välittyy hyvin se fiilis mitä haetaan. Halutaan aika harmooninen kokonaisuus, mutta totta kai Miklun antiikit ja muutamat silkkimatot pääsevät mukaan! 😉

   Vastaa