Tuunattu uunifetapasta

Pasta on yksi meidän perheen suosikkiruoista. Herkullinen pasta-annos valmistuu nopeasti ja on helppo tehdä. Pari viikkoa sitten tein perheellemme herkullista uunifetapastaa. Kun olin saanut fetapalat ja tomaatit uuniin aloin tutkimaan kaappeja olisiko siellä jotain elintarvikkeita, joiden avulla voisin hieman tuunata tätä legendaarista uunifetapastaa. Kaapistamme löytyy lähes poikkeuksetta kikherneitä, joten päätin paahtaa näitä pannulla  sekä heittää vielä vähän lehtikaalta joukkoon. Nam!

Uunifetapastan resepti on todella yksinkertainen: Laita vuokaan kaksi pakettia fetaa sekä runsaasti makeita kirsikkatomaatteja. Päälle suolaa, pippuria sekä runsaasti oliiviöljyä. Itse lisään vielä runsaasti tuoretta chiliä fetajuuston päälle, mikäli teen ruokaa vain meille aikuisille. Vuoka uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi.

Alkuperäisen uunifetapastan ohjeen löydät täältä!

Heitin pannulle paketin kikherneitä sekä lehtikaalta. Kypsensin nämä tällä kertaa pannulla, mutta myöhemmin olen valmistanut nämä uunissa ja siitä tulee mielestäni vielä parempi. Maustamiseen käytän runsaasti erilaisia mausteita (milloin mitäkin kaapista löytyy), kuten esimerkiksi suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chilia, valkosipulijauhetta ja tietysti rakastamaani roasted garlic & pepper -mausteseosta. Lehtikaali antaa varsinkin ihanan maun pastaan, eli sitä saa laittaa runsaasti!

Kaada kaikki ainekset isoon tarjoulukulhoon ja sekoita. Lorautan joukkoon tässä vaiheessa vielä aavistuksen oliiviöljyä ja rouhin maisteita. Päälle parmesaania. Sekoita hyvin ja tarjoile!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. Satu 05.04.2020

  Hyvä idea. Täytyy tänään kokeilla. Käytän itse lehtikaalia paljon muutenkin. Tsemppiä muuttoon.

  Vastaa
  • Metti 05.04.2020

   Kiva! Lehtikaali on niin herkullinen ja samalla terveellinen! 🙂

   Vastaa
 2. […] Metti Forssellin uunifetapastaan on lisätty lehtikaalia ja kikherneitä. Sillä aikaa kun feta valmistuu uunissa, kikherneet ja lehtikaali paistetaan pannulla tai paahdetaan uunissa. Sekaan kannattaa heittää reilusti erilaisia mausteita kuten suolaa, pippuria, valkosipuli- tai paprikajauhetta ja chiliä.  […]

  Vastaa